Rybí salát s kyselou příchutí
Připravte si svačinový rybí salát, oblíbenou retro pochoutku z lahůdkových barů. V tomto receptu jsou použity nakládané zavináče, zelenina a majonéza. Perfektní kombinace chutí, která vám spolu s křupavým pečivem zahraje na nostalgickou notu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 566 kJ / 1 808 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,38 g |
| Tuky | 169,73 g |
| Vláknina | 20,20 g |
| Cholesterol | 287 mg |
| Sodík | 1,89 g |
| Sůl | 4,64 g |
| Sacharidy | 48,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očistíme mrkev, celer, brambor a dáme do hrnce s vodou, osolíme a přidáme nové koření. Přivedeme k varu a vaříme do měkka.
Krok 2: Ze zavináčů stáhneme kůži (kdo ji má rád, může nechat), nakrájíme na malé proužky. Dáme do misky a přidáme najemno nakrájenou cibuli a nastrouhané jablko.
Krok 3: Uvařený celer s mrkví nakrájíme na proužky, uvařenou bramboru nastrouháme. Přidáme do mísy. Zastříkneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, nasekáme petrželku a přidáme cukr. Vše pořádně promícháme a necháme chvíli stát.
Krok 4: Nakonec přidáme majonézu a zakysanou smetanu a zlehka promícháme.
Krok 5: Dochutíme solí, cukrem nebo šťávou z citronu - chuť musí být vyvážená.
Zveřejněno 26. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí salát s kyselou příchutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0XEy
Moje poznámka
Rybí salát s kyselou příchutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0XEy
Nejnovější recepty
Čokoládová kolečka s mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Lehký salát z červené řepy s mozzarellou a vlašskými ořechy
Přidáno před 11 hodinami
Slepičí polévka se zázvorem z PH
Přidáno před 12 hodinami
Utopenci
Přidáno před 13 hodinami
Avokádo s červenou řepou a fíkovým balsamico krémem
Přidáno před 14 hodinami
Špagety s kuřecím masem, špenátem sypané parmazánem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kmínový chleba
jaromira.hod před 35 minutami
Gothajský salám na způsob utopenců
RH-12 před 3 hodinami
Jogurtová buchta
kiramon před 5 hodinami
Koláč s pudingem a zakysanou smetanou
Ivvettaa před 6 hodinami
Bramborové palačinky s brynzou
Jan Nemec před 6 hodinami
Třepací dort
nilsine před 7 hodinami
Francouzský cibulový koláč
Barča před 7 hodinami
Losos s černou čočkou
Denade před 9 hodinami
Sýrové smaženky – socialistické
Faylinn před 9 hodinami
Kefírová buchta - rychlovka
jindrbalova před 11 hodinami
Tématické fráze:
salát z kyselých ryb,
rybí salát z kyselých ryb,
rybí salát,
kysele ryby recept,
recept na kyselé ryby,
domácí rybí salát z kyselých ryb,
salát z kyselých rybiček,
kyselé ryby,
rybí salát recept,
rybí salát ze zavináčů,
kyselé ryby recepty,
rybí salát recepty,
ryby na kyselo,
domaci kysele ryby,
recepty na kyselé ryby,
salát s kyselých ryb,
salat z kyselich ryb,
salat z ryb,
domácí zavináče recept a videorecept,
jak vypadá rybí uzenáč
Suroviny:
sleď,
mrkev,
okurky sterilované,
celer,
cibule,
brambory,
jablko,
šťáva citronová,
petrželka,
cukr moučkový,
koření nové koření,
pepř bílý,
majonéza,
smetana zakysaná,
sůl
Komentáře (30)
Chutná nám, když místo vařené zeleniny použiju třeba Moravanku nebo podobnou směs. Tu trochu pálivější Moravanku Majolka® ztlumí, a je tam i hrášek, ten můžeme taky. Jen přidávám syrovou cibuli a klidně tam dám i to zelí z původného zavináče. Hlavně je ale salát čerstvý a nemá tu podivnou podchuť, kterou dnes mají všechny kupované saláty, něco, co se tam dává, aby salát déle vydržel. No, a jak už tu někdo psal,najít kousek ryby v kupovaném salátu je jako vyhrát prémii. Nemohu poslat bodík, ale hodnotím vysoko.
šalát je výborný
(V postupe máš udenáče...)
dávám mu(tobě) bodík