Líčka dušená a ve smetaně pečená

Anna Kocikova Kuchařka:

Doba přípravy: do 60 minut PT1H00M 4-5 porcí Vepřové maso 31 názorů

513
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Suroviny

900 g vepřových líček
200 g gazdovské slaniny
250 g (30%) smetany(1celá krabička)
1 větší cibule
1 pl hladké mouky
hovězí vývar(postačí z 1kostky masoxu)
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a slaninu nakrájíme na velice jemno, pár kousků slaniny necháme na úzké tenčí proužky.

  2. Do rozehřátého kastrolu dáme na 4 minuty osmahnout všechnu slaninu, přidáme cibuli a smažíme do zlatavé barvy.

  3. Do takto připraveného základu vložíme opláchnuté a osušené maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Podlijeme horkým vývarem tak, aby bylo maso do 3/4 ponořené a pod pokličkou na mírném plameni dusíme do poloměkka.

  4. Kastrol s podušeným masem odstavíme z ohně, podlijeme polovinou smetany, vložíme do předehřáté trouby a na 3/4 výkon dopečeme do měkka.

  5. Poté maso ze šťávy vyjmeme a uchováme v teple.

  6. Ve zbytku smetany rozmícháme hladkou mouku, obsah kastrolu přivedeme na sporáku opět k varu a za stálého míchání přiléváme zahuštěnou smetanu.

  7. Necháme 10 minut provařit, přidáme odložené maso a můžeme podávat.
    Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, nebo knedlík.

Poznámka

Zaimprovizovala jsem a z nenáročných surovin vznikla príma dobrota o kterou se tady s vámi jdu podělit. První popsaný postup jsem zhotovila pro obyčejný hrnec.Já jsem líčka po zatažení podlila 200ml vařící vody, rozdrobila jsem 1kostku masoxu a v papiňáku podusila 15minut. Poté jsem vše přelila do kastrolu a dopekla v troubě, jak je uvedeno v postupu. Ničím jsem nedochucovala, nesolila, slanina se smetanou si do chutí vystačily:-)Podávala jsem s rýží vařenou v papiňáku bez bylinekhttp://www.toprecepty.cz/recept/20756-dusena-ryze-...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Líčka dušená a ve smetaně pečená

  • Renča Renča(neregistrovaná)

    právě jsem dodělala..... úžasný Renča:-):-):-)

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Anna Kocikova::-K;-)Jsem ráda když můžu zkusit něco nového a zvláště,když toto masíčko u nás není moc k dostání.Vždy se na těchto stránkách dozvím nové věci a inspirace a za to jsem moc ráda.:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    janatka:Ivetko,ani nevíš,jak velikou radost jsi mi udělala,že Ti byl můj recept inspirací na"kančí úsměv";-):-DJsem ráda,že chutnalo a děkuji za foto i vše ostatní:yes::-K:-K

    Odpovědět

  • janatka janatka

    ;-)Vařila jsem pro chlapi a moc si pochutnali.No musela jsem i já ochutnat,krásně měkkounké a rozplívaly se na jazyku.Měla jsem líčka z divočáka.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děkuji všem:-K
    A Peťko,jesti uvaříš a bude všem chutnat,tak budu mít velkou radost:-K:-K

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Aničko, mám v mrazáku 1,8kg vepřových líček a nevím, co s nima.. Přijde mi, že budou malinko jinak chutnat než hovězí (přiznávám, na mě mají hovězí moc výraznou chuť, ale sním je, to zas jó). Tenhle recept se mi líbí a asi brzo dojde k realizaci ;-)

    Odpovědět

  • bobule bobule(neregistrovaný)

    musim říct něco tak dobrého...mňam všem doporučuji

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Dana61:Danuško,tak to máš moc príma:-p:yes:a až nebude děděček moci,tak hlavně nekupuj ty zdechlinky v obchodě:-/a raději přejdi na drůbeží;-):-))
    Šušlajdi díky:-)):-KLíčka nejsou podmínkou:-)Tam jde hlavně o vyniknutí té chuti slaniny pečené společně se smetanou.Masíčko může být různé.U nás naštěstí líčka bývají:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Ann nádhera jako vždy jen ta líčka u nás nemají:-Smusí to být lahoda:yes::yes:+9

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Anna Kocikova:no Aničko,mám štěstí :-D, králíky chová manžela tatínek ve vedlejší obci, takže občas přiveze příděl (no prostě je nás na ně moc) nevím co budu dělat, až dědoušek nebude moc:-O

    Odpovědět

  • Dana61:Děkuji:-K:-KDanuš já bych si dala toho Tvého králíčka:-8mňam:-p:yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    jemňoučká líčka, jsi šikulka :-D:yes: ale u nás také nejsou, možná bych se měla podívat v Makru - to mě věru nenapadlo, tak příště (já takhle dělám králíka):-p

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Bahula: tak to jsme dvě, já to mám nedostupné, asi tak,jako Ty;-(:-(

    Odpovědět

  • Bahula:Bahulko to nemusí být zrovna z těch líček.Můžeš použít i jiný vepřový kousek,třeba plecko,nebo kotletku.Ale určitě bude dobrá i drůbež:-pDěkuji Ti:-K(Evi v googlu mi vyšla v KM prodejna Inpostu na ul.Kotojedská 448,tak až budeš v práci,tak se tam zastav,možná budou mít.Prodávají mražené v balíčku cca 3/4kg-1,20kg)
    Všem vám za milé ohlasy i hodnocení děkuji:-K:-K

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo