Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Thajské fenyklové nudle s kuřecími kousky

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

27. 12. 2010 22:52

Suroviny pro 2

2

Nutriční hodnoty

Energie4 247 kJ / 1 015 kcal
Bílkoviny165,88 g
Tuky34,28 g
Vláknina1,74 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 423 mg
Sůl1,07 g
Sacharidy9,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Donedávna jsem čínské nudle krátce povařila doměkka - pak jsem kdesi na netu přečetla tento postup a ejhle - funguje to a jsou chutnější.

Fenykl jsem dodnes neochutnala, vlastně znám jen fenyklový čaj...ale dneska to najednou byla v obchodě láska na první pohled :) nevím proč, ale měla jsem strašnou chuť tu zajímavou věc ležící mezi mrkví a karambolou ochutnat...tak jsem se nechala inspirovat na gurmetklub.cz a dobře jsem udělala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ambiente

27. 12. 2010 23:46

já jsem právě dřív kupoval od dovozce Tandoori ale u nás začal vozit nějakou novou řadu od exoticfood a už to není ono a do německa nejezdim tak často abych si kupoval to co mám odzkoušený tak mě docela zklamala ta kvalita, bývala lepší,myslim u toho kokosového mléka

Eliza Eliza

27. 12. 2010 23:46

Ivinko, moc děkuju...:-) A koukej mi napsat...;-):-D

isindy isindy

27. 12. 2010 23:44

Eli, to je 2-3 min. záležitost, přirovnat - možná jako řapíkatý celer, kedlubna je už moc tvrdá a cibule naopak moc změkne :-)
a myslím, že 12% smetana bude stačit, jde jen o to trochu to zjemnit a zíslat trochu omáčky - ono to varem zhoustne a ty nudle tak pěkně "oblemcá" :-8:-D

Eliza Eliza

27. 12. 2010 23:34

Ivi, to víš, že kolem čerstvého fenyklu chodím a nekoupím ho, protože jsem nevěděla, jak chutná, ani co s ním podniknout... Jen mi, prosím, ještě napiš, jak dlouho se ta potvora dělá dokřupava, třeba to k něčemu přirovnej... kedlubna...:-?, zázvor:-?, cibule?, celer?...
A za tip se smetánkou děkuju, tu já můžu...jak asi 12% nebo ke šlehání?

isindy isindy

27. 12. 2010 23:29

Ambiente, já samozřejmě používám i ústřicovou či sojovou omáčku a podobně, ale v jiné kombinaci surovin, ten fenykl by mi k tomu asi nešel..ale kdo ví ;-) možná to příště vyzkouším :-)

já používám kokosové mléko, krém je na mě už moc hutný. Možná taky záleží na výrobci, jedna věc může chutnat různě a ne vždy dobře ;-)

Colombo65 Colombo65

27. 12. 2010 23:27

Já to pořád říkám, že z mála surovin jsou největší dobroty.;-);-);-)

isindy isindy

27. 12. 2010 23:26

Eli, to jsme na to s fenyklam stejně - já ho znala jen v podobě semínek, ze kterých jsem dělala dětem čaj :-8 nevím, jestli to znáš, ale dneska mi na něj náhodou padlo oko v obchodě a bylo rozhodnuto, bylo jasné, že ho musím mít a ochutnat :-O - a přitom jsem ho tolikrát s nezájmem přešla :-) možná za to může ta přemíra tradičních jídel teď v poslední době, přeci jen o vánocích si své kulinářské hokus-pokusy odpouštím a já už měla zase absťák po nějakém experimentu :-D a vyšel :yes:

a ten kokos zkus teda nahradit trochou smetany, to určitě půjde :-)

Ambiente

27. 12. 2010 23:23

Fenykl nevim ale ostatním by to určitě moc chutnalo :yes: mam to odzkoušený a je s tím vždycky úspěch. je pravda že před rokem jsem zkoušel kokosmetanu a moc mi to chutnalo ale letos jsem koupil kokokrém a kokomléko a není to vůbec dobrý, cítim z toho nějakou chemii

Eliza Eliza

27. 12. 2010 23:19

Osobně se hrozně bojím to kokosové mléko použít a ochutnat kvůli alergii na ořechy, kokos nevyjímaje... Áách jo, vypadá to tak krásně...;-) a fenykl jsem při vaření ještě nepoužila, mám ho spojený jen s rozpustným čajíčkem Hipp, protože Líza asi do tří let odmítala pít cokoli jiného kromě tohoto čaje a čisté vody...(mléko také, samozřejmě)

isindy isindy

27. 12. 2010 23:14

Ambiente, musím říct, že v tom není kokos vůbec cítit - já ji používám v kombinaci s kari dost často, zjemní jídlo jako třeba smetana a přitom tam není ta máslově tučná příchuť ;-) nevím, co by na ústřicovou či podobnou omáčku místo toho kokomléka řekl ten fenykl...:-8

Ambiente

27. 12. 2010 23:06

:-):yes: dneska jsem taky dělal čínu ale mě to nchtějí jíst s tim koko mlékem:-) tak musim dělat klasiku s ústřicovou omáčkou, rybí omáčkou, švestkovým vínem, rýžovým octem a houbovou sojovkou

spagetka spagetka

27. 12. 2010 23:01

Isi, jo, už vidím postup na nudle, původně jsem se chtěla ptát:-8. Hm určitě udělám, fenykl máme rádi, a tady :-p:-p:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 12. 2010 22:58

Tééda, zase taková dobrota..:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: thajské nudle fenykl recepty thajské recepty thajske nudle recept thajské nudle recepty fenykl recept thajská kuchařka recept na thajské nudle thajské nudle s kuřetem fenyklová omáčka top recepty z fenyklu čínské nudle recept recept na upravu fenyklu thajské nudle s kuřecím thajské kuřecí nudličky čínské nudle s kokosovým mlékem gogle diskuze recepty jak upravit čínské nudle recept thajské nudle thajský recept

Suroviny: nudle instantní, prsa kuřecí, fenykl, sůl, mléko kokosové, koření kari, chilli, olej

TopRecepty.cz

Thajské fenyklové nudle s kuřecími kousky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/znlq