Jahodové šlehačkové řezy
Osvěžující jahodové řezy se šlehačkovým krémem a vláčným kakaovým korpusem jsou doslova perfektním moučníkem do horkých letních dnů. Řezy můžete podávat k poobědové kávě, nebo jako pohoštění při dětské oslavě.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 735 kJ / 3 044 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,65 g |
| Tuky | 75,30 g |
| Vláknina | 28,50 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 632 mg |
| Sůl | 2,01 g |
| Sacharidy | 492,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 2: Vejce, cukr, vanilkový cukr, olej, vodu a kakao dáme do mísy. Přidáme mouku prosátou s kypřicím práškem do pečiva a vypracujeme těsto, které nalijeme na plech.
Krok 3: Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C asi 15-20 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.
Krok 4: Mezitím vyšleháme máslo, smetanu ke šlehání, zakysanou smetanu a moučkový cukr do hustého krému.
Krok 5: Korpus potřeme silnou vrstvou marmelády kyselejší chuti, nalijeme na ni půlku krému, poklademe piškoty, které jsme namočili v silné rozpustné kávě, zalijeme druhou půlkou krému a dáme do lednice.
Krok 6: Nakonec poklademe plátky jahod a celý moučník zalijeme cukrárenským želé, které jsme připravili podle návodu. Necháme 24 hodin vychladit a odležet.
Zveřejněno 23. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové šlehačkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EZ5N
Moje poznámka
Jahodové šlehačkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EZ5N
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 21 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 22 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 29 minutami
Vrstvený salát
Haname před 2 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 3 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 5 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 6 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 6 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 6 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 7 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 7 hodinami
Mila kuličky
Marule před 7 hodinami
Tématické fráze:
jahodové řezy,
šlehačkové řezy,
skvělé jahodové řezy,
řezy s jahodami,
šlehačkové řezy s jahodami,
šlehačkový jahodový krém,
jahodový šlehačkový krém,
řezy s jahodovou šlehačkou,
šlehačkový řez,
jahodové recepty,
šlehačkový krém se zakysanou smetanou,
jahodová šlehačka,
krém jahodový ze šlehačky,
řezy s jahodami a šlehačkou,
jahodový řez,
krémové a šlehačkové řezy a moučníky,
jahodový řez se šlehačkou,
šlehačková řezy s jahodami,
jahodová bublanina se šlehačkou,
jahodové moučníky
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
kakao,
pomazánkové máslo,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
jahody,
želé červené dortové,
voda,
piškoty,
káva,
marmeláda,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (8)
PL - polévková lžíce
KL - kávová lžička