Hlíva (bedly, václavky) se zakysanou smetanou - omáčka

Suroviny 3 porce

cca 400 g hlívy ústřičné nebo bedel či václavek
500 ml mléka nebo vývaru
1 cibule - velká
máslo nebo olej
sůl
pepř mletý
nové koření mleté nebo celé
2 bobkové listy
400 g zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky
ocet - dle chuti, není nutný
cukr krupice dle chuti, není nutný

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky a v osolené vodě krátce povaříme, scedíme a necháme okapat.

  2. Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na nudličky pokrájenou předvařenou hlívu, přidáme bobkové listy, nové koření a pepř dle chuti, osolíme a zalijeme mlékem nebo vývarem, necháme cca 15 minut povařit a poté zahustíme plnější lžící hladké mouky, rozmíchané v trošce mléka.

  3. Ještě krátce provaříme, vyndáme bobkové listy a pokud jsme použili celé nové koření, tak i kuličky nového koření. Omáčku odstavíme a vmícháme do ní zakysanou smetanu, kterou jsme předem nechali zteplat na pokojovou teplotu.

  4. Pokud jsme měli zakysanou smetanu kyselejší chuti, můžeme omáčku maličko přisladit a pokud máme naopak rádi kyselejší omáčku, přidáme pár kapek octa.

  5. Omáčku podáváme s knedlíkem, bramborem, gnocchi, těstovinami nebo rýží.

Komentáře k receptu Hlíva (bedly, václavky) se zakysanou smetanou - omáčka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: omáčka z václavek hlíva se zakysanou smetanou omáčka z bedel omáčka z z václavek omacka z bedle hlíva ústřičná se zakysanou smetanou hliva se smetanou recepty z bedel bedla recepty omáčka ze zakysané smetany zakysané smetana do omáčky hlíva recept zakysaná hlíva ústřičná se se zakysanou smetanou hlíva ustřičná se zakyslou smetanou recepty z bedly máčka z václavek bedle recept omáčka bedle recepty hlíva ústřičná zakysaná smetana omacka ze zakysane smetany recept