Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majonéza podle mojí babičky

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

28. 10. 2011 20:01

Suroviny

Porce: 4-5

Nutriční hodnoty

Energie9 024 kJ / 2 157 kcal
Bílkoviny26,04 g
Tuky222,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 1,90 g
Sůl4,63 g
Sacharidy12,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tato Majolka® vyjde mnohem levněji než z obchodu a já osobně ji dělám už jenom domácí. Je výborná do salátu nebo i jako polotovar k přípravě domácí tatarské omáčky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

chocolate chocolate

27. 12. 2014 11:29

spagetka:Nepopletlo se ti slehani snehu z bilku a slehani majonezy;-)?

zizala zizala (moderátorka)

27. 12. 2014 09:19

Adam: Ještě malá rada, když se zdrcne majonéza během míchání: dát nový žloutek do misky, míchat a postupě vmíchávat po malých troškách (půl lžičky) tu zdrcnutou. Pomalu a trpělivě.

zizala zizala (moderátorka)

27. 12. 2014 09:13

Adam: Stejná teplota by měla být, na značce nebo spíš druhu oleje nezáleží, to je o chuti. Stejně tak mastné metly jsou pasé, když pracujete s olejem :-))
Jako malá holka jsem míchala majonézu pravidelně, byla to moje práce, když se dělal salát. Obyčejnou vařečkou v porcelánové misce. Olej zpočátku přidávat po kapkách, vždy důkladně promíchat, až když se dokonale spojí se základem, přikápnout další kapku. Až začne trošku houstnout, už se může olej po lžičkách. Ochucovala jsem až po řádném vymíchání základu (žloutky a olej) do podoby husté kaše.
Před lety jsem ale vyzkoušela podle internetu nový způsob s ponorným mixérem a bylo to super. Musí se ale pracovat v úzké vysoké nádobě, vše se tam dá najednou a pozvolným tahem mixéru zdola nahoru vznikne majonéza za pár vteřin.
Na toto množství oleje (2dl) se dává jedno vejce ;-)

spagetka spagetka

27. 12. 2014 05:27

Adam: ono je těžké najít důvody, proč se nedaří. Např. jsou vejce stoprocentně čerstvá? Není olej také už starý? A hlavně - záleží i na značce oleje. Já např. používám jen slunečnicový, jiný se mi neosvědčil - třeba řepkový, či směs olejů, olivový mi naprosto nevyhovuje. Je mixér, metlička či jiné použité náčiní opravdu čisté, suché, nemastné? Záleží i na síle a množství vlévaných přísad, nesmí to být moc rychle a moc najednou zprudka.
S tou stejnou teplotou si nejsem moc jistá, protože já použiju vejce rovnou z chladničky, protože teď hned potřebuju majonézu a nebudu čekat, až dostane stejnou teplotu jako ocet či olej, který mám ve skříňce.

Adam

26. 12. 2014 22:04

Kdybyste radši místo toho opakování, jak se vám to skvěle povedlo a tlachání, že babička neměla mixer, pomohli nám, co se jim to nedaří. Třeba Romanovi, kterému "pro jistotu" vůbec nikdo neodpověděl... Já šlehám jak zběsilý x minut a nic - pořád tekuté, vůbec to netuhne. Vůbec nevím, co dělám špatně a nikde to nemůžu najít... Všude jen trapné tvrzení, že je to snadné. Sorry - není.

Hanča

9. 9. 2014 08:30

:-p

Nipo

28. 6. 2014 10:51

nemá chybu, ale myslím že suroviny musí mít stejnou teplotu....

Petra

18. 4. 2014 12:56

Vynikájící.Děkuji:yes:

petra

10. 9. 2013 20:24

super hned na poprvé !jako Pája a je výborná:-p:-D:-D:-D

Markéta

13. 6. 2013 15:38

Je výborná:yes:

Jana

4. 4. 2013 19:42

..Netuhne a netuhne, ach jo, někde dělám chybu...:-((

Roman

20. 1. 2013 13:25

Tak majonéza se mi vůbec nepovedla. Viděl bych asi problém jako velkou rychlost u použitého tyčového mixéru. Pravděpodobně se rozjela struktura vajec. Také se mi moc nezamlouvají ty bílky, v ostatních receptech na netu se používají jen žloutky. Bohužel právě na tento recept jsem narazil jako na první a okamžitě jej bez úspěchu vyzkoušel...

Maxx

16. 12. 2012 08:57

Je fakt skvělá!!! Díky:yes:

Eva

13. 12. 2012 13:03

Moc děkuji za recept, ode dneška už nekoupím ani gram. Člověk se fakt učí celý život.:-K

Lenka

5. 12. 2012 12:33

Super taky jsem jí pravě dokončila :-K

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí majonéza tyčový mixer domácí majonéza podle polreicha vyroba domaci majonezy domácí tatarka podle polreicha majonéza z mléka výroba majonézy domácí majonéza video domácí majonéza tyčový mixér-bez vajec domaci majoneza z celých vajec jak vyrobit majonézu majonéza z mléka a oleje domácí majonéza z mléka výroba domácí majonézy tyčovým mixérem video majonéza z celých vajec domácí majonéza z mléka recept recept na majonézu od polreicha domácí majonéza recept video domácí majonéza z celého vejce domácí majonéza bez vajec recept majonéza

Suroviny: vejce, olej, hořčice, cukr, sůl, ocet

TopRecepty.cz

Majonéza podle mojí babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K59Y