Šťouchané houbové brambory bez masa

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Bramborová jídla 25 názorů

Suroviny

1000 g brambor
1 středně velký pórek a jarní cibulka
50 g másla
sůl
šťáva z kuřecího výpeku(s houbovým sosem)
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a uvaříme doměkka ve slané vodě.

  2. Rozšťoucháme dohladka, přidáme na másle orestovaný pokrájený pórek s cibulkou a bylinkami. Podáváme s houbovým sosem z upečeného kuřátka podle níže uvedeného odkazu.

Poznámka

Pokud bychom si chtěli pochutnat jen na šťouchaných bramborech bez kuřátka, můžeme šťouchané bylinkové brambory ochutit houbovým sosem, nebo se můžou houby podusit na másle,kmíně a pak přidat k bramborům a podávat jako šťouchané houbové brambory. Nemusí to být jen sos z kuřete.

http://www.toprecepty.cz/recept/37200-pecene-kure-...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šťouchané houbové brambory bez masa

  • JanaB1 JanaB1

    rebeka: I já bych si pochutnala.:-)

    Odpovědět

  • rebeka: tak to jsi mne teď potěšila, díky Nadi:-K;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    i bez masa... pochutnala bych si, vypadá to hezky a šťavnatě;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Díky všem za milé komentáře i názory;-):-K

    Odpovědět

  • 1974andrea: Já si ten sosík zamichám do brambor, ale jinak se opravdu dá udělat tento druh šťouchanek i jen s podušenýma houbama, když není sosík s kuřátka, nechci nikoho mýlit, že musí mít jen zrovna ten sosík z kuřete, proto oprava názvu, šlo mi o brambory a jejich jinou chuť-K:-K:-K;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    varilamyskakasicku:Koukám že jsi celý recept radši přepsala ( houby podušené na másle tam nebyly ...) i sosík z názvu jsi odstranila. Myslím, že takhle je to přeci jen jiné;-)

    Odpovědět

  • maris: já to beru jako šťouchané brambory s houbovým sosem, stačí i jen s dušenými houbami... je to zase jiné, jiné brambory, myslím šťouchané ochucené houbami, třeba jen na másle a přidat, proto jsem to Maruško přidala, ne kvůli sosu..;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    varilamyskakasicku: Ivo, kuře na houbách je moc dobré, o tom nikdo nepochybuje, dělám ho taky, u nás by ale syn kuře taky nechtěl, nemusí ho, ale ani ve snu by mě nenapadlo sem přidat jako nový recept brambory bez kuřete, jen se sosem, tak jak by to měl on. Další recept by mohl být kuře s houbovým sosem bez brambor, např. s chlebem:-))

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    varilamyskakasicku:Vůbec asi nechápeš, co jsem tím chtěla říct, no to je jedno. Nepíšu o chuti, s tou souhlasím, že je fajn, ale ... přečti si ještě jednou, co jsem psala. Nic proti chuti, ale proti tomu, zda je to recept na něco.;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea: je to Tvůj názor a já Ti ho neberu, naopak, ale vím o čem píši a co vařím a co nám chutná a ráda se podělím o to, co je dobré i s ostatními, kdo to již zná, tak, jak vidíš, tak i potvrdí. Všeobecně platí, kolik lidí, tolik chutí, kolik lidí, tolik názorů a o tom to je, nikdo nikoho nenutí a každý si udělá, co má rád.;-);-);-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    varilamyskakasicku:Je mi jasné, jak chutná sos z kuřete a hub se šťouchaným bramborem:-D. Jak někdo udělá tohle jídlo bez toho kuřete? Má někdo kuřecí výpek jen tak v lednici nebo v mrazáku? Chápu, že pokud někdo upeče kuře s houbami, může si samozřejmě každý vzít buď maso nebo jenom sos s houbama, dle chuti.;-) S odkazem nebo bez odkazu.

    Odpovědět

  • 1974andrea: vše se vším souvisí, je tam odkaz na kuře, jasně, že sosík je z kuřete, někdo má rád kuře s bramborem i sosem, někdo kuře nechce a dá si jen brambory se sosem, asi tak;-) někdo si sosík zamíchá jenom právě s bramborem, viz jak píšš bibinka.:-K no a ten, kdo to zkusil, to chápe a chutná mu :-))

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já teda nevím, ale pokud budu chtít mít takto ochucený hobový sos kuřetem, musím to kuře s tím upéct. Jinak bez kuřete to bude mít úplně jinou chuť a budou to jen podušené houby. Nějak nechápu význam tohoto receptu. Stačilo dát fotky ke kuřeti, jak jsi tam již psala, že je to dobré i bez masa. Nebo čím v tomhle receptu docílím té kuřecí chuti a výpeku?

    Odpovědět

  • Bibinka: Janinko,vážím si toho od tebe vždycky, co písneš, já taky moc a moc zbožňuji sosík s houbami, je vážně někdy lepší, než s masem,:-)) díky;-):-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    varilamyskakasicku:Ivčo, proč by ne bez masa, vždyť houby jsou někdy lepší než maso a to jsem opravdu masožravá, tak si toho važ, kdž napíšu, že to je senzační a dávám ti 14.bod:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: recepty z brambor bez masa houbový sos sosík na maso sos na brambory jak udělat šťouchané brambory samotný sos na maso šťouchané brambory s houbami stouchane brambory houbový sosík houbové brambory šťouchané brambory s kuřecím masem stouchané brambory a maso maso a šťouchané brambory vyborni recepty z brambor bez masa štouchané brambory recept sos pod maso brambory bez masa sosík k masu co se da udělat z brambor šťouchaný brambor