Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Siven pečený v bylinkách a dušený na jablkách a zelenině

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 129 kJ /
270 kcal
Bílkoviny4,95 g
Tuky2,56 g
Vláknina19,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 35 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy47,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bylinky necháme vcelku, citrony nakrájíme na čtvrtky, jablíčko nakrájíme na osminky. Bylinkami moc nešetříme, jejich vůně a chuť postačí na celkovou chuť, nemusíme pak moc solit ani pepřit. Krok 2: Kuchyňsky očištěným rybkám naplníme máslem vymazaná bříška vždy svazečkem bylinek a kouskem citronu. Krok 3: Ryby vložíme do pekáčku, obložíme jablkem, řapíkatým celerem, rajčátky a zbytky bylinek a citronů. Krok 4: Na siveny dáme malé kousky másla, jemně posolíme a zalijeme troškou vody a vína. Krok 5: Vložíme do rozehřáté trouby. Ryby zpočátku necháme přikryté alobalem, pak je již pečem rychleji. Doléváme vínko nebo vodu tak, aby ryby nebyly vysušené, aby tam bylo stále trochu šťávy. Nejlépe poznáme, že jsou rybky moc dobře upečené tehdy, když lze povytáhnout hřbetní ploutev, pak by rybí masíčko mělo být křehké a šťavnaté a i proto rybky radši častěji kontrolujeme při pečení. Krok 6: Po vytažení z trouby upečené siveny ještě jednou lehce potřeme kouskem másla a přelijeme šťávou.

Poté hned podáváme, každý si pepř a sůl přidá až podle chuti na talíři.
Podobně se dá tento recept použít na vekovnim grilu.
Podáváme tmavý chléb nebo opečený brambor a kvalitní vychlazené bílé víno.

Zveřejněno 2. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Siven pečený v bylinkách a dušený na jablkách a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vRmg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Siven pečený v bylinkách a dušený na jablkách a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vRmg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

krásně upravená rybička:-p:-K:-K:yes::yes:

hanahcotton: ano,ano Hani díky:-K

:yes::yes:siven je moc dobrá ryba - je to ryba pstruhovitá ;-):yes:

:-)):-));-):-K díky nofrona:

varilamyskakasicku:siven, nebo silven:-D:-D to je jedno, recept je krásný a to je důležité. Tak jak pojedeš o kolo tak ti nějakou tu rybku nachystám;-):-) i s ušákem:-D:-D

1974andrea: tak až ho chytíš, dej vědět:-)):-K

Sivena jsem taky ještě nejedla a až si ho chytím, tak si ho taky sním:-)):yes:

nofrona: siven,ale já jsem obal vyhodila a pak jsem ho už nenašla, ale protože mám kolegyni Sylvu, byl pro mne prostě silven:-))ale jinak mohu jen doporučit,taky bych chtěla mít poblíž přehradu nebo nějakého rybáře, u nás by byl dobře zaplacen:-)):-))a hodně oceněn,mohl by chodit denně:-K

:-Kkrásná rybka:yes::yes:+9

:-p:-*:yes:

Krásný receptík :yes::yes:+

varilamyskakasicku:Trochu si mě zmátla:-D:-D
Sivena znám:-8, prodávají ho u nás na přehradě, tak není víkend co řešit. Díky za fajn receptík:yes::yes:

Vendulka. vše souvisí se vším. My jsme měli naopak labužnickou lahůdku dnes a že svědci byli a mlaskalí vydatně. No, sivena jsme si dobře naplnili,pekli pod alobalem, v bylinkách, jablíčkách i v zelenince, sosem jsme často podlévali rybku,aby nebyla ani suchá,ani potopená ve vodě/neboť pak bývá právě blátivá, anbe zase moc vysušená,často jsme ji kontrolovali pak,když byla upečená,jako pstroužek, tak jsme ji ihned podávali, naopak byla tato rybka chutnější dnes než pstruh z minula. Na všem záleží, jak je ryba stará a celý proces pečení a složení ingrediencí a pomalé pečení za nestálého podlévání. 1OO lidí- 100 chutí, my rádi naopak zopakujeme. Pstruh u siven jsou oba moc dobří, ba dokonce oba mají něco do sebe, nedám na sivena dopustit,kdo ho již zde dělal, potvrdil.:-K

Vendulka 3. 6. 2012 00:06
Včera večer jsem měla podobnou úpravu sivena .Děs a hrůza .... výsledek byl dost blátivý - na pstruha rozhodně nemá.
wenda.vendulka@seznamtiskali.cz

:-p:-p:yes:

Načíst další komentáře (11)

Tématické fráze:
siven pečený v troubě, úprava sivena, siven na grilu, siven v troubě, siven recept, kuchynská úprava pstruha, jak upravit sivena, ryba siven na zelenine, siven arktický, pečeny siven, ryba silven, siven arktický recept, siven na másle, siven uprava, silven recept, ryba siven, siven recepty, siven arktický recepty, pečení sivena, pstruh jeho kuchynská úprava

Suroviny:
siven, čerstvé bylinky, citron, celer řapíkatý, rajče cherry, máslo, jablko, víno bílé

Přidat fotografie receptu