Plněný celer

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 15-20 min 2 porce Zeleninová jídla 14 názorů

Suroviny

2 dvoucentimetrové kolečka celeru
250 ml bílého vína
250 ml vývaru
šťáva z 1 citrónu
2 kolečka tvarůžek nebo jiného sýra
cca 120 g hrubé mouky
1-2 vajíčka
4 lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku
lžička majoránky-nejlépe čerstvé
1 lžička kari koření
slunečnicový olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme a nakrájíme na dvoucentimetrové plátky.

  2. V hrnci s vývarem, vínem a citrónem povaříme zhruba 8 minut. Scedíme jej a necháme odkapat.

  3. Do každého plátku opatrně nařízneme kapsu a vsuneme do něj kousky tvarůžek, popřípadě jiného sýra podle chuti. Celer osolíme, opepříme.

  4. V jedné misce smícháme hrubou mouku s nasekaným česnekem a kari kořením, do druhé si dáme hladkou mouku a do třetí si našleháme vajíčko.

  5. Celer obalíme v hladké mouce, pak v ušlehaném vajíčku a nakonec v hrubé mouce s česnekem a kari kořením.

  6. Smažíme pozvolna z obou stran v oleji dozlatova. Hotové celery necháme odssát na ubrousku.
    Podáváme s bramborami, zeleninou, popřípadě s různými dipy.

Poznámka

Zdroj-Chvilka v kuchyni-paní Monika Fišerová. Recept je mnou upraven

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněný celer

Tématické fráze: celer recepty celer recept recepty z celeru recepty celer recept na celer recepty naceler celerové recepty co s celer celer v receptech celer co mám ráda recepty plnněný celer recepty recepty na celer vajíčko, celer

Zapomněl/a jsem heslo