

Dršťková polévka - dnes s baby mrkvičkou, kousky masa a rajčátkama
Suroviny 2,5 litru polévky
- 750 g předvařených hovězích drštěk
- 100 g uvařeného uzeného masa
- 60 g slaniny
- 1 cibule
- petrželka nebo libeček
- 2 stroužky česneku
- 6 baby mrkviček
- 50 g hladké mouky
- vývar z drštěk
- pepř
- sůl
- chilli paprička
- 2 PL sušených rajčátek
- gulášová paprika
Postup přípravy receptu
Dobře očištěné a v teplé vodě proprané předvařené hovězí dršťky nakrájíme na menší kousky a dáme povařit, nejlépe do tlakového hrnce.
Vodu po dovaření ještě osolíme a vše přecedíme, měkké dršťky zchladíme studenou vodou.
V druhém hrnci si rozškvaříme slaninku, pokrájenou na malé kostičky, na ni dáme zpěnit červenou gulášovou papriku a pokrájenou cibuli, 2 lžíce nakrájených sušených rajčátek, česnek.
Když se všechny suroviny pěkně spojí, pak vše zasypeme hladkou moukou a promícháme.
Zalijeme vývarem z drštěk a přidáme baby mrkvičky.
Necháme ještě chvíli povařit, aby byly mrkvičky měkké a nakonec už jen přidáme chilli papričku /není nutná, jen pro pikantní chuť/ a zpět vložíme i uvařené drštky, pokrájené uzené maso a polévku dochutíme majoránkou, solí, pepřem, petrželkou nebo libečkem a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Drštková polévka je už zde, i ode mne, a různě, dnes jen přidám postup, který jsem pro změnu vyzkoušela jinak. Teplotu mám pořád, lidičky, ale jíst musím- musíme, něco málo jsem tedy dnes uvařila.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dršťková polévka - dnes s baby mrkvičkou, kousky masa a rajčátkama
-
Dooga: díky, už jdu do "peřínky"
, chybíte mi a tak jukám
-
Tyó,
tak tu bych si dal.
+3
Brzy se uzdrav. -
spagetka: mne je hodně
, ale na tu "drštkovku" jsem měla jako jedinou chuť, nic nejím, jinak, nejde mi to, jen spím a tak chvíli, díky
-
Ivo, zlobíš. Sakra máš se potit, čajíčky bumbat, být pod peřinou!!!!
Jinak jo, mňam