Postup přípravy
Krok 1: Čerstvě natrhané rostliny se nechají 12 hodin ve stínu zavadnout, pak otrháme listy a v tenké vrstvě je rozložíme na čisté plátno (utěrku), lehce pokropíme vodou, můžeme pomačkat nebo přejet válečkem na nudle, pak pevně zavineme do plátna a necháme 24 hodin v teple ve stínu zabalené. Můžeme je zabalené ještě obalit mikrotenem, aby nevyschly.
Krok 2: Listy se zapaří a zahnědnou (zfermentují) a pěkně voní.
Krok 3: Po této době je rozbalíme a rychle usušíme.
Krok 4: Nálev z takto upravených listů má čajovou barvu, pěkně voní a má plnější chuť.
Zveřejněno 30. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fermentování bylin na čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8k9
Moje poznámka
Fermentování bylin na čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8k9
Nejnovější recepty
Hrstková polévka s majoránkou
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové knedlíky, cuketové zelí a grilované klobásky
Přidáno před 5 hodinami
Mleté maso se zelím à la holubky
Přidáno před 5 hodinami
Zavařená směs na špagety
Přidáno před 6 hodinami
Koláčky z listového těsta s dvěma náplněmi
Přidáno před 6 hodinami
Mleté maso s fazolkami na vietnamský způsob
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vajíčkový salát
Sahula před 3 hodinami
Vajíčková omáčka
Sahula před 3 hodinami
Labužnický králík na smetaně
Darwin před 4 hodinami
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Sarinka56 před 4 hodinami
Drůbeží játra na cibulce s rýží
mikerose před 5 hodinami
Macecha řezy
vikinka09 před 5 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
TotalMudla před 5 hodinami
Polévka s krupicí a vejcem
Kajkajak před 6 hodinami
Telecí nudličky s houbovou omáčkou
Misicka77 před 7 hodinami
Jednoduchý houbový guláš
knihomolka před 7 hodinami
Tématické fráze:
fermentace bylin,
fermentování,
čaj z borůvčí,
listy z borůvčí,
fermentace čaje,
co je fermentování,
jak fermentovat listy,
jak fermentovat čaj,
bylinné čaje recepty,
jak fermentovat bylinky,
jak se fermentuje caj,
jak fermentovat,
čaj z jahodníku,
čaj z listů jahodníku,
fermentování bylinek,
co udělat z borůvčí,
borůvčí na čaj,
fermentace čaje recepty,
co je to fermentování,
fermentovat čaj
Suroviny:
Komentáře (21)
spagetka: vidíš, přidat borůvčí je výborný nápad
Markitek: Normálně sušit se to samozřejmě dá a běžně se to dělá. Ale fermentace je prostě v něčem lepší. Klasický čajovník se taky suší - to je zelený čaj a fermentuje - to je ten tmavý