Estonský kringel
Kringel je tradiční sladké pečivo ze severní Evropy. Nadýchané kynuté těsto, plněné máslem, skořicí a cukrem, spleteme do elegantního věnce, který je po upečení krásně křupavý na povrchu, uvnitř jemný a neodolatelně voňavý.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 836 kJ / 4 263 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,63 g |
Tuky | 154,20 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 823 mg |
Sodík | 3,38 g |
Sůl | 8,32 g |
Sacharidy | 613,14 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Estonský kringel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kXyY
Moje poznámka
Estonský kringel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kXyY
Nejnovější recepty
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 6 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 9 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 17:10:14
Rajčatový salát
Přidáno 18. 7. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírová rychlovka s ovocem
Eva.H.D. před 15 minutami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Dana89 před 1 hodinou
Veselé muffinky
Natkaaa před 2 hodinami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 2 hodinami
Jadel ve slanině
majka.k před 2 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Lela5774 před 3 hodinami
Tvarohovo-meruňková zmrzlina
kremik před 6 hodinami
Tvarohová buchta s meruňkami
EvaSte před 6 hodinami
Tématické fráze:
estonský tringel,
kryngel,
kringel recept video,
estonský koláč,
maminčiny recepty - estonský kringel,
estonský trdelník,
tringelt trdelník,
estonský krigel,
estonsky kryngel,
estonsky tringelt,
kringel postup,
estonsky,
estonský kriegel,
tringel,
kringel náplně,
brýdová kringel,
kolač kringel,
kriegel recept,
estonský kringel brydová,
kringel koláč recepty
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
máslo,
droždí čerstvé,
žloutek,
cukr,
sůl,
cukr krupice,
máslo,
skořice
Komentáře (45)
S těstem se pracuje dobře, pěkně se zpracovává, vyválí, smotá a rozkrojí. Pěkně nakynulý a právě v troubě je v poslední fázi "výroby". Děkuji za recept - doporučuji!
1 věnec 1822,5 kcal, počítám, že ze čtvrtky budou tak tři plátky, jeden tedy bude mít cca 152 kcal.
PS: a oba recepty se nepatrně, ale jen velmi nepatrně liší v množství surovin do náplně