Ražničí z nilského okouna v brusinkovém těstíčku

Ryby Doba přípravy: 30 minut 4 názory

Ryby Doba přípravy: 30 minut 4 názory

Suroviny 1 porce

300 g filet Nilského okouna
olej
brusinkový kompot
hladká mouka
hrubá mořská sůl
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Filet z okouna naporcujeme na kostky přibližně stejné velikosti.

  2. V misce si uděláme těstíčko z jedné lžičky brusinkové marmelády, bílku a hl. mouky.

  3. Kostky okouna posolíme a napichujeme na špejli.

  4. Vzniklé rybí ražničí obalíme v těstíčku a vkládáme do rozpálené vyšší vrstvy oleje a smažíme.

  5. Podáváme s bramborami uvařenými ve slupce, které po uvaření nařízneme, vložíme klínek másla a posypeme čerstvě nasekanou petrželovou natí.

Poznámka od kuchařky

Rychlo-večeře pro syna - hodnoceno jako velmi jedlé. I pubescent má názor hodný pochvaly!!! Je to fakt blázen do ryb, kdybych to vzal a osmažil obalené v "térpapíru" tak si to bude pochvalovat.

Komentáře k receptu Ražničí z nilského okouna v brusinkovém těstíčku

  • Svirova Svirova

    Název mne velmi zaujal, tak jsem udělala k večeři. Celkem dobré, ale čekala jsem od toho více :-8

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Colombo, moc hezké - výborná chuťová kombinace. Brzo vyzkouším :yes:

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Krása.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    To je ale úžasný nápad a krásná fotodokumentace :yes::-K. Představ si, že jsem toho okouna ještě nekoupila, ale zítra jedu do Kauflandu a tam ho bezpečně mají. Snad nezapomenu...:-8

    Odpovědět

Tématické fráze: okoun nilský recepty okoun nilský recepty recept na nilského okouna okoun recept okoun recepty ražniči recept recept na okouna nilského úžasné ražničí recepty na okouna nilskeho recept ražničí obalvany raznici obalované řažničí obalené ražničí recepty okoun nilský recept recept z okouna nilského