Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Kdo by nemiloval koláče. Nicméně ne vždy je čas a chuť na jejich zdlouhavější přípravu. Tento recept je naopak velmi rychlý, jednoduchý a chutný. Základní lité těsto, tvarohová náplň a pár lžic povidel. Přidejte pár minut práce a po upečení máte lahodný a vláčný moučník ke kávě.
Suroviny pro 1 plech
plech cca 25x35cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 643 kJ / 5 651 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,88 g |
Tuky | 169,11 g |
Vláknina | 15,40 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 625 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 923,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse.
Krok 2: V druhé míse zpracujeme tvarohovou náplň. Smícháme dohromady tvarohy, cukr, pudinkový prášek, vejce a mléko (máme-li tvaroh ve kostce, dáme mléka trochu více).
Krok 3: Na plech vyložený papírem na pečení vylijeme polovinu těsta, rozetřeme je až do krajů.
Krok 4: Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně tak, jako bychom kladli ovoce.
Krok 5: Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta a dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160 °C, pečeme dozlatova.
Krok 6: Můžeme je na povrchu ještě před podáváním pocukrovat.
Zveřejněno 8. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M7gB
Moje poznámka
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M7gB
Nejnovější recepty
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno před 15 minutami
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno před 2 hodinami
Plněné sladké broskve
Přidáno před 3 hodinami
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 20 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno 9. 7. 2025 08:42
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno 9. 7. 2025 08:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
radbastim před 19 minutami
Extra rychlé lívance
Bettynka_ před 48 minutami
Rybízový sirup
esso před 1 hodinou
Brusinky z rybízu
esso před 1 hodinou
Květák smažený v troubě
Wanilor před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
jalamo před 2 hodinami
Teplý těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec před 3 hodinami
Kuřecí nugetky v bazalkovém těstíčku
Nanda91 před 4 hodinami
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 13 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 14 hodinami
Tématické fráze:
tvarohová buchta na plech,
tvarohová buchta,
rychlá buchta na plech,
buchta s tvarohem a povidly,
rychlá buchta s tvarohem,
vynikající buchty na plech,
vlacna tvarohova buchta,
koláč s tvarohem a povidly,
rychlá buchta s tvarohem a povidly,
tvarohový koláč,
buchta na plech s tvarohem a povidly,
buchta s tvarohem a povidlím,
dobrá tvarohová buchta,
tvarohovo povidlova buchta,
rychlá dobrá buchta,
buchty tvarohové,
buchta s tvarohem,
rychla dobra buchta s tvarohem,
dobrá buchta s tvarohem,
tvarohové buchty
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
mléko,
olej,
vejce,
prášek do pečiva,
tvaroh ve vaničce,
cukr,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
vejce,
tvaroh,
povidla švestková
Komentáře (311)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Nedoporučuji nalít rovnou celý hrnek.
Jsem zvědavá co z toho vyleze.
Cukru dávám polovic a stačí to. Minule jsem zapomněla dát do tvarohu pudink a vůbec to nevadilo, ani bych to nepoznala.
Díky za vytažení rcp
Povidel se nedostává, byl tedy použit marhulový džem
Trošku jsem si upravil postup:
Spodní část těsta (podle rcp) byla nandána na plech a zbytek těsta na tu vrchní vrstvu byl trochu naředěn mlékem a na koláči se pak rozprostřelo takřka samo
Plech dán do pece při 175°C a teplota vzápětí snížena na 160°C. Pak ještě (při tmavnutí okrajů) sníženo na 150°C (HV). Tímto harakiri způsobem jsem pekl celkově 30 minut
V rcp uvedených 160°C bude tedy OK