Kedlubny s kuřecím masem

Boubelinda Kuchařka: Boubelinda

Zeleninová jídla 7 názorů

Suroviny

2 kedlubny (asi 500 g)
600 g brambor
400 g kuřecích prsíček
250 ml šlehačky
100 g nastrouhaného sýra
100 g anglické slaniny
mletý bílý pepř
sůl
špetka muškátového oříšku
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a kedlubny nakrájíme na plátky silné asi 5 mm a dáme do vařící vody na 5 minut vařit. Mezitím si nakrájíme kuřecí masíčko na tenké nudličky a na oleji osmahneme, osolíme a opepříme.

  2. Pekáček si vymažeme máslem a na dno naskládáme okapané kedlubny a brambory a mírně osolíme. Přidáme orestované maso, slaninu nakrájenou na proužky.

  3. Do smetany si zamícháme nastrouhaný sýr a špetku muškátového oříšku a zalijeme tím jídlo. Pečeme na 180°C asi 30 minut.

Poznámka

Zdroj: časopis Tina

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Kedlubny s kuřecím masem

Tématické fráze: recepty z kedlubny kedlubny recepty kedlubna recepty zadělávané kedlubny zadělávaný kedlub kuřecí na kedlubnách recepty kedlubna kedlubny recepty z kedluben kedlubna kuřecí maso na kedlubnách dušená kedlubna s masem maso na kedlubnách hovězý maso kedluben recepty kedlubn kedlubna recept maso na kedlubnech kedluben recept recepty kedluben

Zapomněl/a jsem heslo