Roláda ze selecího bůčku

Jenda1 Kuchař:

Vepřové maso 20 názorů

524

Suroviny

1 kg selecího bůčku
sůl
kmín
Náplň na 1 kg masa: (používám pouze libový bůček)
8 lžic studené vody
2,5 dkg (asi 2 rovné lžičky) soli
mletý pepř
majoránka
česnek
drcený kmín
2 lžíce Solamylu
strouhanka dle potřeby
1 vejce
šunková klobása
100 g vepřového sádla
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám sůl, pepř, kmín, majoránku, česnek, vodu a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda i koření s masem spojily, maso by mělo být "mazlavé". Utlačím v míse a nechám v chladničce přes noc uležet.

  2. Maso umelu, přidám vajíčko, Solamyl a strouhanku, aby vznikla směs tužší konzistence, případně ještě dochutím a pořádně promíchám.

  3. Ze selečího bůčku vytvořím plát, který mírně osolím a lehce naklepu. Potřu masovou směsí, přidám šunkovou klobásu, zaroluji, stáhnu potravinářským provázkem, roládu vložím do pekáče s rozpuštěným sádlem, pokmínuji, lehce posolím, podleji cca 1 dcl vody.

  4. Půl hodiny peču v troubě rozehřáté na 200 stupňů, pak snížím na 150 stupňů a za občasného podlévání a polévání peču další 2-2,5 hodiny.

Poznámka

Jako přílohu jsem použil kočičák. Samozřejmě roláda je skvělá i po studenu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 79 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roláda ze selecího bůčku

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: selecí bůček selecí maso recepty ze selečího masa roláda z bučku recept recept na selečí maso recepty seleci maso recept ze selecího masa bucek roláda seleci bucek recept recepty roláda bůček bůček roláda mlety grilování selečího vykostěný bůček recepty maso seleci rolada roláda z bůčku vepřová roláda bůček recept roláda bůček selečí bůček maso vykosteny bucek recept na selečí bůček

Zapomněl/a jsem heslo