Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík se šlehačkou a bramborem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 246 kJ /
1 971 kcal
Bílkoviny26,23 g
Tuky127,17 g
Vláknina26,20 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,47 g
Sůl6,00 g
Sacharidy168,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejlépe den předem si králičí maso nakrájíme na kostky a naložíme do soli, oleje a česneku. Krok 2: Brambory si očistíme a nakrájíme na plátky, stejně tak pórek a cibulku. Krok 3: Do pekáčku vymazaného sádlem klademe půl nachystaných brambor, které osolíme a opepříme. Na ně 1/2 slaniny, cibule a pórku, maso a zbytek pórku, cibule a slaniny. Nahoru druhou polovinu brambor, které osolíme, opepříme a zalejeme šlehačkou. Krok 4: Pečeme zakryté v předehřáté troubě 1 hod na 200°C, pak odkryjeme a dopečeme, až zezlátnou.

Zveřejněno 17. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík se šlehačkou a bramborem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGVk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík se šlehačkou a bramborem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGVk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Teda z těch vychrtlin,co mají u nás v obchodě by bylo tak akorát dobré rizoto;-)víc masa bych na mycákovi určitě nenašla:-D
Moc príma bašta,mňam:-p:yes:

rebeka:Tak já to s ní domluvím;-), nejdříve k nám a pak s batohem k vám:-D:-D

spagetka:není problém je jich dostatek:-), on se nám sem tam okotí i samec;-):-D:-D. Jen si musíš dofrčet;-):-D

nofrona: chci taky králíka :-O:-O:-D:-D:yes::yes::yes:

nofrona::-D:-D dobrá tedy.. beru tě za slovo;-) nevím, jestli se budu těšit víc na Áju nebo tašku:-8:-D:-D

rebeka:No v králíkárně na dvorku;-);-), není nad bydlení na vesnici:-D:-D. Vajíčko za 2,50 tak moc neřeším vaření bez vajec a kde maj jaké maso;-);-). Ája k vám asi pojede s velkou taškou:-D:-D.

Jana Remkova: jsi fáákt vtipná:-S:-D:-D:-D jsem chtěla králíka.. ne chrta:-//:-D:-D:-D

rebeka: řekla bych v obchodě, rebi!:-D Dneska měli v Hypernově, ale zrovna jsem chtěla hovězí svíčku, ne králíka.

králík.. kde ho všichni berete:-O:-S:-?:-?
moc dobře to vypadá:yes::yes::-p:-K

Dělávám takto s kuřecím masem, ale králík bude stejně dobrý:-p:yes:

Tématické fráze:
králík na šlehačce, pečený králík se šlehačkou, recepty na králíka, kralik aja, recepty z králíka, králík recepty, králík ve šlehačce, kralik peceny s bramborem, králík pečený se šlehačkou, králík ája recept, zapečeny kralik se šlehačkou, recept na králíka na šlehačce, králík aja recepty, peceny kralik na slehacce, peceny kralik s bramborami, vykostěný králík s bramborama, králík zapeceny se slehackou, pečený králík s bramborem, recept kralik aja, pečený králík se se šlehačkou

Suroviny:
králík, brambory, šlehačka, cibule, slanina anglická, pórek, česnek, sůl, pepř, olej, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu