Opékaný fenykl

vybusna Kuchařka: vybusna

Doba přípravy: 30 min 1 porce Přílohy 17 názorů

Suroviny

1 kus fenyklu (nakrájený na 1 cm plátky)
1 lžíce olivového oleje
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. panvicu vymazeme olejom a nahrejeme, naplatkovany fenikel pokladieme a 15 minut opekame na jednej strane a 15 minut na druhej strane. pri konzumacii podla chuti posolime.

  2. Surovy fenikel vonia a chuti ako velmi vonavy aniz, alebo pelendrek..neviem to presne definovat, po opeceni ta chut uz nie je taka vyrazna, je to prijemne sladkaste a opecene chuti k masu alebo pomazankovym jednohubkam bajecne.

  3. Este som uvazovala, ze ak by som nechcela, aby to bolo take stavnate a preferovala skor suchsiu verziu, tak by som to mohla na peciacom papiery upiect na nejakom nizsom stupni v trube... ale nam to vyhovuje takto.

Poznámka

Vobec neviem, ci je toto recept, a bez najmensieho zavahanie ho dam vymazat, ak usudime, ze je to hlupost.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Opékaný fenykl

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    dasa: V pohode. Do šalátov dávam zásadne surový, nakrájaný na tenšie rezančeky. A je veľmi chutný. ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    dasa:
    :-)
    Jsou z něho vynikající saláty :yes:
    No, pokud vám nevadí jeho vůně, která se tepelnou úpravou podstatně potlačí...
    Edit: https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=fenykl+sal%C3%A1t&kategorie=&autor=&razeni=

    Odpovědět

  • dasa dasa(neregistrovaná)

    mohu se zeptat da se konzumovat i syrovej dekuji

    Odpovědět

  • martulka12 martulka12

    Určitě receptík nechat , dnes jsem dělala fenykl poprvé a tak jsem hledala nějaké receptíky . Myslím , že jsem se do něj zamilovala určitě přidávám do našeho jídelníčku. Grilovala jsem ho na grilu s cuketkou a červenou cibulí a je výýýborný Bodík je tam :yes::-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    pipre: pipruska to je krasne foto!!!!!!!!!!!!!! To moje je priserne, ocividne moje zaciatky.....:-8 a dakujem za vyskusanie

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Dnes jsem takto fenykl upravila a jsem mile překvapená chutí. Zůstal mně kousek ze včerejška a udělala jsem si k němu karbanátek ze šmakouna se sojovými granulemi. Přidám foto a bodík jsem dala už dřív:yes:+

    Odpovědět

  • tom tom(neregistrovaný)

  • alča alča(neregistrovaná)

    Fenykl čerstvý je též možný nakrájet na měsíčky s cibulí a posypat tím okořeněnou rybku,nejlépe čerstvou přidat na to lupínky čerstvého másla a zapéct v troubě. Opravdu to stojí za vyzkoušení.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Výbušná,přimlouvám se též recept nemazat.Je to inspirativní hlavně pro ty jako jsem já,že jsem nevěděla,jak bych čerstvý fenykl upravila,stojí to jistě za vyzkoušení.Dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Mam fenykl rada ve vsech podobach:-p. Jako jedina z rodiny - jako vzdy u dobrych veci:-S. Tobe bodik.:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    vybusna, sladké to snad není:-)):-D a líbí se mi to;-):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Výbušná díky! Úplně jsem se z toho zapomněla vyjádřit k feniklu, vůbec ho v této podobě neznám, znám jen koření, ale tak jsem zvědavá jak chutná, že si ho snad koupím a vyzkouším;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Výbušná, jen tu ten recept nechej. Přiznám se, že je pro mne hodně zajímavý. Fenykl znám moc dobře, ale používám zatím jen semena nebo směs heřmánku, anýzu a fenyklu k přípravě čajů, když mám někdy zažívací problémy, ale v takovéto úpravě jsem ho ještě nezkoušela. Já mám fenykl ráda, takže bych ho mohla zkusit použít i jinak, než čaj..právě jsi mne inspirovala k tomu, abych si o jeho užití přečetla něco víc i na netu:-) Jeho užití je fakt široké.:yes:2.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Výbušná, prosííím, nevím jak se to stalo, ale vlítla mi k tobě moje fotka-jsem z toho úplně zmatená:-O, buď tak zlatá a vymaž jí u sebe. Díky moc.:-*

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    jj - ten střepeček :-D ;-)děláš mi chutě

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: fenikl recepty čerstvý fenykl recepty fenikl cerstvy fenykl čerstvý fenikl fenikl bulva recepty z feniklu fenikl recept recepty fenikl čerstvy fenikl recepty jak upravit fenikl čerstvý fenykl recept příprava fenyklu fenykl čerstvý úprava feniklu recepty s fenyklem recept fenikl fenykl příprava maso na fenyklu příprava feniklu

Zapomněl/a jsem heslo