

Vepřový guláš s mrkví
Suroviny
- 800 g vepřové plece nebo libovějšího výřezu...
- 2 velké cibule
- 2 lžíce sádla
- 1 plná lžíce mleté papriky
- 2 lžíce rajského protlaku
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- pepř mletý
- 350 g oloupané mrkve
- vývar dle potřeby
- jíška
Postup přípravy receptu
Maso pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova, přidáme připravené kostky masa, které za občasného promíchání necháme osmažit ze všech stran. Přisypeme drobně nasekaný česnek, papriku a protlak, vše promícháme, ještě krátce osmažíme a necháme rozvonět.
Maso podlijeme cca půllitrem vývaru a pod poklicí, na mírném ohni, dusíme téměř doměkka, za občasného promíchání a podlití dle potřeby.
Ke konci dušení přisypeme k masu na kolečka nebo půlkolečka pokrájenou očištěnou mrkev, kterou dodusíme s masem doměkka, případně dle potřeby podlijeme vývarem, dosolíme, opepříme.
Nakonec šťávu lehce zahustíme jíškou, necháme krátce provařit a můžeme podávat. Podáváme s bramborem, bramborovo-houskovým knedlíkem, noky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřový guláš s mrkví
K receptu nejsou žádné komentáře.