

Roštěnky s hořčicí na hříbkách,se smetanou
Suroviny
- sádlo
- hovězí roštěná (ale jistě může být i vepřové,např.z kotlety)
- sůl
- pepř
- cibule
- hořčice
- hladká mouka
- hřiby(nejraděj tmavé-samozřejmě praváky nepohrdneme) (sušené předem namočit-nejlépe přez noc)
- kelímek smetany 12%
Postup přípravy receptu
Naklepeme řízky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
Na sádle zesklovatíme cibuli, poté přidáme maso, které potřeme na jedné straně plnotučnou hořčicí.
Prudce,ale krátce osmahneme z obou stran. Vyndáme
Do výpeku přidáme hřiby (já použila z mrazáku), podusíme, podlijeme vodou a pak ještě dusíme, až hřiby změknou (asi 30-45 min.).
Poté vrátíme maso (které sme si přikryli,aby příliš nevychládlo), prohřejeme, mícháme! Nakonec přimícháme smetanu a dochutíme dle libosti solí,pepřem,či Vegetou.
Poznámka od kuchařky
..podáváme s čímkoliv-těstoviny,brambory,rýže,knedlík
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Roštěnky s hořčicí na hříbkách,se smetanou
-
miluju roštěnky,a masa na hříbkách obzvláště
a nej a rýží
-
Další nádhera! A s houbičkama, mňam. . .
+
Hovězí je moje nejoblíbenější maso a souhlasím s holkama, je kurňa zbytečně drahé. Nekupuji ho denně, ale když mám chuť z něj něco uvařit, nic mě nezastaví! -
Bibinka: Jsem na tom stejně, Jani! děs běs s těmi cenami!
-
-
Jenom jsem polkla
-
Katko, roštěnky jsou u nás velmi oblíbené a na hříbkách zvlášť
Jen kdyby to hovězí maso nebylo tak drahé
Už jsem ho dlouho nekoupila
Máš 4.boda
-
joj, hnědý omáčky u mě vyvolávají pavlův reflex
u mě rozhodně za
-
Hned bych si dala, dnes si dám guláš