Šťouchané houbové brambory bez masa
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 824 kJ / 1 153 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,35 g |
Tuky | 42,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 162,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud bychom si chtěli pochutnat jen na šťouchaných bramborech bez kuřátka, můžeme šťouchané bylinkové brambory ochutit houbovým sosem, nebo se můžou houby podusit na másle,kmíně a pak přidat k bramborům a podávat jako šťouchané houbové brambory. Nemusí to být jen sos z kuřete.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 12. 2013 23:03
rebeka: I já bych si pochutnala.
3. 12. 2013 22:58
rebeka: tak to jsi mne teď potěšila, díky Nadi
3. 12. 2013 22:55
i bez masa... pochutnala bych si, vypadá to hezky a šťavnatě
3. 12. 2013 22:41
Díky všem za milé komentáře i názory
3. 12. 2013 22:41
1974andrea: Já si ten sosík zamichám do brambor, ale jinak se opravdu dá udělat tento druh šťouchanek i jen s podušenýma houbama, když není sosík s kuřátka, nechci nikoho mýlit, že musí mít jen zrovna ten sosík z kuřete, proto oprava názvu, šlo mi o brambory a jejich jinou chuť-K
3. 12. 2013 22:28
varilamyskakasicku:Koukám že jsi celý recept radši přepsala ( houby podušené na másle tam nebyly ...) i sosík z názvu jsi odstranila. Myslím, že takhle je to přeci jen jiné
3. 12. 2013 21:22
maris: já to beru jako šťouchané brambory s houbovým sosem, stačí i jen s dušenými houbami... je to zase jiné, jiné brambory, myslím šťouchané ochucené houbami, třeba jen na másle a přidat, proto jsem to Maruško přidala, ne kvůli sosu..
3. 12. 2013 21:18
varilamyskakasicku: Ivo, kuře na houbách je moc dobré, o tom nikdo nepochybuje, dělám ho taky, u nás by ale syn kuře taky nechtěl, nemusí ho, ale ani ve snu by mě nenapadlo sem přidat jako nový recept brambory bez kuřete, jen se sosem, tak jak by to měl on. Další recept by mohl být kuře s houbovým sosem bez brambor, např. s chlebem
3. 12. 2013 21:03
varilamyskakasicku:Vůbec asi nechápeš, co jsem tím chtěla říct, no to je jedno. Nepíšu o chuti, s tou souhlasím, že je fajn, ale ... přečti si ještě jednou, co jsem psala. Nic proti chuti, ale proti tomu, zda je to recept na něco.
3. 12. 2013 20:59
1974andrea: je to Tvůj názor a já Ti ho neberu, naopak, ale vím o čem píši a co vařím a co nám chutná a ráda se podělím o to, co je dobré i s ostatními, kdo to již zná, tak, jak vidíš, tak i potvrdí. Všeobecně platí, kolik lidí, tolik chutí, kolik lidí, tolik názorů a o tom to je, nikdo nikoho nenutí a každý si udělá, co má rád.
3. 12. 2013 20:54
varilamyskakasicku:Je mi jasné, jak chutná sos z kuřete a hub se šťouchaným bramborem. Jak někdo udělá tohle jídlo bez toho kuřete? Má někdo kuřecí výpek jen tak v lednici nebo v mrazáku? Chápu, že pokud někdo upeče kuře s houbami, může si samozřejmě každý vzít buď maso nebo jenom sos s houbama, dle chuti. S odkazem nebo bez odkazu.
3. 12. 2013 20:38
1974andrea: vše se vším souvisí, je tam odkaz na kuře, jasně, že sosík je z kuřete, někdo má rád kuře s bramborem i sosem, někdo kuře nechce a dá si jen brambory se sosem, asi tak někdo si sosík zamíchá jenom právě s bramborem, viz jak píšš bibinka. no a ten, kdo to zkusil, to chápe a chutná mu
3. 12. 2013 20:35
Já teda nevím, ale pokud budu chtít mít takto ochucený hobový sos kuřetem, musím to kuře s tím upéct. Jinak bez kuřete to bude mít úplně jinou chuť a budou to jen podušené houby. Nějak nechápu význam tohoto receptu. Stačilo dát fotky ke kuřeti, jak jsi tam již psala, že je to dobré i bez masa. Nebo čím v tomhle receptu docílím té kuřecí chuti a výpeku?
3. 12. 2013 20:18
Bibinka: Janinko,vážím si toho od tebe vždycky, co písneš, já taky moc a moc zbožňuji sosík s houbami, je vážně někdy lepší, než s masem, díky
3. 12. 2013 13:48
varilamyskakasicku:Ivčo, proč by ne bez masa, vždyť houby jsou někdy lepší než maso a to jsem opravdu masožravá, tak si toho važ, kdž napíšu, že to je senzační a dávám ti 14.bod
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tvarohový dip k zelenině i masu
Přidáno před 17 hodinami
Husí prsa s podzimním ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí kousky podle asijské kuchyně
Přidáno před 22 hodinami
Podzimní chilli salát
Přidáno 17. 9. 2024 20:00
Jemný švestkový koláč s drobenkou
Přidáno 17. 9. 2024 19:17
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky
Přidáno 17. 9. 2024 16:01
Právě bylo uvařeno:
Bábovka Ing. Petr
Suzy8 uvařila před 8 hodinami
Domácí burger (gril)
Vasek1 uvařil před 9 hodinami
Krůtí na paprice
Ennia uvařila před 9 hodinami
Kuřecí "popcorn"
jechapavel204 uvařila před 10 hodinami
Rychlé oříškové muffiny
Lisa444 uvařila před 10 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Verone uvařila před 10 hodinami
Chuďasova chlebová polévka
Hanina65 uvařila před 10 hodinami
Bábovka se strouhanými jablky
Badina uvařila před 12 hodinami
Králík v krémové hořčičné omáčce a bramborové šišky
sekacka uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
VIDEO: Otestovali jsme tři cenově příznivé pražské restaurace: Lákají na hlavní jídlo za 180 Kč i prvorepublikovou atmosféru
Jak si vyrobit ovocnou šumivou bombu, která vytvoří z každého nápoje originální drink
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky: Štavnaté jídlo s dokonalou kombinací chutí potřebuje jen minimum času na přípravu
Další recepty
Tématické fráze: recepty z brambor bez masa houbový sos sosík na maso sos na brambory jak udělat šťouchané brambory samotný sos na maso šťouchané brambory s houbami stouchane brambory houbový sosík houbové brambory šťouchané brambory s kuřecím masem stouchané brambory a maso maso a šťouchané brambory vyborni recepty z brambor bez masa štouchané brambory recept sos pod maso brambory bez masa sosík k masu co se da udělat z brambor šťouchaný brambor
Suroviny: brambory, cibulka jarní, máslo, sůl,
Šťouchané houbové brambory bez masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8A1g
25 názorů