Obrácený koláč s cibulí, ořechy a žampiony

hosta Kuchařka: hosta

Bezmasá jídla 11 názorů

Suroviny

5 cibulí nakrájených na šestinky
3 lžíce olivového oleje
200 g drobných krémových (hnědých) žampionů (rozpůlte)
2 lžičky třtinového cukru
50 g vlašských ořechů
100 g sýra s modrou plísní (rozdrobeného)
sůl
čerstvě mletý pepř
250 g listového těsta
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozehřejte olej, vsypte cibuli a na mírném ohni 20 minut opékejte, aby změkla a trochu se zbarvila. Přidejte houby, cukr, sůl a pepř. Solte málo, sýr je slaný. Za stálého míchání 5 minut zvolna opékejte a přisypte ořechy.

  2. Kulatou formu o průměru 20-25 cm vyložte pečícím papírem, na dno vložte směs z pánve a lehce přitiskněte. Posypte rozdrobeným sýrem. Z těsta vyválejte kruh o průměru o 5 cm větším, než má forma a položte jej na náplň. Použila jsem těsto chlazené a po rozvinutí jsem na něj položila formu a správný tvar odřízla podle dna.

  3. Okraje těsta vmáčkněte dovnitř dolů a pečte cca 35-40 minut dozlatova na zhruba 200°C. Nechte pár minut chladnout ve formě, vyklopte na talíř, nakrájejte a můžete podávat se salátem.

Poznámka

Sestry Tatinovy, vynálezkyně obráceného koláče by se asi divily, ale slaná varianta je stejně skvělá jako tradiční jablečná

Zdroj: Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Obrácený koláč s cibulí, ořechy a žampiony

Tématické fráze: obraceny slany kolac obrácený koláč slaný slaný obrácený koláč slany kolac obraceny koláč se žampiony kolac zampion obraceny kolac obrácený slaný koláč z apetitu obrácený koláč na slano slaný koláč se žampiony obraceny kolac listove testo slaný koláč s žampiony koláč 5 cibulí listove testo.zampiony,cibule koláč s cibulí a sýrem