Bezlepkový chleba co chutná skoro jako normální

Dietní recepty Bezlepkové Doba přípravy: 5-10min. 6 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Dietní recepty Bezlepkové Doba přípravy: 5-10min. 6 názorů

Suroviny

1/5 l vody
1/2 lžičky Psyllia
30 dkg mouky Schar mix B
15 dkg pohankové mouky (mouky vzájemně promícháme)
1 1/2 lžičky soli
1/2 sáčku sušeného droždí s holubičkou
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Vše dáme podle postupu do nádoby na chleba a dáme péct na bezlepkový program, nebo klasik.

  2. Někomu se lépe upeče na bezlepkový a někomu na klasik. Každá pekárna je jiná a jinak peče. Mívala jsem 5 let pekárnu a v té jsem pekla na klasik 2 hod. a byl super, teď mám novou a tam peču na bezlepkový 3 hod.

  3. Jinak chleba po upečení vyklopíte na mřížku a necháte zchladnout, já už nevydržím a za chvíli si jdu ukrojit.

  4. Chleba můžete mít 2 dny po vychladnutí zabalený v papírovém ubrousku, já používám kuchyňskou roli a igelitovém sáčku venku a poté dát do chladničky. Nebo můžete si třeba i nakrájet něco do mrazáku, já jsem sama a většinou ho tak brzy nesním, někdy ho dám jen do lednice, ale někdy si nakrájím kousek i do mrazáku, ale nemusí to být netvrdne, jen je pak z lednice takový tužší, já si ho hodím do topinkovače a je pak jak čerstvý.

Komentáře k receptu Bezlepkový chleba co chutná skoro jako normální

  • babi Helena babi Helena(neregistrovaná)

    Domnívám se, že máte na mysli "droždí s vlašťovkou", tedy sušené francouzské droždí. Pro našeho celiatika, ale nejen pro něj, jsem ho po dlouhém hledání koupila na http://www.kutilov.cz/drozdi/drozdi-saft-instant/ v balení půl kila, cena nesmírně výhodná. Vřele doporučuji.

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autor receptu)

    spagetka: Děkuji moc za odpovědi pro paní :) :-K:-8

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autor receptu)

    Chuchu: Dobrý den ano je to jen značka na sáčku kde je modrá holubička... psylium je v chlebu proto že vám nadýchá pečivo , aby tam byly ty bublinky a bylo krásně kypré , jinak si tedy můžete počíst viz co přidala SPAGETKA, mimochodem děkuji ;)
    a já peču v pekárně, je to pro mne lepší a chleba mi z tama chutná nemám s tím problém asi jde spíše o pekárnu kolik je kdo ochoten do ní investovat a jakou značku si zakoupí... a můj chleba netvrdne jako ty jiné značky co se musí dát po vychladnutí ihned do mrazáku..:-K

    Odpovědět

  • popoluska340 popoluska340

    Ja som bezlepkarka,a peciem len v trube.Mala som pekaren pozicanu,ale vratila som ju.Viacej mi chuti z truby peceny.po upeceni necham vychladnut,a naporcujem do mraznicky,necham si len 2 platky na dalsi den.A potom postupne vytahujem.Nemam topinkovac,tak vzdy necham par sekund v mikrovlnke ohriat.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Chuchu: Holubičkou autorka myslí značku na sáčku toho droždí. O psylliu si přečtěte tu:
    http://www.psyllium.cz/
    http://www.drpopov.cz/vlaknina-psyllium-psyllicol....

    Odpovědět

  • Chuchu Chuchu(neregistrovaný)

    Prosím co je to psyllium a suš. droždí s houbičkou a kde se to dá koupit? Dá se péct také jen v troubě? Díky za radu.:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na bezlepkový chléb z pekárny bezlepkovy chleba s psylium bezlepkový chléb recept bezlepkový chleba chleba psylium droždí saft instant dobrý bezlepkový chleba psylium chleba recept na dobrý bezlepkový chléb pekárna na chléb bezlepkový program chleb psylium psylium nebo droždí dobrý bezlepkový chléb do pekarny dobry bezlepkovy chleb z pekárny bezlepkovy recept chleba psylium recept na dobrý bezlepkový chleba chleba z psyllia bezlepkový chléb s psylliem pecivo psylium recept na bezlepkový chleba z pekárny