

Kuřecí stehno "Gyulai"
Suroviny
- 4 menší kuřecí stehna
- 1 nožička čabajky (uzené klobásy typu Gyulai kolbász, Csabai)
- sůl
- pepř
- prolisovaný česnek
- hořčice
Postup přípravy receptu
Klobásu omyjem, nechám stáť - potom sa dá lepšie ošúpať. Ošúpanú rozdelím na 4 časti - po dĺžke i šírke.
Stehná vykostím, osolím, okorením a potriem cesnakom a horčicou.
Namiesto kosti umiestnim do mäsa klobásu. Každé stehno zabalím do alobalu, dám na cca 30 min. piecť, potom rozbalím a dopečiem.
Poznámka od kuchařky
Obyčajne konzumujeme s rôzne upravenými zemiakmi, posledne to bola lepenice.
Recept som získala na návšteve, ďalší pôvod neznámy.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí stehno "Gyulai"
-
Zdenka1:Je mi cťou, že si vyskúšala môj recept a že vám chutilo!
-
Hezký recept
+11
a v kabátku od Mirči vypadá nádherně
-
Posílám bodík
, moc jsme si pochutnali
. Maso jsem místo hořčice potřela křenem. Pod závitky jsem přidala omáčku z cukety a papriky. Skvělé
http://www.toprecepty.cz/recept/2346-omacka-z-cuke... -
Jé, no to je perfektní. Odpoledne jsem vyhodila z mražáku stehna a že ráno uvidím.Čabajku mám doma pořád, tak mám po problému.Dík za připomenutí.Vtip je v tom, že naši hoši nepovažují kuře za maso, ale když je plné takových přísad, zcela to mění situaci.
-
hmm... mňam
vypadá to skvěle... musím určo skusit, moje rodinka takovýhle jídla prostě miluje. Nejradši sou když zkouším něco novýho
-
Tak tohle udelam mangelovi k nejake specialni prilezitosti, to on muze...
-
Mirčo
- jsi šikula
. Magdalenka už ode mně bodík má
-
Teď honem nevím, koho pochválit - Magdalenku za recept (to už jsem určitě udělala, anžto ho mám v oblíbených), nebo Mirču za krásné ztvárnění...
Každopádně se mi líbí oboje, připravím brzy a mým tichounkým přáním je, aby Mirča někdy v blízké či vzdálené budoucnosti uvařila podle některého z mnou vložených receptů... To by se mi líbilo, moc...
-
Mirka, ty si perfektná! Že vraj - moc děkujeme za dnešní večeři-
veď si to varila ty! A máš to také krásne, že som vedľa z toho, ja sa na vami vyfotené "moje" jedlá teraz pozerám úplne ináč! U mňa vyzerali tak obyčajne!
A daj za mňa pusu svojmu miláčkovi, je zlatý!!!(Snáď mi dovolíš?) -
Iljušo
,tak alespoň bude mít Magdalenka
fotečky na výběr
.A díky
.
-
Mirko - krásné - tentokrát jsi mi ten receptík (fotečku) vyfoukla ty (jak já tobě bábovku z čer. vína
). Manžel se tu směje, že už se mi chystal na tu klobásku, no má smůlu, udělám to zítra k obědu
-
Magdalenko
,moc děkujeme za dnešní večeři
.Použila jsem maďarskou pikantní klobásu a mazala jsem obyčejnou hořčicí.Taky jsem dala o stroužek česneku navíc,ale až do konečné šťávičky(pro vůni) a zahustila jsem moučným máslem
.Opět jsme si na tvém jídle neskutečně pochutnali
-můj muž to ohodnotil slovy "mělas to výborný,mámo"
-a tak posílám nejen velmi zaslouženou boďku č.4,ale i pár foteček a ostatním kuchařinkám a kuchařům můžu rcp. jen doporučit
.Poslední fotka je pochvalou mého muže na tuto mňamku-neboj smažu jí-to jen aby jsi měla představu jak chutnalo
.
-
Zdeny, som rada...
-
Tak jsme to těm našim strávníkům uvařili a jenom se po nich zaprášilo
. Díky za inspiraci a dávám bodík
-
Magdalenko
,škoda že jsi svůj rcp.nedala už včera ráno
,včera jsem potřebovala na rychlovku udělat něco se stehny a nic neobvyklého mě nenapadlo
.Tak toto šupu do oblíbených a zkusím
-klobásku jsme si dneska koupili-ovšem není to Gyulai
-tak nevím jestli to bude ono
.