Koblížky z trouby
Koblihy nemusejí být jen smažené, dají se i upéct v troubě. Je to snadné, chutnají skvěle a zároveň ušetříte nějakou tu kalorii. Plnit je můžete marmeládou podle vlastní chuti. Po upečení už jen koblížky potřete máslem s rumem a pocukrujete.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 11 963 kJ / 2 859 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,62 g |
Tuky | 78,48 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 409 mg |
Sodík | 544 mg |
Sůl | 1,33 g |
Sacharidy | 422,88 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 4. 2024 10:46
Nechápu některé negativní komentáře. Dnes jsem recept vyzkoušela a vypadají i chutnají výborně. Doporučuji dělat koblížky menší. Když jsou velké, tak se placky těsta při pečení rozdělují, super je 5 minut před koncem pečení potřít máslem a po vyndání z trouby potřít znovu. Máslem na potření nešetřete. Koblížky jsou výborné!
9. 11. 2023 11:58
Dnes jsem se do nich pustila, ale komentáře jsem četla až poté co jsem měla rozdělaný kvásek, takže nebyl cesty zpět. Receptu jsem se držela tak asi ze 70%. Těsto je opravdu moc hutné přidávala jam máslo i mléko od oka tak jak jsem zvyklá u kynutého těsta . Doba kynutí je podle mě 30 minut málo nikdy se neřídíme časem ale těsto nechávám v přiměřené mise zakryté utěrkou když mi těsto začne nadzvedávat utěrku je správný čas na práci s těstem . Také po uplácáni všech koblih je nechávám kynout delší dobu . Další vychytávkou je parní trouba, na kynuté těsta jako stvořená ,jenže tu já nemám tak si přídavnou páru vytvořím vložením pekáče s vařící vodou na dno trouby pekla jsem cca 5minut na 175 poté potřela máslem a pak pekla dalších 8minut po vytažení z trouby jsem je opět potřela máslem . Na závěr bych doplnila že plnit džemem není nejlepší nápad je hodně řídký a většinou vyteče já mám asi polovinu vyteklou, no nedá se nic dělat . Každopádně výsledkem jsou buchty připomínající koblihy krásně nadýchané a vláčné chuťově výborné. Kdo by čekal koblihy z trouby stejné jako smažené asi nemá všech pět pohromadě nebo žádné předešlé zkušenosti ,ale pro mě jakož to pro člověka se zdravotním omezením a přísným zákazem smažených jídel je toto skvělá alternativa jak si dopřát jednou za čas něco dobrého . Snad moje postřehy pomůžou někomu kdo si tohle přečte .
10. 10. 2016 20:10
Ar: Píše se z trouby a přesně tak je to napsáno...po vytažení z trouby
10. 10. 2016 19:27
Martin: Blbost,rumem se potírá až když se vyndají s trouby.
5. 10. 2016 13:01
ukki: to bylo jen tuhým těstem,mělo by skoro téct mezi prsty
5. 10. 2016 12:59
Petra: to bylo tuhým těstem,na koblihy a vůbec sladké těsta se dělají řídké.Kromě vánoček a závinů.
5. 10. 2016 12:56
Jitka: rum je tam kvůli tomu,aby těsto tolik nesálo olej
30. 9. 2016 21:35
zkoušela jsem stejný recept před dvěma lety a vyšli mi z toho jen vysušené tenisáky tvaru koblihů, tak jsem si řekla že asi je něco špatně a vyzkouším znovu...dopadlo to stejně není nad babiččiny smažené koblížky a vdolky do trouby už nikdy víc
25. 5. 2016 09:51
Určitě doporučuji přidat více másla, koblížky jsou pak pěkně měkké a vláčné. Problém však nastal při spojování koleček. Než jsem dodělala plech, první koblížky nakynuly a placky se od sebe oddělovaly. Stejně tak v troubě, koblihy se otevřely a povidla vytekla . Jinak jsou dobré, i když popravně chutnají spíše jako buchty. Podruhé už je asi dělat nebudu.
27. 2. 2016 12:45
V každém případě v těstě chybí rum, ten dlá tu kyprost koblih. A nechcete-li je mít nacucané tukem, zkuste je chvíli péci, tak aby měli jen světlounké zabarvení a pak dosmažit. Mám s tím dobré zkušenosti.
27. 5. 2015 20:33
spíš to byla chuť jako buchty, s koblihami to nemělo nic společného
25. 5. 2015 00:33
zuzka 162:
Máte pravdu, je to imitace.
Mě zaujaly ty sférické tvary na foto a odsudky v komentářích, tak jsem to vyzkoušel... Tvary se podařily (viď fotto), odsudky se potvrdily
Včéra jsem zadělal jedno těsto podle toho rcp a druhé, taky buchtové, podle svého osvědčeného rcp; od každého jsem část upekl a část usmažil.
Původně jsem chtěl pohostit tchyňku, ale když jsem zaslechl jak si postěžovala že jí došla COREGA, tak nedostala nic, že aby nedejbože nepřišla o zubní náhradu, protože toto má s koblihy společný akorát tvar Pečené je to jako suchá brzda, smažené je to jakž takž, ale zase nacucané - chybí tam rum.
Pokud tedy někdo chce mocí mermo dělat koblihy "suchou cestou", tak ať dá DO TĚSTA aspoň 2x tolik tuku než stojí v rcp, protože paplat ten upečený gumobeton máslem už z toho vláčné koblížky neudělá.
Vím, název rcp je v gesci autora, ale tady by mělo stát z moci úřední varování, že toto tedy koblihy (ani podle WIKI) nejsou!
Máte pravdu, je to imitace.
Mě zaujaly ty sférické tvary na foto a odsudky v komentářích, tak jsem to vyzkoušel... Tvary se podařily (viď fotto), odsudky se potvrdily
Včéra jsem zadělal jedno těsto podle toho rcp a druhé, taky buchtové, podle svého osvědčeného rcp; od každého jsem část upekl a část usmažil.
Původně jsem chtěl pohostit tchyňku, ale když jsem zaslechl jak si postěžovala že jí došla COREGA, tak nedostala nic, že aby nedejbože nepřišla o zubní náhradu, protože toto má s koblihy společný akorát tvar Pečené je to jako suchá brzda, smažené je to jakž takž, ale zase nacucané - chybí tam rum.
Pokud tedy někdo chce mocí mermo dělat koblihy "suchou cestou", tak ať dá DO TĚSTA aspoň 2x tolik tuku než stojí v rcp, protože paplat ten upečený gumobeton máslem už z toho vláčné koblížky neudělá.
Vím, název rcp je v gesci autora, ale tady by mělo stát z moci úřední varování, že toto tedy koblihy (ani podle WIKI) nejsou!
21. 5. 2015 17:29
blabla: Dělám smažené koblihy a pak vdolky pečené v troubě. Jsem si téměř jistá, že ty na obrázku JSOU pečené v troubě
21. 5. 2015 16:19
Já myslím, že na fotce nejsou vůbec koblížky pečené v troubě, ale na oleji. Kdo už zkusil obojí, ví o čem mluvím!
19. 5. 2015 07:32
Koblížky v troubě se mi nezdařili,ale z tohoto těsta dělám normální buchty a po nich se mohou utlouct.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 16 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 22 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rybízový koláč s tvarohem
Moanka uvařila před 7 hodinami
Fofr omáčka z cukety na špagety
Catharine uvařila před 7 hodinami
Vepřový guláš s mrkví
Catharine uvařil před 7 hodinami
Šlehačkové koláčky
ibidasova@centrum.cz uvařila před 8 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 9 hodinami
Bramborovo - kuřecí guláš
czvlakan77 uvařila před 9 hodinami
Tvarohové lívance
Jitex uvařil před 11 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Danoouch uvařila před 11 hodinami
Česneková omáčka ke grilovanému masu
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: koblížky z trouby koblížky pečené v troubě kobližky do trouby kobližky v troube koblížky recept recept na koblizky bezlepkové koblížky koblihy do trouby pečené koblížky v troubě koblihy z trouby koblihy pečené v troubě pečené koblihy koblihy v troube pečene kobližky hrnkove kobližky kiblizky do trouby koblížky recepty koblížky horakova73 jak na koblížky
Suroviny: mouka hladká, mléko, žloutek, rum, cukr, máslo, sůl, cukr vanilkový, kůra citronová, droždí čerstvé, marmeláda, máslo, rum, cukr
Koblížky z trouby
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gXnr
24 názorů