Roláda ze selecího bůčku

Jenda1 Kuchař:

Vepřové maso 20 názorů

524

Suroviny

1 kg selecího bůčku
sůl
kmín
Náplň na 1 kg masa: (používám pouze libový bůček)
8 lžic studené vody
2,5 dkg (asi 2 rovné lžičky) soli
mletý pepř
majoránka
česnek
drcený kmín
2 lžíce Solamylu
strouhanka dle potřeby
1 vejce
šunková klobása
100 g vepřového sádla
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám sůl, pepř, kmín, majoránku, česnek, vodu a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda i koření s masem spojily, maso by mělo být "mazlavé". Utlačím v míse a nechám v chladničce přes noc uležet.

  2. Maso umelu, přidám vajíčko, Solamyl a strouhanku, aby vznikla směs tužší konzistence, případně ještě dochutím a pořádně promíchám.

  3. Ze selečího bůčku vytvořím plát, který mírně osolím a lehce naklepu. Potřu masovou směsí, přidám šunkovou klobásu, zaroluji, stáhnu potravinářským provázkem, roládu vložím do pekáče s rozpuštěným sádlem, pokmínuji, lehce posolím, podleji cca 1 dcl vody.

  4. Půl hodiny peču v troubě rozehřáté na 200 stupňů, pak snížím na 150 stupňů a za občasného podlévání a polévání peču další 2-2,5 hodiny.

Poznámka

Jako přílohu jsem použil kočičák. Samozřejmě roláda je skvělá i po studenu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 79 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roláda ze selecího bůčku

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo