Vepřový guláš s mrkví

Suroviny

800 g vepřové plece nebo libovějšího výřezu...
2 velké cibule
2 lžíce sádla
1 plná lžíce mleté papriky
2 lžíce rajského protlaku
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř mletý
350 g oloupané mrkve
vývar dle potřeby
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova, přidáme připravené kostky masa, které za občasného promíchání necháme osmažit ze všech stran. Přisypeme drobně nasekaný česnek, papriku a protlak, vše promícháme, ještě krátce osmažíme a necháme rozvonět.

  2. Maso podlijeme cca půllitrem vývaru a pod poklicí, na mírném ohni, dusíme téměř doměkka, za občasného promíchání a podlití dle potřeby.

  3. Ke konci dušení přisypeme k masu na kolečka nebo půlkolečka pokrájenou očištěnou mrkev, kterou dodusíme s masem doměkka, případně dle potřeby podlijeme vývarem, dosolíme, opepříme.

  4. Nakonec šťávu lehce zahustíme jíškou, necháme krátce provařit a můžeme podávat. Podáváme s bramborem, bramborovo-houskovým knedlíkem, noky.

Komentáře k receptu Vepřový guláš s mrkví

K receptu nejsou žádné komentáře.