Bedla červenající na smetaně
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 177 kJ / 1 237 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,81 g |
Tuky | 41,13 g |
Vláknina | 40,45 g |
Cholesterol | 327 mg |
Sodík | 12,46 g |
Sůl | 30,93 g |
Sacharidy | 133,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Po náročném pracovním týdnu jsem v sobotu dopoledne vyrazil relaxovat do blízkého lesa. Kromě malin mi les nabídl krásné mladé plodnice bedel a mně se při jejich sběru začal pomalu rýsovat nový recept.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 9. 2012 16:13
babca.simca: Bedla cervenajici má další poddruhy,v kterých se vyznaji POUZE ODBORNÍCI.Neni natolik prozkoumana,i když je uváděna jako jedla.Cechratka podvinuta byla také mnoho let uvadena jako jedlá houba podřadné jakosti, než se zjistilo, že obsahuje jed, který se postupně ukládá v ledvinách!
27. 9. 2012 14:54
jitka55: Dnes jsme nasbírali - ale bedlu vysokou...při hledání receptu jsme ihned na prvním odkazu narazila na článek:
Pozor na bedlu červenající, tato „jedlá“ houba zabila ženu …
… hub v ruce, můžete si domů přinést problém. Uznávaný mykolog Svatopluk Holec upozorňuje na druh bedly, jež může v krajním případě způsobit po požití i smrt.
hobby.idnes.cz/pozor-na-bedlu-cervenajici-tato-jedla-houba-zabila-zenu…
Takže bych to radši nevařila, i když vypadá ve finále skvělě...
Pozor na bedlu červenající, tato „jedlá“ houba zabila ženu …
… hub v ruce, můžete si domů přinést problém. Uznávaný mykolog Svatopluk Holec upozorňuje na druh bedly, jež může v krajním případě způsobit po požití i smrt.
hobby.idnes.cz/pozor-na-bedlu-cervenajici-tato-jedla-houba-zabila-zenu…
Takže bych to radši nevařila, i když vypadá ve finále skvělě...
20. 10. 2011 11:32
Fenomenální!
8. 8. 2011 22:20
Krásný recept +
8. 8. 2011 21:33
8. 8. 2011 20:44
Děkuji všem za přízeň.
8. 8. 2011 20:31
rebeka:
8. 8. 2011 18:53
Jeníčkuode mě máš jedničku
na talíři je to krása,zrak se mlží,jazyk jásá
já bych chtěla být u tebe na stravu..byt mám vlastní
na talíři je to krása,zrak se mlží,jazyk jásá
já bych chtěla být u tebe na stravu..byt mám vlastní
8. 8. 2011 18:22
Nezbývá nic víc, než tiše závidět tomu, kdo toto jídlo ochutnal
8. 8. 2011 13:54
Podle nádherných fotekto bude velká dobrůtka+10
8. 8. 2011 13:45
Tedy Honzíku, to vypadá na náramnou baštu
8. 8. 2011 10:40
Bibinka:Bibi a právě i takovéto bedly, malé uzavřené jsou vynikající na plnění a dát péci do pekáčkuto jen,že nejsou jen na smaženícož dokazuje i tento receptík
8. 8. 2011 10:35
Jendoí, taky máme místa, kde je dost bedel, i když ne červených, ale nikdy jsem neslyšela, že by se mohly použít do omáčky a ani jsem to nezkoušela, připadaly mi suché do čehokoli, jen na smažení že jsou výborné, tak tohle je dost dobrá výzva a ty máš 8.boda
8. 8. 2011 09:47
Moc hezký recept a jídlo na fotkách je dokonalé v každém detailu .
8. 8. 2011 07:08
mít bedly,tak jdu do toho+1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 6 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 7 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 17 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Právě bylo uvařeno:
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 40 minutami
Šumavské dalamánky
TAkova uvařila před 1 hodinou
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
terkaferka13 uvařil před 2 hodinami
Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Simpfe uvařila před 2 hodinami
Nejlepší pudinkáče
EvaZajacova uvařila před 2 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Dohnalova uvařila před 3 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 5 hodinami
Cibulové krůtí placičky
daniela1262 uvařila před 5 hodinami
Banánové lívance
snejkee uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Bezinkový likér s chutí kávy: Poradíme vám, jak zdravé dary přírody využít na lahodný nápoj
Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť
Další recepty
Tématické fráze: bedla jedlá bedle recept bedle recepty bedla recept bedla vysoká recepty bedla recepty bedla jedlá recepty recept bedle bedla recepty bedle recept na bedle recepty na bedle jak vypadá bedla recepty z bedle recepty bedla jedlá bedla vysoká recept omáčka z bedel bedla jedlá recept recepty bedla hledám recept na bedle
Suroviny: houba bedla červenající, voda, sůl, cukr, ocet, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, tymián, zelenina, cibule, česnek, pepř bílý mletý, ořech muškátový, sůl, mléko polotučné, smetana 12%, sýr tavený, žloutek, mouka hladká, sůl, olej, těstoviny creste di gallo
Bedla červenající na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A8kl
21 názorů