Postup přípravy
Krok 1: Čerstvě natrhané rostliny se nechají 12 hodin ve stínu zavadnout, pak otrháme listy a v tenké vrstvě je rozložíme na čisté plátno (utěrku), lehce pokropíme vodou, můžeme pomačkat nebo přejet válečkem na nudle, pak pevně zavineme do plátna a necháme 24 hodin v teple ve stínu zabalené. Můžeme je zabalené ještě obalit mikrotenem, aby nevyschly.
Krok 2: Listy se zapaří a zahnědnou (zfermentují) a pěkně voní.
Krok 3: Po této době je rozbalíme a rychle usušíme.
Krok 4: Nálev z takto upravených listů má čajovou barvu, pěkně voní a má plnější chuť.
Zveřejněno 30. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fermentování bylin na čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8k9
Moje poznámka
Fermentování bylin na čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8k9
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 8 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 8 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 3 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 6 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 7 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 8 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 10 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 10 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 11 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 12 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 12 hodinami
Tématické fráze:
fermentace bylin,
fermentování,
čaj z borůvčí,
listy z borůvčí,
fermentace čaje,
co je fermentování,
jak fermentovat listy,
jak fermentovat čaj,
bylinné čaje recepty,
jak fermentovat bylinky,
jak se fermentuje caj,
jak fermentovat,
čaj z jahodníku,
čaj z listů jahodníku,
fermentování bylinek,
co udělat z borůvčí,
borůvčí na čaj,
fermentace čaje recepty,
co je to fermentování,
fermentovat čaj
Suroviny:
Komentáře (21)
spagetka: vidíš, přidat borůvčí je výborný nápad
Markitek: Normálně sušit se to samozřejmě dá a běžně se to dělá. Ale fermentace je prostě v něčem lepší. Klasický čajovník se taky suší - to je zelený čaj a fermentuje - to je ten tmavý