Koblihy z trouby

Joyss Kuchař:

Moučníky , Kynuté 44 názorů

527

Suroviny

500g hladké mouky
250 ml mléka
1 žloutek
40 g cukru
50 g másla
40g droždí
špetka soli
lžička rumu
marmeláda
máslo (na potření)
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvásek: do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme tak dvě lžičky cukru.

  2. Z mouky, zbývajícího cukru, másla, žloutku a kvásku vypracujeme těsto a necháme tak 30 minut vykynout na teplém místě.

  3. Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka.

  4. Na kolečko dáme marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme, stlačíme okraje, aby nám marmeláda nevytekla a dáme na plech.

  5. Na plechu necháme koblížky ještě tak 20 minut vykynout a pečeme při 180°C dozlatova.

  6. Hotové teplé koblížky potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 146 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koblihy z trouby

  • Libulka Libulka

    zdenka.s: Lze ukládat fotografie ve formátech GIF a JPEG. Je potřeba převést fotografie na požadovaný formát - jinak uložit nejdou. ;-)

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    libchen : :-K

    Odpovědět

  • libchen libchen(neregistrovaný)

    zdenka.s: Dneska přijde dcera, snad mi poradí, jestli si bude vědět rady, dám vědět ;-)

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Mně taky nejde přidávat fotky a dost mě to mrzí :-((

    Odpovědět

  • Libulka Libulka

    Koblihy jsou dobré, i když spíše připomínají buchty, dle mého jen smažená kobliha je opravdu kobliha, ovšem moje dcera preferuje tyto ;-) Pekařka jsem dobrá, ale vložit fotku mě nejde, kde dělám chybu? :(

    Odpovědět

  • fidorkai fidorkai(neregistrovaný)

    Koblížky jsou výborné. Nejsou nasáklé, ale krásně upečené. S nutelou? Výborně to musím zkusit. Teplé jsou nejlepší. Určitě znovu upeču:-)) Dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • Lilith-Isa Lilith-Isa

    + další bodík :-) recept je parádní,chuťově výborné i když trošku jako buchty ale pro mne je nejdlůžetější ,že jsem konečně objevila recept na koblížky pro našeho malého :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Kaca Kaca(neregistrovaná)

    Vykynulo,nevyteklo a i pres boj s plyn troubou dobry buchty:-8
    ale koblihy to nejsou....

    Odpovědět

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    No není přes smažené koblihy, toto jsou jen suché dietní buchty:-(

    Odpovědět

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    tak v neděli se do nich dám :-D

    Odpovědět

  • Tessi Tessi

    Tak já potírala směsí másla s rumem a ani to moc nepomohlo..hodně průměrná buchta. Není nad klasickou koblihu smaženou ... zítra si musíme vylepšit chuť...;-)

    Odpovědět

  • jindruna jindruna(neregistrovaná)

    Jsou výborné,jen dávám sádlo namísto másla-koblihy pak netuhnou a jsou krásně vláčné i druhý den-pokud ovšem vydrží:-D

    Odpovědět

  • rihana rihana

    To jsou klasické buchty.

    Odpovědět

  • Cindy Cindy(neregistrovaný)

    Peču je už druhý rok na masopust. Jsou lehčí (co se týče tuku), rychlejší, ale konzumujeme je ještě vlažné, pak tuhnou. Zkusím přidat máslo. ;-)

    Odpovědět

  • Kaermorhen Kaermorhen

    Výborné,nám chutnali,:yes::-p

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: koblihy pecene v troube pečené koblihy v troubě koblihy recept pečené koblihy koblihy na plech koblihy koblihy na plechu tvarohové koblihy pečené v troubě tvarohové koblihy pečené v troubě recept na koblihy pečené v troubě výborné koblihy hrnkové koblihy rychle koblihy v troube koblížky z trouby koblihy pečené na plechu recept na pečené koblihy recept koblihy koblihy pečené recept na koblihy co se peče na masopust

Zapomněl/a jsem heslo