Siven plněný Nivou v anglické slanině

Ryby Doba přípravy: 10 min+ uležení cca 1 hodinu 24 názorů

Ryby Doba přípravy: 10 min+ uležení cca 1 hodinu 24 názorů

Suroviny 1-2 porce

1 kus Sivena
mořská sůl
1/2 citrónu
2 stroužky česneku
50 g Nivy
4 plátky anglické slaniny
2 tenké plátky másla
několik kapek olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Natřeme si česnek se solí a potřeme celého sivena, ale hlavně uvnitř. Pokapeme citrónem a necháme uležet aspoň jednu hodinu.

  2. Mezitím si připravíme 2 špalíčky Nivy, které zabalíme do plátků anglické slaniny a vložíme je do břicha ryby. Zbylé 2 plátky anglické slaniny obtočíme kolem sivena.

  3. Na pekáček si rozložíme pečící papír, potřeme ho olivovým olejem a vložíme sivena. Můžeme, ale nemusíme ještě přidat plátky másla.

  4. Troubu předehřejeme na 220°C, vložíme pekáček s rybou a horkým vzduchem nebo grilem pečeme cca 10 minut.

Poznámka od kuchařky

Siven americký je v našich vodách introdukovaným druhem. Původně se vyskytoval ve východní části Severní Ameriky. Způsobem života tu připomíná pstruha obeného - stejně jako on se vyskytuje v řekách, potocích a chladných čistých jezerech. Některé populace migrují i do moře.

Komentáře k receptu Siven plněný Nivou v anglické slanině

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: Ne!:-!:-!:-!:-!:-?:-?:-? Teď jsem si přečetla o restaurantu , tu pasáž o "nezapomenutelném kulinářském zážitku"- tak jak slíbili, tak se stalo! :-D:-D:-D:-D:-D:-D ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Veronika.Hrozna:
    Ryby mám rád a není než nad dobře udělanou rybku:yes:
    Kdysi jsem pozval mladé do, v té době asi v Ol. nejlepší, restaurace http://www.entree-restaurant.cz/o-restauraci.html
    V odkazu m. j. stojí: každý host naplno vychutná nezapomenutelné gastronomické zážitky.
    Vše bylo OK.
    Nezatracuji např. "popel z borovicových jehlic"... ale především nezapomenu na Kapra na černo!
    Předložili mi cosi už od pohledu odpudivé (ale která rybka se na vás bude z talíře křenit, že) v jakési kolomazi. Vonělo to lépe než vypadalo... Říkám si, vypadá to divně, ale to zvládneš... Tedy až do okamžiku, kdy se ke mně zákeřně přitočil číšník s omáčníkem! Stačil jsem jen vyhrknout "Co je to tady, probůh, cítit?!!!" a ta kreatura na talíři byla polita KEFÍREM z omáčníku 8-(
    Od té doby když se někde mihne, jinak sympatický, Forejt tak mám po náladě...
    No a teď když si chceme naplno vychutnat nezapomenutelné gastronomické zážitky, tak jezdíme do Přerova, do Brna nebo do Zlína :yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: Já i když ryby nemusím, tak proti pstruhovitým rybám, nemám námitek.;-) Mě se zdá, že by to mohlo být dobré. Minule tady byl takový recept s bažantem a sýrem a jak to bylo dobré, když jsem ten obrblaný recept uvařila! Takže paní Casinová-do toho!:-*

    Odpovědět

  • casino casino

    Zdenda P. píše: "Ryby a sýr se nedávaj dohromady: Nikdy, prostě nikdy!!!"
    ***
    Dnes v tisku, od dalšího guru, rcp na "Siven s kysaným zelí a koprem"8-(
    I rozproudila se u nás debata...:-8
    Paní casinová prý že to uvaří...:-O
    Ale ona toho naslibuje... ;-)
    No, uvidí se, že :-)

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Vypada to velmi lahodne :yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Rybka vypadá velice lákavě:-KNeodmítla bych kousíček:-p:yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    :-O krásná rybička:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • sunny.sofi:To byl fakt siven přes celý pekáč, ale měla jsem ho jen pro sebe. Dojídala jsem později, nedalo se to sníst najednou.;-)

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Siven je skvělá rybka a kombinace se slaninou a nivou musí být ňamka.:yes::-p:yes:
    Snad jen, že jeden siven by u nás byl jen na jednu porci, jsme prostě ryboví :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Jani recept si ukládám, rybičky mám moc ráda a s nivou jsem ještě nezkusila.
    Posílám bod:yes::yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    krásnéééé, nenechala bych se prosit a hned bych si dala, krásné foto:-p:-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • yanull::-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Jakmile jsem název viděla, hned jsem si řekla, že další rybka od Remků z kuchyně "připlula" a já za ni posílám 7. bod, pak jeden také sobě, že jsem to trefila dobře ;-):-):-K:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka: Víš, že jsem si to taky myslela? Ale fakt jsem ji kupodivu nijak víc necítila. Samozřejmě, sýr si lze určit podle sebe.;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jani, rybička jako z katalogu a povídání o Sivenovi je bezvadný. Kdybych o dělala pro sebe, dala bych si méně výrazný sýr, myslím, že Niva je chuťově tak silná že potlačuje rybí chuť;-)Jinak o máš jasně za 6.boda:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: siven americký recept pstruh na slanině s nivou pstruh s nivou siven recept siven recepty plněný pstruh nivou siven americký recepty pstruh se slaninou a nivou recept pstruh plněný nivou recept na sivena amerického pstruh plněný s nivou příprava sivena amerického ryba s nivou a anglickou recept na siven americký pečený pstruh plněný nivou recept siven americky štika na slanině s nivou siven rybi zampiony plnene nivou a obalene ve slanine štika plněná nivou