Vepřová líčka na paprice a smetaně

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: do 60 min. 2 porce Vepřové maso 7 názorů

Suroviny

400 g vepřových líček
1 cibule
3 kuličky nového koření
3 kuličky černého pepře
1 bobkový list
50 g másla
2 lžičky oleje
2 lžičky mleté sladké papriky (maďar.)
podle chuti pálivé papriky
hovězí vývar na podlévání
200 ml šlehačky
francouzské máslo na zahuštění
citronová šťáva
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Líčka odblaníme, omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Rozkrojíme na menší kusy a dáme opéct do pánve s rozehřátým máslem s olejem.

  2. Přidáme nasekanou cibuli, koření a necháme maso zatáhnout. Posypeme paprikou, promícháme a zalijeme částí vývaru. Dusíme pod poklicí za občasného podlévání, až do změknutí.

  3. Měkké maso dáme stranou a omáčku přecedíme, zalijeme smetanou, zahustíme dle potřeby francouzským máslem.
    Dochutíme citronovou šťávou a podáváme s těstovinami, rýží, knedlíkem, noky nebo br. kaší.

Poznámka

Francouzské máslo dělám předem z 60 g másla a cca 3 lžic hladké mouky, nechám vychladit nebo zmrazit a používám dle potřeby na zahuštění smetanových omáček.

Líčka byla měkká za necelou hodinu, někdy trvá dušení déle.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová líčka na paprice a smetaně

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    Eja57: :-):yes::-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Marie Svarcova: přesně tak - tak chuť je MÁSLO s moukou a ne VODA s moukou:no: ( to už radši v nouzi světlou jíšku od Knorra, tam nic navíc není...)

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    bohynovka: no to já úplně nesnáším, :-)vždy se dá zahustit jinak :-K

    Odpovědět

  • bohynovka bohynovka

    Dajda: Amerika je vlastne zaklechtka, tedy voda s moukou.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Eja57: "Amerika"? Něco mi uniklo? :-( Co to prosím znamená?

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    Eja57: díky:-K já mám ráda s rýží nebo těstovinami, <3 ty roštěnky jsou fakt skvělé :-) hezký večer

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Prosila bych si s kaší, děkuji:-K:-K:-K:-K:-K

    Francouzské máslo jsem zjistila málo kuchařinek zná/používá, já roštěnky jen tímto, chuť je skvělá, "amerika" a podle mne ani klasická jíška se tomu nevyrovnají...

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová líčka na smetaně vepřové líčka na na smetaně vepřové líčka na smetaně líčka na smetaně vepřová lička na paprice licka na na smetaně vepřová líčka vepřová licka na na smetaně recepty na vepřová líčka recept

Zapomněl/a jsem heslo