

Obědy pro malé jedlíky
Suroviny
- (Špenát s bramborem a hovězím od ukončeného 5.měsíce):
- 250 g hovězího masa
- 4 větší brambory
- 800 g listového špenátu (čerstvý nebo mražený)
- (Květák s cuketou a bramborem od ukončeného 5.měsíce):
- 1 menší cuketa
- 1 květák
- 4 větší brambory
- (Hovězí maso s mrkví,kedlubnou a bramborem od ukončeného 4.měsíce):
- 250 g hovězího masa
- 500 g mrkve
- 1 kedluben
- 4 větší brambory
Postup přípravy receptu
Špenát s bramborem a hovězím: Hovězí maso očistíme nakrájíme na kostky a uvaříme. Uvaříme brambory, podusíme špenát. Maso a špenát rozmixujeme, přidáme rozšťouchané brambory a promícháme.
Květák s cuketou a bramborem: Květák, cuketu a brambory očistíme, uvaříme a rozšťoucháme.
Hovězí maso s mrkví, kedlubnou a bramborem: Všechny suroviny si očistíme, nakrájíme na kostky, uvaříme. Maso rozmixujeme a smícháme s rozšťouchanými brambory, kedlubnou a mrkví.
Všechno naplníme do přesnidávkových skleniček a zavaříme.
Poznámka od kuchařky
Já to dělala půl na půl,půl jsem zavařila a druhou zamrazila :))
Přeji prckům dobrou chuť :)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Obědy pro malé jedlíky
-
Já mám štěstí že náš otesánek zdlábne všechno
a když už něco moc nechce tak mu dám na porci na radu paní doktorky kousek másla a je po problému,ale to se stává málokdy že by něco nechtěl jíst
-
Jana Remkova: Já nevím,ale moje stávkovaly do té doby než nedostaly normální mírně osolenou bramborovu kaši a kousek pečeného mírné rozmixovaného masa ! Pak bylo po stávce a já přišla na to,že jim to naše jídlo voní a oni to cítí, a chtějí totéž a bylo ! Takže normální polévka se zeleninou trošku se zelenina pomačkala vidličkou a
-
Lilith-Isa: Já to taky zkoušela, ale syn stávkoval
. Tak jsem mu dala malou špetku a on se konečně rozjedl
-
Já ani necukruju ani nesolím
a naštěstí malej baští pěkně ani mu to nevadí
a v 7 měsících má ještě pořád na sůl,a cukr času dost
-
Ovšem mírně osoleno
. S cukrem to děti rozhodně nechtěly. Můj syn, kdybych mu to odmala "magovala"
, tak by jedl lépe, ale nedělala jsem to
-
No mohu za sebe říct ,že jsem jednou uvařila pro dítě špenátek bez soli a s cukrem ,dle dobrých rad.Dítě to odmítlo jíst a sápalo se po mém špenátku se solí , česnekem a kořením. A když jsem pro něco odskočila ,tak vyjedla muj talíř se špenátem ! Pak jsem ten její ochutnala ,no fuj! Už jsem nikdy takový experiment neudělala a dávala jsem jenom míň koření a soli a jinak jedly všechno jako dospělí.
Ušetŕila jsem si zvlášť vaření!A ješté jedna možná dobrá rada ,nikdy jsem nemixovla zeleninu úplně na jemno a otužilé ďásně ,které se pokoušely kousat neměly žádný problém se zubama ani jsme nevědély a najednou ejhle zuby
Překousaly se bez bolesti a problému.
-
spagetka:přesně tak, není to kupovaná výživa a víš co tam je a jak jsem psala - super, pokud je to na cesty, nebo když se to časově nezvládne, což se samozřejmě stává. Taky proto jsem dala bod.
-
Zavařuju zamražuju,přesně pro to co píše špagetka
a teď v létě i kvůli tomu že jsme radši venku ,když je pěkně,a domů vletíme na oběd tak akorát a večer do postýlky
Fotky jsou focený večer pod špatným světlem,rámeček to měl vylepšít ale moc se nepovedlo
-
Olinka5555:osobně si myslím, že sis odpověděla, toto je dobré na cesty anebo,když fakt nemáš čas pro mrně vařit a že někdy taková chvíleje, víme všechny maminy
a navíc vtomhle víš, cos tam dala, tudíž to není nic proti ničemu
, recept se mi líbí, ale upřímně - fotka moc ne, připadá mi kýčovitě zbarvená
-
Určitě fajn, pokud se jede někam, kde není možno zajistit kvalitní stravu pro mimino. Ale jinak jsem z toho trochu v rozpacích - proč zavařované nebo zamrazené a ne čerstvé?
Ale je fakt, že já měla dítě před 32 lety a to bylo vše jinak, nebo se to dělalo jinak - pamatuji se, že jsem vařila každý den - od 3 měsíců se dětem dávalo maso i přílohy, jen se to nesmělo solit.