

Francouzské kuřátko v kapustě
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 4 pikantní klobásky (použila jsem Pick snack)
- 400 g kapusty (i mražené)
- 1 velký pórek
- 1 velká mrkev
- 1 cibule
- 6 stroužků česneku
- 40 ml suchého bílého vína
- 3 lžíce másla
- pepř
- sůl
- 1 masoxová kostka
Postup přípravy receptu
Maso osolíme, opepříme a v pánvi zprudka opečeme na másle dohněda. Na posledních pár minut přidáme klobásky.
Vše vyjmeme a ve výpeku opečeme na větší kusy nakrájenou mrkev, cibuli, pórek a kapustu. (Použijeme-li mraženou kapustu - jako já dnes - postupujeme tak, že ji zmraženou přidáme až k orestované zelenině a necháme pod pokličkou rozmrazit.)
Vrátíme kuře a klobásky, přidáme rozdrobenou masoxovou kostku, plátky česneku a jeden nastrouhaný stroužek, zalijeme vínem a pod pokličkou dodusíme doměkka.
Poznámka od kuchařky
Tento klasický francouzský recept pochází z knihy Vaření v přímém přenosu. Změny, které jsem v něm udělala, se týkají poměru masa a zeleniny - ve prospěch zeleniny a vypuštění pěti Maggi dochucovacích kostek, které jsou podle mého názoru naprosto zbytečné. Oproti originálu pokrm navíc nezahušťuji.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Francouzské kuřátko v kapustě
-
Recept mě zaujal ,zitra vyzkoušim
-
Eliza: přesně tak, jsem stejného názoru
-
Nikina: Máš to přepychové a musím Ti poděkovat za krásnou fotku.
Vždycky mě potěší, když někdo vytáhne a realizuje klasiku, která je tu už tak dlouho...
Tohle je tak notoricky proslulý recept, že i kdyby se kdokoli snažil vymyslet cokoli "A LA", bylo by to zbytečné...
-
Eliza: včera jsme měli francouzské menu. Kuře na kapustě milujeme, dělám ho trošínku jinak, tak snad nevadí, že přidám foto
+ 26
-
Týý jo
takový krásný recept mi uniknul
Samé prímovní suroviny a v závěru velká mňamina
+24
-
Včera jsem toto kuřátko vařila bylo to výborné
i manžel chválil
akorát tu klobásu jsem před podáváním rozkrájela na kolečka a uvařila k tomu rýži
posílám zasloužený bodík
-
to je krasa
-
Jsem teprve chvíli ve Vašem "klubu výtečných kuchařek", ale musím uznat, že fotka dělá hodně a díky ní jsem nemohla přehlédnout Tvůj báječný recept. To, co jsem z něj vytvořila, obdivovali i mí jedlíci
Už to vaří i mé kamarádky, takže díky a těším se na další bombu
, samosebou dávám bodíka
-
Elizo
došla jsem k vrcholu(prozatimnímu
)tvé kuchařiny a můžu jen potvrdit níže napsané-krásné,vonící,perfektně nafocené-nádhera
.Mě nezbývá než ti dát Michelinskou hvězdičku pro rok 2009
a samozřejmě boďku a doufat že si jednou otevřeš restauraci a já tam na takovou mňamku přijdu
-
Eli, tvoje fotky už asi pozná každý a ještě si je někdy maximálně spletu s Hankou, ona má taky krásné fotky. Jenda, ten má fotky přes celý monitor
a to mám dost velký
, takže, mrknu na foto a vím. No, každý má nějaké to své nej. Krása je v tom, že když se podíváte na dobře nafocené jídlo, hned ho jakoby i cítíte a chuťové buňky dělají kotrmelce.
-
Eliz jako vždy nádherné foto i receptík, já nevím kdy ty tvoje receptíky vyzkouším.
Už jich je moc moc
, ale jen tak dál. bodík letí.
-
Já se taky přidávám
a ukládám, a Eli máš to za bodík
-
Přidávám se k Merylas
-
Eli, poznatelná teda jsi
-
Eli, domnívám se, že co se týká fotek a tvých receptů, není co řešit
.