Pěry z bramborového těsta
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 324 kJ / 1 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,18 g |
Tuky | 9,81 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 137 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 251,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept pochází z knihy: Jak se dříve žilo a co se jedlo v Hluku aneb opomíjená jídla a zvyky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 9. 2023 19:47
Zdenka1: A já děkuji za pochvalu fotky.
15. 9. 2023 14:12
Zdenka1: tu jsem vyměnila já, nevadí ti to? Recept je moc pěkný a zaslouží si pěknou fotku - a nad touhle se sbíhají sliny
15. 9. 2023 13:00
Merylas (moderátorka): Děkuji za pochvalu i za krásné fotky. Jsem ráda, že jsi svou fotku dala jako hlavní. Jednak fotíš lépe než já a navíc máš i hezčí talířek, který pěrám sluší mnohem lépe. Díky
15. 9. 2023 10:06
Julia Oskerova: Děkuji za pochvalu fotografie. Recept není můj, ale tak mě zaujal, že jsem ho prostě musela vyzkoušet. A jsem za to ráda, protože všem chutnalo a jistě se k němu zase vrátím. Tímto děkuji autorce, že sem recept vložila i pro nás ostatní.
15. 9. 2023 09:00
Merylas (moderátorka): Tvoje foto s tým kvietkovým tanierom ma úplne dostalo. Presne takto ma čakávali "perky" od babky, keď som prišla zo školy. To sú už len spomienky, som rada za pripomenutie a urobím príležitostne pre vnukov.
15. 9. 2023 07:06
23. 8. 2023 16:20
Mám moc ráda tento typ sladkých jídel a kombinaci - brambory, povidla, mák. Bramborové taštičky plněné povidly občas dělávám. Tentokrát jsem dělala podle tohoto receptu a povedly se na výbornou. Z uvedeného množství jsou 4 velké porce. Přidala jsem foto, 5 hvězdiček a doporučuji vyzkoušet.
25. 8. 2012 10:15
Frantiska:tak to máš asi tu samou co Rebi. Doufám, že se o nějaké nové receptíky s námi podělíš
22. 8. 2012 13:27
jinak zrovna jsem si koupila knizku Slovacka kuchyne od Ikaru a je taky moc hezky udelana
http://www.kosmas.cz/knihy/170617/slovacka-kuchyne...
http://www.kosmas.cz/knihy/170617/slovacka-kuchyne...
21. 8. 2012 18:31
pěkný recept
21. 8. 2012 15:28
Klara:A prečo by som sa mala hnevat, som rada a velmi pekne ďakujem za vyzkúšanie aj za peknú fotku
21. 8. 2012 13:07
Zdenka1: Zdenka, vďaka za recept, je síce pravda, že slivkové gule robím každý rok, ale chcela som vyskúšať tento recept. Ingrediencie som použila všetky, ale od oka. Len zemiaky som mala odvážené, bolo ich presne kilo. S cestom sa krásne pracuje a i keď som ešte nechutnala, ale gule sú výstavné /samochvála smrdí/, ale čo, už?
Keď sa nenahneváš, dám sem fotku.
Keď sa nenahneváš, dám sem fotku.
21. 8. 2012 08:00
hned bych ochutnala - kecám, ochutnala a spořádala mňam
21. 8. 2012 07:51
Děkuji všem za kladné hodnocení
rebeka:autorkou knihy ze které jsem čerpala je Marie Lekešová z Hluku, které je 75 let. Při různých příležitostech předvádí své kuchařské umění v památných domcích, k velké radosti strávníků. Těším se, že i ty něco přidáš ze své knihy
Klara:"Z bramborového těsta se vařívaly guliváry v období, kdy na podzim dozrály trnky. Jedli jsme je každý druhý den. V zimě, když už byla navařena povidla, se vařily pěry. /úryvek z knihy/
rebeka:autorkou knihy ze které jsem čerpala je Marie Lekešová z Hluku, které je 75 let. Při různých příležitostech předvádí své kuchařské umění v památných domcích, k velké radosti strávníků. Těším se, že i ty něco přidáš ze své knihy
Klara:"Z bramborového těsta se vařívaly guliváry v období, kdy na podzim dozrály trnky. Jedli jsme je každý druhý den. V zimě, když už byla navařena povidla, se vařily pěry. /úryvek z knihy/
20. 8. 2012 22:53
Mňam, mňam
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 7 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Banana split
Přidáno před 7 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 21 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 21 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 46 minutami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 47 minutami
Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Adlla uvařila před 57 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Babrlik uvařila před 1 hodinou
Hrníčková tvarohová bábovka
Kosice uvařila před 1 hodinou
Rýžový nákyp
Kikaa uvařil před 2 hodinami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
eliskac uvařila před 2 hodinami
Mleté maso ve smetanové omáčce
mafinka888 uvařila před 2 hodinami
Farářská polévka / zeleninová s vaječnými nočky
kraloja uvařil před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Valis uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero - jak na česnekové pesto. Jak se připravuje, co do něho patří a jak ho využijeme
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Bramborové těsto je velmi variabilní. Vytvoříme z něj výborné sladké i slané pokrmy. Hodí se na obědy, večeře i chutné moučníky
Další recepty
Tématické fráze: guliváry bramborové pery recepty z bramboroveho testa trnkové gule povidlové pěry opomijena jidla a zvyky slovácké pěry recept na gulivary recept na pěry testo na pery bramborové pěry s povidly bramborové gulivary s makem marie lekešova hluk guliváry recept trnkove pery jak se dříve žilo a co se jedlo v hluku pokrmy z bramboroveho testa z bramborového těsta švestkové guliváry gulivary recepty
Suroviny: brambory, mouka hrubá, krupice dětská, solamyl, vejce, ocet, sůl, povidla švestková, mouka, máslo, mák mletý, cukr moučkový
Pěry z bramborového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8WkW
23 názorů