Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkový korpus na dort nebo i jako bábovka

Narozeniny či jiné oslavy by se těžko mohly obejít bez oblíbeného dortu pro oslavence. I když někdo ze zdravotních důvodů nesnáší lepek, neznamená to, že by se musel svých oblíbených moučníků vzdát.

Hodnocení receptu je 4,9 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

15. 4. 2012 10:49

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 636 kJ / 1 347 kcal
Bílkoviny43,40 g
Tuky37,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 558 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy208,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud chceme ořechový, tak ubereme na mouce 50 g a místo toho dáme 50 g mletých oříšků. Zdobíme a plníme dle vlastní fantazie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

srettka

22. 5. 2018 17:14

dindiska: To bude určitě půlka sáčku prášku. A co se pudinku týká, nejlépe koupit ten nejlepší. Pokud máš jen celiakii a ne alergii na lepek, tak v klidu fakt ten nejlepší pudink. Stopy lepku celiakii nevadí. Mám to ozkoušeno na dceři. Má celiakii 5 let, stopy neřešíme a testy máme naprosto v pořádku:-)

dindiska

22. 5. 2018 15:00

Dobrý den, našla jsem váš recept a jen jsem se chtěla zeptat: 0,5 prášku do pečiva jak píšete , tím myslíte půl sáčku? A jakou zn.vanil.pudinku na krém používáte? Moc děkuji za odpověď....:-)

Katka

24. 5. 2017 10:33

zanidan: Dobry den, lze použit i jinou bezlepkovou mouku?? Děkuji

zanidan zanidan

2. 1. 2017 20:53

Nikol: toto množství je na klasickou kulatou formu na dort, pokud budete dělat nějaký malý a máte malou formu klidně udělejte jen z půlky ;-):-K:-K

Nikol

2. 1. 2017 12:13

Dobrý den,
prosím, na jak velkou formu je uvedené množství? Budu dělat svůj první dort vůbec, takže nemám zkušenosti. A chtěla bych udělat i malý bezlepkový navíc pro taťku celiaka. Děkuji.

HankaB

27. 10. 2016 16:32

Děkuji za recept. Dort je opravdu výborný. Trochu těsta vyteklo z formy při pečení a ejhle výborné piškoty jsou na světě. Stačí těsto dávat lžičkou na pečící papír a pak hlídat troubu, aby byly Hezky do zlatova.

zanidan zanidan

3. 9. 2016 12:05

Renata: Ano Reni, klidně můžete přidat do těsta i kakao bez problémů jako když s tím dělám bábovku taky to tak dělám ;) Nemusíte se bát těsto naskočí krásně ;):-K

Renata

3. 9. 2016 10:46

Korpus jsem vyzkoušela 2x a povedl se lépe než normální lepkový. Je úžasný :yes:.
Mám dotaz - nezkoušel někdo použít i kakao??? Potřebovala bych tmavý korpus. Děkuji za radu

zanidan zanidan

25. 8. 2016 18:27

zanidan: a ještě můžete místo Schar Mix C použít klidně mouky Jizerka-koupíte např. v Albertu,Billa nebo Modrá Doves Farm- koupíte v KAuflandu např. Přeji Vám at má dotyčný vellikou radost určitě ho potěšíte, tohle dělá málo kdo pokud nemá takovou dietu :-K

zanidan zanidan

25. 8. 2016 18:23

Monika: Dobrý den Moni :) Nemusíte se vůbec toho bát mám dietu už 7 let a nepeču jiný, tento recept mám od svojí maminky a pozměnila jsem jen mouky a všichni si vždy u nás moc pochutnají <3 já peču korpus v den plnění...ráno upeču a po schládnutí rozkrojím a plním ;) Určitě Vám doporučuji ;) :-K

Monika

25. 8. 2016 11:08

Dobrý den, ráda bych vyzkoušela pro známého upéct bezlepkový dort. Mám ale zkušenosti pouze s pečením ,,klasických"dortů. Zajímalo by mě - není třeba za den korpus jak kámen? Hodně jsem slyšela - hlavně u bezlepkových chlebů - že jsou nejlepší první den a pak se už nedají moc jíst. Není to tak i s tímto korpusem?

zanidan zanidan

15. 4. 2015 07:00

Pavlina: Dobrý den Pavli, všimla sem si, že tu není tak jsem vložila znova... www.toprecepty.cz/recept/42402-bezlepkovy-chleba-co-chutna-skoro-jako-normalni/ :-K;-)

Pavlina

13. 4. 2015 21:36

zanidan:Ahoj.Kde prosím najdu recept na ten chleba,co chutná skoro jako normální?Děkuji moc.Pavlína

zanidan zanidan

27. 3. 2015 18:46

MirkaN: Dobrý de, ano určitě může být i jizerka a nebo DOVES FARM modrá z kauflandu ;-) Přeji Vám at se povede :-K

MirkaN

26. 3. 2015 12:41

Musí být přesně ta mouka jak píšete? Já u nás seženu jen Jizerku, může být i ta? Péct se teprve učíme. Předem děkuji za odpověď.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Další recepty

Tématické fráze: bezlepkový dortový korpus bezlepkovy korpus dortový korpus bezlepkový bezlepkovy piskotovy korpus bezlepkový ořechový dort bezlepkový dort recept na pečení bezlepkový ořechový dort recept bezlepkové pečení recepty bezlepkový korpus recept bezlepkový piškot recept na bezlepkovy korpus korpus bezlepkový dort z bezlepkove mouky bezlepkovy piskot na dort bezlepkový ořechový korpus bezlepkové piškotové těsto bezlepkovy babovka bezlepková bábovka ořechový korpus bez mouky dortový korpus z bezlepkové mouky

Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka schar mix c, voda, prášek do pečiva

TopRecepty.cz

Bezlepkový korpus na dort nebo i jako bábovka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7OPO