Kuře na zelí a černém pivu

Kroupovka Kuchařka: Kroupovka

Doba přípravy: 50 minut 4 porce Drůbeží maso 7 názorů

Suroviny

1 kuře
1/4 l černého piva
sáček kysaného zelí
10 dkg slaniny
1 papriková klobása
sůl
cukr
kmín
koření zlaté kuře
lžíce másla
solamyl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na suché pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu s klobásou a po chvíli přidáme ½ sáčku kysaného zelí.

  2. Ochutíme solí, cukrem, kmínem podle vlastních zvyklostí a po 10 minutách odstavíme.

  3. Po částečném zchladnutí naplníme směsí vnitřek kuřete.

  4. Kuře osolíme, pokmínujeme, místo soli můžeme použít koření Zlaté kuře.

  5. Naplněné kuře dokonale uzavřeme špejlí, nebo kovovým špízkem, vložíme na pekáč, kam jsme dali druhou půlku zelí, podlijeme skleničkou piva, přiklopíme druhým pekáčkem nebo alobalem a pečeme v předehřáté troubě cca ¾ hodiny na 200°C.

  6. Po tomto čase kuře odklopíme, přidáme lžíci másla, potřeme jím celé kuře a dopečeme červené kůrčičky.

  7. Když je kuře hotové, vyndáme ho a do zelí přilijeme 1dl vody a rozmíchanou 1 lžíci solamylu.

  8. Zamícháme do zelí, kuře vložíme zpátky (otočenou stranou) a dáme do trouby na 10 minut.

  9. Před podáváním ochutnáme zelí a přisolíme nebo přisladíme podle vlastní chuti. Kuře rozporcujeme a podáváme s bramborem a zelím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 054 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na zelí a černém pivu

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Je to tezke, misto koreni "zlate kure", proste uvest, co v tom sacku vlastne je? Zdaleka ne vsude je to zlate kure dostupne, a potom je vas recept k nicemu.. Recepty jako "koreni na kure"; Koreni na gyro, koreni na mlete maso jdou k nicemu, tech koreni je cela rada a kazde je jine, nektere dobre , jine zase ne.. Recepty, hlasajici " koreni na XYZ" by vubec nemaly existovat.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Znám...:-p:yes:

    Odpovědět

  • Hlavacek Hlavacek

    Tak to musím zkusit vypadá to že to bude jedlí a určitě si nechám pivko i na zapití.:-p

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    to zkusím,kuře je v plánu,takže :yes::-K

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Maso se zelím je velká bašta. Kuře už jsem také dělala, takže dávám:yes:, protože vím, že je to dobrota. A pivo, když se to nepřežene, tak je šťáva pikantní:-p

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Mňam:-pUž viem,čo bude v nedeľu;-)

    Odpovědět

  • chitkitka chitkitka

    To musí být dobrota :-p

    Odpovědět

Tématické fráze: kuře na zelí a pivu kuře na zelí kuře na černém pivu kuře na pivu kure na zeli a pive recept kuře na černém pivu jako kachna kuře se zelim na pivu kuře na pivu se zelím kuře na černém pivě zelí na pivě zelí na pivu kuře na pivu a zelí pečené kuře na černém pivě kuře na pivě a zelí kuře na pivě se zelim kuře na pivě kuře v zelí kuře se zelím na pivě kuře černé pivo kuře zelí

Zapomněl/a jsem heslo