

Siven plněný Nivou v anglické slanině
Suroviny 1-2 porce
- 1 kus Sivena
- mořská sůl
- 1/2 citrónu
- 2 stroužky česneku
- 50 g Nivy
- 4 plátky anglické slaniny
- 2 tenké plátky másla
- několik kapek olivového oleje
Postup přípravy receptu
Natřeme si česnek se solí a potřeme celého sivena, ale hlavně uvnitř. Pokapeme citrónem a necháme uležet aspoň jednu hodinu.
Mezitím si připravíme 2 špalíčky Nivy, které zabalíme do plátků anglické slaniny a vložíme je do břicha ryby. Zbylé 2 plátky anglické slaniny obtočíme kolem sivena.
Na pekáček si rozložíme pečící papír, potřeme ho olivovým olejem a vložíme sivena. Můžeme, ale nemusíme ještě přidat plátky másla.
Troubu předehřejeme na 220°C, vložíme pekáček s rybou a horkým vzduchem nebo grilem pečeme cca 10 minut.
Poznámka od kuchařky
Siven americký je v našich vodách introdukovaným druhem. Původně se vyskytoval ve východní části Severní Ameriky. Způsobem života tu připomíná pstruha obeného - stejně jako on se vyskytuje v řekách, potocích a chladných čistých jezerech. Některé populace migrují i do moře.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Siven plněný Nivou v anglické slanině
-
casino: Ne!
Teď jsem si přečetla o restaurantu , tu pasáž o "nezapomenutelném kulinářském zážitku"- tak jak slíbili, tak se stalo!
-
Veronika.Hrozna:
Ryby mám rád a není než nad dobře udělanou rybku
Kdysi jsem pozval mladé do, v té době asi v Ol. nejlepší, restaurace http://www.entree-restaurant.cz/o-restauraci.html
V odkazu m. j. stojí: každý host naplno vychutná nezapomenutelné gastronomické zážitky.
Vše bylo OK.
Nezatracuji např. "popel z borovicových jehlic"... ale především nezapomenu na Kapra na černo!
Předložili mi cosi už od pohledu odpudivé (ale která rybka se na vás bude z talíře křenit, že) v jakési kolomazi. Vonělo to lépe než vypadalo... Říkám si, vypadá to divně, ale to zvládneš... Tedy až do okamžiku, kdy se ke mně zákeřně přitočil číšník s omáčníkem! Stačil jsem jen vyhrknout "Co je to tady, probůh, cítit?!!!" a ta kreatura na talíři byla polita KEFÍREM z omáčníku
Od té doby když se někde mihne, jinak sympatický, Forejt tak mám po náladě...
No a teď když si chceme naplno vychutnat nezapomenutelné gastronomické zážitky, tak jezdíme do Přerova, do Brna nebo do Zlína -
casino: Já i když ryby nemusím, tak proti pstruhovitým rybám, nemám námitek.
Mě se zdá, že by to mohlo být dobré. Minule tady byl takový recept s bažantem a sýrem a jak to bylo dobré, když jsem ten obrblaný recept uvařila! Takže paní Casinová-do toho!
-
Zdenda P. píše: "Ryby a sýr se nedávaj dohromady: Nikdy, prostě nikdy!!!"
***
Dnes v tisku, od dalšího guru, rcp na "Siven s kysaným zelí a koprem"
I rozproudila se u nás debata...
Paní casinová prý že to uvaří...
Ale ona toho naslibuje...
No, uvidí se, že -
Vypada to velmi lahodne
-
Rybka vypadá velice lákavě
Neodmítla bych kousíček
-
krásná rybička
-
sunny.sofi:To byl fakt siven přes celý pekáč, ale měla jsem ho jen pro sebe. Dojídala jsem později, nedalo se to sníst najednou.
-
Siven je skvělá rybka a kombinace se slaninou a nivou musí být ňamka.
Snad jen, že jeden siven by u nás byl jen na jednu porci, jsme prostě ryboví -
Jani recept si ukládám, rybičky mám moc ráda a s nivou jsem ještě nezkusila.
Posílám bod -
krásnéééé, nenechala bych se prosit a hned bych si dala, krásné foto
-
yanull:
-
Jakmile jsem název viděla, hned jsem si řekla, že další rybka od Remků z kuchyně "připlula" a já za ni posílám 7. bod, pak jeden také sobě, že jsem to trefila dobře
-
Bibinka: Víš, že jsem si to taky myslela? Ale fakt jsem ji kupodivu nijak víc necítila. Samozřejmě, sýr si lze určit podle sebe.
-
Jani, rybička jako z katalogu a povídání o Sivenovi je bezvadný. Kdybych o dělala pro sebe, dala bych si méně výrazný sýr, myslím, že Niva je chuťově tak silná že potlačuje rybí chuť
Jinak o máš jasně za 6.boda