

Pudinkový koláč z croissantů
Suroviny
- 200 g Bebe sušenky
- 3 ks čokoládového pudinku
- 3 ks vanilkového pudinku
- 8 lžic cukru
- 2 litry mléka
- 10 ks croissantu (nádivka dle chuti)
- 200 g čokolády na vaření
- 500 ml smetany na šlehání
Postup přípravy receptu
Jako první si na plech poklademe sušenky které si namáčíme do mléka. Z 1 litru mléka si uvaříme čokoládový pudink se 4 lžicemi cukru. Sušenky zalijeme čokoládovým pudinkem pak ukládáme na pudink croissanty.
Ze zbylého mléka a cukru uvaříme pudink a ještě horkým zalijeme croissanty. Na pudink nalijeme čokoládovou polevu. Vrch koláče po vychladnutí natřeme vyšlehanou šlehačkou s trochou cukru.
Poznámka od kuchařky
Dělala jsem z menší dávky-čoko. pudink jen jeden a vanilkového na zalití 2 ks.
Čerpáno z fb.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pudinkový koláč z croissantů
-
casino: Jé, casino, Vy mi snad čtete myšlenky! Něco podobného jsem teď napsala k receptu na smažené mlíčí. Někdo chválí, někdo odmítá, ale nikdo kromě lemarti neví, jak to chutná, protože nevyzkoušel!
-
Přetl jsem všechny komentáře...
Tradičně plno řečí, jak kdo upeče, vyzkouší, upeče, vyzkouší, akorát jsou tam dvě vedle sebe co vyzkoušía ono nic, nic, zlatá rybko
Žádná kuchta tedy asi neví (já také nevím) jakou má strukturu croissant v pudinku, jak a čím se jí a zda je vůbec jedlý
Vím jak křupe čerstvý croissant od pekaře. Vím jaká je to mnohdy "žvýkačka" - croissant po pár hodinách. Vím jak chutná croissant máčený ve Vin Santo, nebo ve víně obecně (zkuste, dodá vínu další dimenzi
Ale jak chutná croissant po pár hodinách a navíc "pohřbený" v pudinku, tak to nevím
No, ale vy asi taky neééé, že? -
Pája:
-
Michaela: uplne suhlasim! hnusne radobycroissanty plne chemie (aby mali trvanlivost aspon tri roky) puding, slahacka,... Navyse je to take nenapadite... zlatane dohromady bez fantazie
-
opravdu zajímavé,dávám bod!
-
Michaela: Nezlobte se, ale co je na tom špatného..? Puding s těstem a šlehačkou je v podstatě každý druhý dort..
Složení je naprosto normální....Náhodou je zajímavé, že místo piškotů jsou tam ty croissanty. Co se týče té váhy... záleží na člověku, jestli sní celý plech nebo jeden kousek ne
-
Já ho tady taky dala
Ale vím, že mnohdy tady jde o fota (fotky jsou důležité, to je jasné). Ale když receptík nemá foto, tak je trochu přehlížen. Ale nezlobte se, je to jen názor
Tak ten svůj smáznu, je zbytečné, aby tady byly dva stejné recepty. -
Michaela (neregistrovaný/á):
Musím se přiznat, že když jsem to četla poprvé, jen jsem valila oči a musela jsem to přečíst i manželovi, abych se ujistila, že se mi to jen nezdá...
Osobně bych tam určitě nedávala tu čokoládovou polevu a šlehačku jen jednu, na ozdobu zdobítkem.
Ale jinak mě to láká, nemůžu si prostě pomoct.
-
Jsem jediná, komu tenhle recept přijde jako šílenost? Nic proti sladkému jednou za čas, ale tohle je prostě moc, jen ten výpis surovin. Ať pak nikdo nebrečí, jak je zdravý jídlo drahý a jak je tlustej..
-
Velmi zajímavý nápad
-
vypadá to super, vyzkouším
-
Jůů!
Konečně vidím, jak vypadá tento koláček v reálu - no to teda zkusím!!! A nic nemaž, jsem vděčná za fotky postupu a i za to, že jsi to zkusila nepéct.
Taky to nechám bez pečení.
-
to vypadá úžasně.....někdy to musím vyzkoušet
-
Zajímavá buchta
a včera jsem viděla v Kauflandě croisanty za 4 kačky
) Tak to možná prubnu
. Jen mi tedy taky příjde, že by bylo fér dát fotky k staršímu receptu. Jsou to totožné recepty a jestli někdo chvíli zapéká a někdo ne, to je jen pidi odchylka v postupu.
-
Prima nápad.
Už mám uloženo a určo vyzkouším.
+