"Baguette italiano" (bagety)

cathleen Kuchařka:

4 kusy Domácí pekárna 32 názorů

516
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Suroviny

110 ml (g) vlažné vody
lžička sladěnky nebo sladovitu
10 g droždí
140 g hladké mouky na omládek
Dále
150 ml (g) vody
2 rozetřené stroužky česneku
40 g olivového oleje
vrchovatá lžíce rajčatového protlaku
7-9 krájených lístků bazalky (kdo má rád, může dát více)
100 g polohrubé mouky
100 g pšeničné chlebové mouky
200 g hladké mouky
2 rovné lžičky soli
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené, 45 minut kynout.

  2. Přidáme zbytek surovin (mimo bazalku) a opět bez předehřevu necháme umíchat těsto. Chvilku před koncem mísení vsypeme i bazalku.

  3. Těsto je volnější, je lépe nechat ho vykynout v míse.

  4. Vykynuté propracujeme, rozdělíme na 4 dílky, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme odpočinout. Poté ji rozválíme do bagety, uložíme do bagetového plechu a necháme nakynout.

  5. Potřeme vodou s trochou solamylu, posypeme semínky a dáme upéct do rozehřáté trouby (200°C, asi 20 minut).

Poznámka

Bagetky jsou nádherně nadýchané, na řezu narůžovělé protlakem a moc hezky voní.

Název bagetek berte s nadhledem..... :))

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: "Baguette italiano" (bagety)

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    nanny: samozřejmě :-) v míse uděláš kvásek omladek, necháš vykynout 45-60 min, přidáš zbytek surovin a vymísíš těsto, které necháš nakynout ;-)

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    zda se mi to jako dobry recept ale nemam pekarnu jde to vymichat i bez ni:yes::-K

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Tak tyhle budu dělat častěji :-8 Nádherně voní,jsou nadýchané a moooc dobré :-p Posílám bod a těším se navečeři,kdy si je dám se salátem :-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    nováček:přidávám cathleninu stránku, kde to vysvětluje ;-);-)

    http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...

    Odpovědět

  • nováček nováček(neregistrovaný)

    Nepeču až tak často,ale bohužel mi nic neříká ten omládek a slaďenka nebo sladovit-slyším prvně.Poučte starší osobu-děkuji

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Tanule19: :-O Netroufla? Opravdu nic, ale VŮBEC NIC na něm není! Naopak - je to zábava sledovat, jak těsto nádherně kyne;-) Jestli chceš, písni mi vzkazík s případnými dotazy ohledně omládku a můžeme si o něm popovídat:-)

    Odpovědět

  • Tanule19 Tanule19

    Super receptík,zkusila bych,ale nemám odvahu na omládek:-( A to už jsem si pořídila Vaši knížku a stejně se neodvážím:-)

    Odpovědět

  • Suzymon Suzymon

    cathleen:
    Ahojky Caty. Nějak mi Tvá odpověď utekla a šla jsem péci ten chleba bez omládku, prostě sušené droždí. Ale povedl se, chuťově výborný, ale peldám si směsi muk sama. Nakoupila jsem si všelijaké klíčky a otruby, vločky a semínka, míchám oleje a prostě jsem jako ten matla z pohádky s Werichem, co vařil ten elixír života :-));-) Oni to pokaždé taky vyzunkli a já to sbaštím, nebo rozdám a každý si libuje. Jenomže si nikdy už nepamatuji, co jsem tam dávala, protože to je fakt jak ten matla. Trochu tohohle a pak zase tohohle, takže je každý chlebík úplně jiný a když mi řeknou, že ten, nebo jiný je lepší, už ho neumím zopakovat...Áchich ouvej. Já bych tedy kuchařku nenapsala, ani kdybych měla pistoli přiloženou u spánku. I když vařím velice dobře, stejně by mne odpráskli, protože by to nebylo to, co to bylo včera....Tak je to se vším, co vařím. Jenom brambory a rýži uvařím stejně. :-8

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Suzymon: program Dort, omládek umícháš za 5-7 minut a až nakyne a budeš chtít umíchat i těsto, to nech na stejný program déle - asi 15 minut. Přerušíš ho delším přidržením tlačítka Start.
    A kdyby něco, klidně se ptej:-)) v žádném případě neotravuješ;-)

    Odpovědět

  • Suzymon Suzymon

    cathleen:Aha, taky mi to bylo trošku divné, bůhví, jak jsem to pochopila.Taky jsem teď hledala v tom mém návodu program bez toho předehřevu. Mám tam 12 programů. Všude tam předehřev je i když krátký, ale je. Jedině u programu "dort" není. U sprint je napřed 1 minuta, pak dvě, u druhého hnětení a pak 5 a nakonec 6. Mám použít ten na dort, nebo ten sprint. Promiň, že otravuji, asi to musím vyzkoušet a buďto to zkazím, nebo se to povede.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Suzymon::-O proboha, proč by se nehodil? Ten je tam naopak velice potřebný!:-! Leda, že by naši předci nevěděli, co dělají.:-D Neboj se a vyzkoušej!

    Odpovědět

  • Suzymon Suzymon

    cathleen:Ahojky Caty, tak jsem zase tady. Sladovit jsem si už koupila a teď se chystám udělat ten omládek. Ale jelikož už několik dní čtu všechno možné kolem toho pečení, tak jsem z toho asi trochu zpitoměla. Někde jsem četla, ale nevím kde, že ten sladovit nemá přijít přímo do styku s kvasnicemi. A tady je ten recept i s kvasnicemi. Vytiskla jsem si i recept na ten Tvůj žitný kvásek. Asi se do chleba ten omládek nehodí. Budu muset založit žitný kvásek. Tak zatím ahoj, jdu študovat dál.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Suzymon::-D neboj, oni si tě přátelé najdou!
    A co se týká zkoušení nových receptů - vždyť nemusíš péct pečivo z celé dávky, jak je psáno v receptu....zmenši si ji o 1/4, 1/3 nebo i 1/2, tak, jak ti vyhovuje;-) A můžeš zkoušet nové chleby každý den!:-D

    Odpovědět

  • Suzymon Suzymon

    cathleen:
    No já právě nemám velkou rodinu. Mám sice dva syny, ale jsou to zatvrzelí "mládenci", takže nemám ani vnoučata a moji synové zrovna po chlebu nic moc netouží. A i já žiji sama. Mám ovšem přátele a tak budou obdarováni oni. Ale zase nebudu jezdit po městě, s chlebem v koši :-)) A navíc tady pěkně mrzne. Ale v létě, a to už budu expert, tak své znalosti uplatním. Protože děláme u mne na zahradě grilovačky.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Suzymon:...Doufám, že mne to chlebové šílenství brzy přejde.....:-D:-D pochybuji. Myslím, že nepřejde:-DAle rodinka (i ta širší, když ji podaruješ chlebíkem) ti za to bude vděčná, uvidíš.;-)

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo