

Jednoduchá a rychlá čalamáda Jarušky
Suroviny asi 6 skleniček jedné dávky
- 2,5 kg okurek nakládaček mohou být přerostlé
- 6 velkých cibulí
- 3 lžíce soli
- čerstvou papriku do každé skleničky (nakrájené na malé proužky)
- Nálev:
- 3/4 litru octa
- 1/2 kg cukru písek(může být méně záleží jen na vás)
- 1 lžička pepře
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička chilli koření
- 1 velká lžíce Deka
Postup přípravy receptu
Přerostlé okurky nakrájíme ve slupce na malé kolečka přidáme nakrájenou cibuli, 3 lžíce soli, necháme 1 hodinku odležet.
Po hodině přidáme do odležených okurek tyto suroviny : 3/4 litru octa, 1/2kg cukru písek, 1 lžička pepře, 1 lžička kari koření, 1 lžička čili koření a nakonec 1 lžíce Deka.
Vše smícháme dohromady a dáme do čistých malých skleniček.
Zavaříme asi na 20 minut.
Po 20 minutách skleničky vyndáme z hrnce a dáme vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mám od mé maminky a jmenuje se správně Americká čalamáda, já to pojmenovala po sobě, aby jste mě zase nekritizovali, že jsem tam dala cizinu. Čalámáda je moc výborná, já jí dělám každý rok. Nemusíte tento recept dělat, když se vám recept nebude líbit, nedělejte ho. Letos mě zůstala jen jedna sklenička, tak mám málo fotek.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jednoduchá a rychlá čalamáda Jarušky
-
AniCiz: už jsem to opravila ani jsem si toho nevšimla,děkuji moc, čalamáda je moc dobrá,
-
recept je velmi podobný:http://www.toprecepty.cz/recept/23844-flamendrova-...
píšeš,že okurky krájíš na malé kostičky,já ale vidím kolečka
tento druh čalamády je výborný