Postup přípravy
Zveřejněno 24. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wk9R
Moje poznámka
Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wk9R
Nejnovější recepty
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 9 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno před 12 hodinami
Čočka s kysaným zelím a paprikami
Přidáno před 14 hodinami
Sýrové tousty se zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Šoulet s uzeným kuřecím stehýnkem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchtičky s krémem
Tatana61 před 5 hodinami
Pesto z pažitky
Bohunka37 před 5 hodinami
Smetanovo-kokosová bublanina
Bohunka37 před 5 hodinami
Tvrdý sýr
Lenina 123 před 9 hodinami
Banánové vafle
amaliesediv před 9 hodinami
Pomazánka z cottage - výborná, zdravá a dietní
Lucie1001 před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
Toby. před 10 hodinami
Vepřové bylinkové špízy
E. J. K. před 11 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Ivana64 před 12 hodinami
Tvarohové koblížky
Hanka6677 před 12 hodinami
Tématické fráze:
zabijačkové recepty,
zabíjačkové speciality recepty,
zabijackove speciality,
zabijačkové zelí,
žitný ostrov,
zabíjačkové speciality-recepty,
slovenské speciality recepty,
žitný ostrov slovensko,
recepty na zabijačkové speciality,
zabijacka recepti,
recepty na zabíjačku,
recepty na zabíjačku,
zabíjačkové speciality recept,
zabijačkové zelí recept,
zabíjačkové pečené maso,
pecene maso zabojackove,
slovenské zabijačkové speciality,
recepty zabíjačkových specialit,
recept na zabijačkové speciality,
speciality zabíjačka
Suroviny:
kosti vepřové,
plecko,
sůl,
česnek,
voda,
brambory,
kmín celý,
cibule
Komentáře (14)
Peču takto ořez dost často, ještě jemně posypu mletou paprikou - kosti se dají koupit v řeznictví.
(Veľký) Žitný ostrov (maď. Csallóköz) je najväčší riečny ostrov v Európe a zároveň je najväčšiou zásobárňou pitnej vody v strednej Európe[1].
Na juh od neho sa nachádza tzv. Malý Žitný ostrov.
Ale toto sa varí všade pri zabíjačkách, nielen v rodine M.
Výraz "žiný" mi nic neříká
A čím se takto pečené maso či ořezy liší od jinde pečeného masa?
Myslím, že to není žádná krajová ani rodinná specialita, ale běžně používaný způsob úpravy.