Jednoduchá a rychlá čalamáda Jarušky

Zavařeniny Doba přípravy: asi 1 hodinka 2 názory

Zavařeniny Doba přípravy: asi 1 hodinka 2 názory

Suroviny asi 6 skleniček jedné dávky

2,5 kg okurek nakládaček mohou být přerostlé
6 velkých cibulí
3 lžíce soli
čerstvou papriku do každé skleničky (nakrájené na malé proužky)
Nálev:
3/4 litru octa
1/2 kg cukru písek(může být méně záleží jen na vás)
1 lžička pepře
1 lžička kari koření
1 lžička chilli koření
1 velká lžíce Deka

Postup přípravy receptu

  1. Přerostlé okurky nakrájíme ve slupce na malé kolečka přidáme nakrájenou cibuli, 3 lžíce soli, necháme 1 hodinku odležet.

  2. Po hodině přidáme do odležených okurek tyto suroviny : 3/4 litru octa, 1/2kg cukru písek, 1 lžička pepře, 1 lžička kari koření, 1 lžička čili koření a nakonec 1 lžíce Deka.

  3. Vše smícháme dohromady a dáme do čistých malých skleniček.

  4. Zavaříme asi na 20 minut.

  5. Po 20 minutách skleničky vyndáme z hrnce a dáme vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Tento recept mám od mé maminky a jmenuje se správně Americká čalamáda, já to pojmenovala po sobě, aby jste mě zase nekritizovali, že jsem tam dala cizinu. Čalámáda je moc výborná, já jí dělám každý rok. Nemusíte tento recept dělat, když se vám recept nebude líbit, nedělejte ho. Letos mě zůstala jen jedna sklenička, tak mám málo fotek.

Komentáře k receptu Jednoduchá a rychlá čalamáda Jarušky

Tématické fráze: americká čalamáda co s přerostlými okurkami čalamáda z okurek americké okurky podle jarušky okurková čalamáda americká čalamáda z okurek čalamáda s okurkou čalamáda s okurkami co s přerostlými okurky okurková čalamáda s kari jednonucha celamada jedoduchá čalamáda přerostlé okurky recepty co s prerostlyma okurkama čalamada okurky calamada z prerostlych okurek druhy čalamád co z přerostlymi okurkami čalamáda s okurek americka calamada recept