Pstruh z Piemonte

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Ryby 14 názorů

Suroviny

4 kuchyňsky upravení pstruzi
1 cibule
cca 15 cm řapíkatého celeru
50 g rozinek
100 ml bílého vína
300 ml rybího vývaru nebo kuřecího vývaru
200 ml smetany
šalvěj
citrón
máslo
olivový olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme odležet. Rozinky namočíme do vody, ochucené citrónovou šťávou.

  2. Cibuli a celer nakrájíme na jemno a zpěníme na směsi oleje a másla. Přidáme šalvěj, vložíme ryby a krátce je opečeme z obou stran. Přilijeme víno a necháme ho odpařit. Přisypeme rozinky a vlijeme horký vývar.

  3. Vložíme do trouby, kterou jsme rozehřáli na 200°C a pečeme asi 15 minut.

  4. Poté ryby vyjmeme, do výpeku vlijeme smetanu a necháme zredukovat na požadovanou hustotu.

Poznámka

Zdroj: S Italem v kuchyni, lehce upraveno

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pstruh z Piemonte

Tématické fráze: mail piamonte.com loc:cz pstruh recepty mail piamonte com loc:cz recept na pstruha s celerem piemont-recepty recept na pstruha s italem v kuchyni pstruh s italem v kuchyni lososovitý pstruh recept-pstruh na dabelsky zpusob pstruh na celeru