

Pečená hlíva ústřičná s bedlou jedlou
Suroviny
- 500 g hlívy
- 500 g bedel
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- střik bílého vína
- cca 8 lístků šalvěje
- 3 polévkové lžíce másla
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
Hlívu i bedly zbavíme nožiček, větší klobouky natrháme na menší kusy.
Cibuli nakrájíme na céčka, česnek na plátky. Vše smícháme a dáme na máslo do pekáče.
Přidáme šalvěj, ochutíme solí a pepřem, zastříkneme bílým vínem a pečeme v předehřáté troubě na 180°cca 30-40 minut. V průběhu pečení občas promícháme.
Vytáhneme, případně dochutíme a podáváme.
Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory s celerem, slaninou a petrželkou.
Poznámka
Původně jsem chtěla přidat foto, ale nic stejného jsem tu nenašla.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Pečená hlíva ústřičná s bedlou jedlou
-
No jo, bedly asi teď už neseženu, ale věřím, že bych si pochutnala
-
1974andrea: díky
My právě nacházeli z většiny jen bedly
-
Niki, moc dobrá úprava těch houbiček.
Bedel letos u nás moc nerostlo
-
Milujem akékoľvek huby a aj tá príloha musí pekne chutnať, len sa mi to spolu zdá byť trošku "ťažké".
Ja by som z toho urobila dva obedy. Huby so zemiakovou kašou, jeden obed a k "šťouchaným" kyslé mlieko a hneď je aj druhý obed. -
Všem moc děkuju za ohlasy a milé komentáře
-
Líbí se mi receptík moc
a příloha nemá chybu
+
-
Nezbylo Ti,Nikouši
že bych jela posnídat
Máš to báječné
i s tou přílohou
-
Moc pěkné
-
Líbí se mi recept
+14
-
Nikýsku, to je krásný recept, výborný nápad
-
Já bych si pochutnala a to moc
-
To musi byt dobrutka
-
10. Bod přidělen
-
Krásné, úplně jsem polkla
-
Bedla i hlíva mají báječnou chuť i vůni (u bedel naprosto nezaměnitelnou). Musí to být velmi chutné
. Příloha by mě také chutnala
+5