Francouzské kuřátko v kapustě

Eliza Kuchařka:

Drůbeží maso 21 názorů

528

Suroviny

4 kuřecí stehna
4 pikantní klobásky (použila jsem Pick snack)
400 g kapusty (i mražené)
1 velký pórek
1 velká mrkev
1 cibule
6 stroužků česneku
40 ml suchého bílého vína
3 lžíce másla
pepř
sůl
1 masoxová kostka
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme a v pánvi zprudka opečeme na másle dohněda. Na posledních pár minut přidáme klobásky.

  2. Vše vyjmeme a ve výpeku opečeme na větší kusy nakrájenou mrkev, cibuli, pórek a kapustu. (Použijeme-li mraženou kapustu - jako já dnes - postupujeme tak, že ji zmraženou přidáme až k orestované zelenině a necháme pod pokličkou rozmrazit.)

  3. Vrátíme kuře a klobásky, přidáme rozdrobenou masoxovou kostku, plátky česneku a jeden nastrouhaný stroužek, zalijeme vínem a pod pokličkou dodusíme doměkka.

Poznámka

Tento klasický francouzský recept pochází z knihy Vaření v přímém přenosu. Změny, které jsem v něm udělala, se týkají poměru masa a zeleniny - ve prospěch zeleniny a vypuštění pěti Maggi dochucovacích kostek, které jsou podle mého názoru naprosto zbytečné. Oproti originálu pokrm navíc nezahušťuji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 172 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Francouzské kuřátko v kapustě

  • Nikina Nikina

    Eliza: přesně tak, jsem stejného názoru ;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Nikina: Máš to přepychové a musím Ti poděkovat za krásnou fotku.:yes: Vždycky mě potěší, když někdo vytáhne a realizuje klasiku, která je tu už tak dlouho...:-) Tohle je tak notoricky proslulý recept, že i kdyby se kdokoli snažil vymyslet cokoli "A LA", bylo by to zbytečné...:-K

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    Eliza: včera jsme měli francouzské menu. Kuře na kapustě milujeme, dělám ho trošínku jinak, tak snad nevadí, že přidám foto :-K + 26 :yes::-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Týý jo:-Otakový krásný recept mi uniknul:-8Samé prímovní suroviny a v závěru velká mňamina:-p+24:yes::-K

    Odpovědět

  • marcelka395 marcelka395

    Včera jsem toto kuřátko vařila bylo to výborné:yes:i manžel chválil;-)akorát tu klobásu jsem před podáváním rozkrájela na kolečka a uvařila k tomu rýži;-)posílám zasloužený bodík;-)

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    :-O to je krasa :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Spuname Spuname

    Jsem teprve chvíli ve Vašem "klubu výtečných kuchařek", ale musím uznat, že fotka dělá hodně a díky ní jsem nemohla přehlédnout Tvůj báječný recept. To, co jsem z něj vytvořila, obdivovali i mí jedlíci:-)) Už to vaří i mé kamarádky, takže díky a těším se na další bombu:yes:, samosebou dávám bodíka;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)došla jsem k vrcholu(prozatimnímu;-))tvé kuchařiny a můžu jen potvrdit níže napsané-krásné,vonící,perfektně nafocené-nádhera:yes:.Mě nezbývá než ti dát Michelinskou hvězdičku pro rok 2009 ;-) a samozřejmě boďku a doufat že si jednou otevřeš restauraci a já tam na takovou mňamku přijdu:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Eli, tvoje fotky už asi pozná každý a ještě si je někdy maximálně spletu s Hankou, ona má taky krásné fotky. Jenda, ten má fotky přes celý monitor:-)):-D a to mám dost velký:-D:-)), takže, mrknu na foto a vím. No, každý má nějaké to své nej. Krása je v tom, že když se podíváte na dobře nafocené jídlo, hned ho jakoby i cítíte a chuťové buňky dělají kotrmelce.:-)):-D

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Eliz jako vždy nádherné foto i receptík, já nevím kdy ty tvoje receptíky vyzkouším.;-) Už jich je moc moc:-D, ale jen tak dál. bodík letí.:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Já se taky přidávám:-) a ukládám, a Eli máš to za bodík:yes::yes:

    Odpovědět

  • blanca.xy blanca.xy

    Přidávám se k Merylas :-):yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Eli, poznatelná teda jsi :-D:yes::-D

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, domnívám se, že co se týká fotek a tvých receptů, není co řešit;-):yes::yes::yes:.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Papričko, jsem překvapená, že jsem tak poznatelná...:-D:-D Asi mám tzv. "rukopis" :-));-):-8 Ale moc mě to těší, opravdu moc. Děkuju.
    Jendo, děkuji za pochvalu fotek i jídla (to ovšem není moje...:-), ba přímo z Francie, kolébky gurmánství ;-) ). Jestli uvaříš, nezpomeň nabít baterku a vyleštit objektiv, protože na Tvoje fotky se ráda podívám...!

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo