Koblihy z trouby

Joyss Kuchař:

Moučníky , Kynuté 39 názorů

526
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Suroviny

500g hladké mouky
250 ml mléka
1 žloutek
40 g cukru
50 g másla
40g droždí
špetka soli
lžička rumu
marmeláda
máslo (na potření)
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvásek: do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme tak dvě lžičky cukru.

  2. Z mouky, zbývajícího cukru, másla, žloutku a kvásku vypracujeme těsto a necháme tak 30 minut vykynout na teplém místě.

  3. Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka.

  4. Na kolečko dáme marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme, stlačíme okraje, aby nám marmeláda nevytekla a dáme na plech.

  5. Na plechu necháme koblížky ještě tak 20 minut vykynout a pečeme při 180°C dozlatova.

  6. Hotové teplé koblížky potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 139 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koblihy z trouby

  • fidorkai fidorkai(neregistrovaný)

    Koblížky jsou výborné. Nejsou nasáklé, ale krásně upečené. S nutelou? Výborně to musím zkusit. Teplé jsou nejlepší. Určitě znovu upeču:-)) Dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • Lilith-Isa Lilith-Isa

    + další bodík :-) recept je parádní,chuťově výborné i když trošku jako buchty ale pro mne je nejdlůžetější ,že jsem konečně objevila recept na koblížky pro našeho malého :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Kaca Kaca(neregistrovaná)

    Vykynulo,nevyteklo a i pres boj s plyn troubou dobry buchty:-8
    ale koblihy to nejsou....

    Odpovědět

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    No není přes smažené koblihy, toto jsou jen suché dietní buchty:-(

    Odpovědět

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    tak v neděli se do nich dám :-D

    Odpovědět

  • Tessi Tessi

    Tak já potírala směsí másla s rumem a ani to moc nepomohlo..hodně průměrná buchta. Není nad klasickou koblihu smaženou ... zítra si musíme vylepšit chuť...;-)

    Odpovědět

  • jindruna jindruna(neregistrovaná)

    Jsou výborné,jen dávám sádlo namísto másla-koblihy pak netuhnou a jsou krásně vláčné i druhý den-pokud ovšem vydrží:-D

    Odpovědět

  • rihana rihana

    To jsou klasické buchty.

    Odpovědět

  • Cindy Cindy(neregistrovaný)

    Peču je už druhý rok na masopust. Jsou lehčí (co se týče tuku), rychlejší, ale konzumujeme je ještě vlažné, pak tuhnou. Zkusím přidat máslo. ;-)

    Odpovědět

  • Kaermorhen Kaermorhen

    Výborné,nám chutnali,:yes::-p

    Odpovědět

  • kuchařinka kuchařinka(neregistrovaná)

    Irrena:Přesně tak, spíše buchty. Zkusila jsem dnes dát dvojnásobné množství másla (tuku), bylo to lepší (nadýchanější), příště je ještě nechám na plechu 2x kynout - v půlce doby je obrátím a teprve pak je dám do rozpálené trouby a raději horkovzdušné a podle výsledku buď s jejich pečením skončím nebo je zařadím do svých receptů.:-S:-):-((

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Přikláním se také k tomu, že to prostě koblihy nejsou, spíše buchty;-)

    Odpovědět

  • Klára Klára(neregistrovaná)

    Moc nám chutnalo, nic nevyteklo, těsto bylo výborně zpracovatelné. Poté, co jsem si přečetla, že to někomu vyteklo, poctivě jsem prsty zmáčkla okraje až to vypadalo jako raviola:-)Poté co vykynuly na plechu jsem je otočila. Máme elektrickou troubu multifunkční. Dala jsem jen foukání horkým vzduchem a za chvilku bylo hotovo. Koblížky vyběhly, chutnaly skvěle, vypadaly jak měly. Dala jsem dva druhy marmelád, meruňkovou a jahodovou, do každé vrchovatou lžičku. Vykrajovala jsem víčkem o průměru asi 8 cm a vynechala rum. Těsto jsem nechala asi 5 mm tlusté. Chválím.:-p

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Nooo, zkoušela jsem je a ty smažené v oleji jsou ty pravé koblihy. Tyhle je ani moc chuťově nepřipomínají. Navíc. . . nevím proč, s těstem se mi moc dobře pracovalo, ale při pečení se mi otvíraly a marmeláda vytékala. Takže se vrátím k těm plavajícím v oleji.

    Odpovědět

  • Zlata Zlata(neregistrovaná)

    Nevím co jsem dělala špatně ale, mě se nějak nepovedly, kynuté věci mě nedělají problém, ale tohle mě v troubě vůbec nenakynulo a jsou duté a marmeláda přesto, že byla dost tuhá tak vytekla, budu je radši dále dělat v oleji, proto aby nenasákly radím dát do těsta trochu rumu a dávat je do opravdu rozpáleného oleje, pak nejsou nasáklé tukem.Bylo mě řečeno, že jsou i tak dobré, ale mě to moc nenadchlo.

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo