Domino v oplatce

tejaja Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Záviny, rolády 20 názorů

511

Suroviny

8 vajec
16 lžic polohrubé mouky
8 lžic krystalového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
1 prášek do pečiva
8 lžic horké vody
3 lžíce kakaa
4 dortové oplatky s veľkým vzorem
čokoládová poleva na ozdobu
krém :
500 g krystalového cukru
1 l mléka
8 lžic polohrubé mouky
500 g másla
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vyšľaháme žĺtky s cukrom, postupne pridávame horúcu vodu, vmiešame vanil. cukor, múku s práškom a sneh z bielkov.

  2. Cesto rozdelíme na polovice, do jednej vmiešame kakao.

  3. Zvlášť upečieme plát bieleho a tmavého cesta a necháme vychladnúť.

  4. Každý plát rozrežeme pozdĺžne na 8 pásov.

  5. Kryšt. cukor skaramelizujeme, zalejeme 7 dl mlieka a miešame, kým sa karamel nerozpustí. Potom pridáme múku rozmiešanú vo zvyšnom mlieku a uvaríme na hustú kašu. Postupne do nej zapracujeme maslo a nádobu s krémom dáme nad paru, aby nevychladol.

  6. Oplátku natrieme krémom, do stredu uložíme vedľa seba 1 biely a 1 tmavý pás cesta, natrieme krémom a uložíme na svetlý pás na tmavý a na tmavý pás dáme svetlý.

  7. Znova natrieme krém, oplátku zvinieme a uložíme zlepenou stranou dole. Takto urobíme 4 rolády.

  8. Ozdobíme čokoládovou polevou cik-cak a uložíme do chladu stuhnúť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domino v oplatce

  • MARTA U MARTA U(neregistrovaný)

    Tejaja,musím se pochválit,ale i Vás.Hlavně Vás, za výborný recept a super postup.Ještě jednou DÍKY.Bylo to vííííííborné.Vím,že se píše tvdé Y,ale když něco opravdu chutná,tak to říkáme s měkkým I.

    Odpovědět

  • jajine jajine

    To jsem ještě neviděla:yes::-)Krásné:yes::-K

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Ty fotky jsou obě kouzelné.Maličko pracnější,ale výsledný efekt za to stojí.;-);-):yes::-)A rozhoduji se,že budou závinové svátky.Bude perník plněný,tohle a rodinná metrovka.No,opět na svátky nepeču,to zase dopadne,už to vidím!:-8:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Martuška, keď to zmrvíš, tak to všetko premiešaj, u nás sa hovorí podžab:-D , pridaj orechy, kokos čo ťa napadne a urob miňonky:-D:-D:-D
    Ale vážne, neboj sa podarí sa to.:-D

    Odpovědět

  • Marta U Marta U(neregistrovaný)

    No, to je neskutečná krása.Asi o víkendu zkusím,ale jak to zmrvím??Kam se mám obrátit na příp.reklamaci??Ale co i takové drobky jsou výborné a k tomu foto z počít.,aby rodina věděla,co jí.

    Odpovědět

  • jollka jollka

    Kloubouk dolu fakt zajímavá a krásně vzhlížející pochoutka;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Teri, vzhledově to Tvých kvalit nedosahuje, nicméně jsem byla (opět) velmi chválena za chuť zákusku ;-):-8

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-O:-pTo vypadá nádherně+5:yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    savlinka , vyskúšaj, ono to nie je také zložité ako to vyzerá. Len či zoženieš v ČR tie oblátky, ja som s tým mala pred 4 rokmi v Prahe problém, nikde neboli. Odvtedy nosím dcére oblátky ( a ešte Zlatý klas ) od nás;-)

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    teda to sis vyhrála supr:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ono to dovnitř nejde zabalit, to uvidíš, budeš ráda, že spojíš oba konce;-)

    Odpovědět

  • marunda marunda

    vypadá to nádherně, ale nevím, jestli jsem to pochopila. Příjde mi, že by ta oplatka měla být i uvnitř rolády, když ji budu balit. Ale možná na to příjdu, až to zkusím, jak to vlastně má být. Krása.:yes::-p

    Odpovědět

  • Adinka Adinka(neregistrovaná)

    No, je výborný, pekly jsem na svatbu :) Když se ta oplatka namaže krémem tak je lepší ji nechat trochu "nasáknout" aby změkla. Já jsem namazala všechny a pak je teprve zarolovala :):-p

    Odpovědět

  • Slávka Slávka(neregistrovaná)

    Naozaj nieje taky zložity ako sa zda .Oplati sa ho vyskušat je vyborny.:yes::-pwww.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krijane, není to tak strašné, jak to na první přečtení vypadá;-)Když máš hotové a nařezané korpusy a horký krém, jde to ráz na ráz: namažeš, položíš proužky, namažeš, opět pruhy těsta a obalíš změklou oplatkou.

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo