Zabijačkové řízky

recepty73 Kuchař: recepty73

Vepřové maso 2 názory

Suroviny

Množství dle počtu strávníků:
vepřové kotlety nebo krkovička...
jaternicový prejt nebo jelito, jitrnice...
sůl
pepř mletý
hladká mouka
rozšlehané vejce
chlebová strouhanka
sádlo nebo olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Silnější plátky masa opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme. Tím tak vytvoříme hlubší kapsy, které opatrně naklepeme (nemusíme, pokud nemáme plátky příliš silné), naplníme dle chuti světlým či tmavým prejtem nebo ze střívka vymačkaným jelitem či jitrnicí. Dlaní kapsy trochu zploštíme, aby neměly příliš podobu hory Říp :) .

  2. Kapsy dle chuti (slanosti prejtu) osolíme, opepříme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a chlebové strouhance, kterou jsme připravili rozmixováním ne zcela tvrdého chleba (i s kůrkou). Pokud nemáme starší chléb, necháme plátky čerstvého svrchu oschnout, jinak se při mixování vytvoří jakási mulda, ze které spíše můžeme tvarovat figurky na šachy :) .

  3. Takto připravené řízky smažíme v pánvi s roztopeným sádlem nebo olejem z obou stran dozlatova. Pokud jsou kapsy silnější, smažíme je raději zvolna, aby se propekly.

  4. Podáváme s bramborovou přílohou nebo chlebem, zeleninovými saláty, hořčicí, kyselou okurkou, kysaným zelím...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 268 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zabijačkové řízky

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    medanek: ...já díky:-K:-K:-K ...no jó, maso s masem<3:-Q:-D

    Odpovědět

  • medanek medanek

    Ta kombinace masa a jitrnic, či prejtu je opravdu moc dobrá :yes::yes:
    Já dělávám zase roládu plněnou jitrnicí :-) Už jsem dlouho nedělala, děkuji za připomenutí :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: zabijačkový řízek zabijačkový guláš řeznický řízek

Zapomněl/a jsem heslo