Postup přípravy
Krok 1: Čerstvě natrhané rostliny se nechají 12 hodin ve stínu zavadnout, pak otrháme listy a v tenké vrstvě je rozložíme na čisté plátno (utěrku), lehce pokropíme vodou, můžeme pomačkat nebo přejet válečkem na nudle, pak pevně zavineme do plátna a necháme 24 hodin v teple ve stínu zabalené. Můžeme je zabalené ještě obalit mikrotenem, aby nevyschly.
Krok 2: Listy se zapaří a zahnědnou (zfermentují) a pěkně voní.
Krok 3: Po této době je rozbalíme a rychle usušíme.
Krok 4: Nálev z takto upravených listů má čajovou barvu, pěkně voní a má plnější chuť.
Zveřejněno 30. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fermentování bylin na čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8k9
Moje poznámka
Fermentování bylin na čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8k9
Nejnovější recepty
Kroupy se zelím, rajčaty a olivami po italsku
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční hvězdičky s čokoládou
Přidáno před 10 hodinami
Kulajda podle maminky
Přidáno před 12 hodinami
Zeleninový kuskus s kuřecími medailonky
Přidáno před 13 hodinami
Langoše bez kynutí
Přidáno před 15 hodinami
Králičí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková jablečná buchta s tvarohem
LenkaMahu před 12 minutami
Hrníčkové vafle
Hana84 před 17 minutami
Celozrnné placky z bramborové kaše
jaroko před 24 minutami
Staročeská křenová polévka
mira68 před 1 hodinou
Utopenci
magdalenka před 1 hodinou
Lehké kardinálovy řezy
magdalenka před 1 hodinou
Guláš - pravý hospodský
magdalenka před 1 hodinou
Kachní prsíčka na pomerančích
[email protected] před 2 hodinami
Bábovka...
O.michalek93 před 2 hodinami
Dršťková polévka I
magdalenka před 2 hodinami
Tématické fráze:
fermentace bylin,
fermentování,
čaj z borůvčí,
listy z borůvčí,
fermentace čaje,
co je fermentování,
jak fermentovat listy,
jak fermentovat čaj,
bylinné čaje recepty,
jak fermentovat bylinky,
jak se fermentuje caj,
jak fermentovat,
čaj z jahodníku,
čaj z listů jahodníku,
fermentování bylinek,
co udělat z borůvčí,
borůvčí na čaj,
fermentace čaje recepty,
co je to fermentování,
fermentovat čaj
Suroviny:
Komentáře (21)
spagetka: vidíš, přidat borůvčí je výborný nápad
Markitek: Normálně sušit se to samozřejmě dá a běžně se to dělá. Ale fermentace je prostě v něčem lepší. Klasický čajovník se taky suší - to je zelený čaj a fermentuje - to je ten tmavý