Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Líčka pečená na dezertním víně

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

27. 1. 2014 14:54

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie10 500 kJ / 2 509 kcal
Bílkoviny191,24 g
Tuky114,82 g
Vláknina27,40 g
Cholesterol 456 mg
Sodík 624 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy105,83 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kagor - sladké kořeněné víno dnes vyráběné z odrůdy Cabernet v Moldávii, původem z Francie. Můžeme nahradit portským.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

danielle72 danielle72

28. 1. 2014 20:59

spagetka: Laděnko, díky za odpověď hodnou šéfkuchaře s uděleným Řádem zlatého líčka :-K:-));-)

suslajda suslajda

28. 1. 2014 19:12

danielle72:děkuji zkusím se tam zeptat;-)

spagetka spagetka

28. 1. 2014 14:22

maria: kopírováno - "Hovězí líčka jsou svaly umístěné na obou stranách lícních kostí krávy. Poslední dobou se tato delikatesa stává velmi moderním a často vyhledávaným pokrmem v luxusních restauracích. Toto maso se běžně užívá ve francouzské i italské kuchyni. Používají se nejen líčka hovězí, ale také telecí. Vepřová líčka se v Itálii přidávají do různých salámů."
V současné době je vyhledávané a i nedostatkové zboží. Ovšem podobnou (ne ale stejnou) službu udělá třeba loupaná plec.

Anna Kocikova Anna Kocikova

28. 1. 2014 12:45

Krásně jsi Dani uvařila:-K:-p:yes:
V poslední době i u nás mívají dost často h.líčka za 119,-kč/kg-ale mražené.Čerstvé stojí cca 160,-kč.Ty bývají málo kdy:-S

maria

28. 1. 2014 12:12

Už mám v archíve celú kopu receptov z hovädzieho mäsa, mám ho radšej ako bravčové,mám totiž pocit, že už o chvíľu začnem kvíkať, a kuracinu už nemôžem ani vidieť, čakám totiž, kedy začnem znášať vajcia. No ale, poďme k podstate. Čo sú to vlastne hovädzie líčka? Ešte som to nikdy nikde nevidela. Bravčové poznám, sú skvelé, dokonca lepšie ako stehno. A, vážená varilamiskakasicku, je to nejaké podradnejšie mäso, keď stojí iba 120 Kč? U nás totiž dáte za totálny humus aj 7-8 eur. Mohli by ste mi dať adresu vášho mäsiara a hneď ako pôjdem do ČR, nabehnem a vykúpim všetko!
Vďaka, maria

jarka skrobakova

27. 1. 2014 20:21

Krása :yes::yes::-K

danielle72 danielle72

27. 1. 2014 20:20

suslajda: Snad Tě potěším - v mostecké masně, v té přístavbě vedle Báňských staveb ;-) Tak se tam zkus zastavit a objednat si je:-)

suslajda suslajda

27. 1. 2014 20:14

Dančo kdepak ji je u nás v Mostě koupila já na ně nekápnu a nekápnu:-Djinak bych si moc pochutnala:yes::yes:

Irrena Irrena

27. 1. 2014 19:38

U nás ve výběžku široko daleko je nemají, koukají na mě jak když jsem přišla z měsíce;-) Určitě velká dobrota:yes:

hanahcotton hanahcotton

27. 1. 2014 19:13

varilamyskakasicku:u nás jsou opravdu nedostatkové zboží :-(...snad časem...:-S

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

27. 1. 2014 19:05

Daniellko,pěkná líčka;-):-p:yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

27. 1. 2014 19:04

hanahcotton: Hani, dnes v masně nápis: "líčka" za 120 Kč za kg a nikdo tam, já je už ani neberu, už jsme přelíčkovaní:-))spíše, teď zase kližku, změnu, mají, líčka všude, kde se podívám, tady je "honba za telecími ličky", ty nejsou nikde;-)

hanahcotton hanahcotton

27. 1. 2014 18:58

danielle72:Já jsem obešla masny v širokém okolí a téměř všude se mi vysmáli...že to ani nedostávají a že i to řezníci nechávají pro sebe a své známé....:no::-Stak snad už mi jen zbývá sbalit nějakého šikovného řezníka:-*

Olinka5555

27. 1. 2014 16:30

Krásné.:yes::yes::yes:
Ani já nemůžu líčka sehnat, v masně se na mne dívali, jakobych spadla z Marsu:-((((
Takže takového úžasné recepty zkouším z hovězí kližky nebo loupané plece a je to taky moc dobré, ale zcela určitě to není ono:-(((

danielle72 danielle72

27. 1. 2014 15:23

hanahcotton: Jak já Ti rozumím;-)

Toto je totiž taky má líčková premiéra, myslela jsme si, že na severu Čech prostě nejsou. A před týdnem jsem v masně zjistila, že jsou, ale na jen objednávkku, protože o ně prý není zas takový zájem. A měla jsme štěstí, že je zrovna někdo objednal a nevyzvedl. Nechápu, nerozumím, každopádně za 119 Kč/kg je to skvělá koupě:yes: Netuším ale, kolik líčka stojí jinde, slyšela jsem, že mnohem víc...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pecena hovezi licka licka na vine pečená líčka hovězí líčka na víně video licka hovězí lička pečená lička recept na vině video recept pomalu pečené hovězí na víně pečená líčka na víně kolik stoji hovezi licka pečené licka recept pečená líčka pečená hovězí líčka na víně pečené hovězí líčka hovězí lička na víně v pečené v troubě luxusní hovězí líčka na víně pomalu pečená hovězí líčka na víně pečené hovězí líčko licka pecena licka na v i ne

Suroviny: líčka hovězí, petržel, mrkev, celer, cibule, víno červené dezertní, víno červené, sádlo, cukr hnědý, bobkový list, jalovec, koření nové koření, pepř celý, rozmarýn, tymián, vývar hovězí, sůl, pepř, máslo, olej

TopRecepty.cz

Líčka pečená na dezertním víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oKPk