

Marmeláda z cukety
Suroviny
- 1. 1 kg cukety
- 500 g želírovacího cukru 1:2
- 1 Tang (dle chuti, já použila mango)
- 2. 1 kg cukety
- 300 g cukru
- 1 gelfix 3:1
- 1 Tang
Postup přípravy receptu
Cuketu nastrouháme, trochu podlijeme vodou a pěkně rozvaříme.
Pro hladkou konzistenci ještě ponorným mixérem rozmixujeme.Přidáme balíček Tangu, želírovací cukr a povaříme.
Teplé plníme do skleniček.
Obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Jelikož ta první várka byla pro mně s želírovacím cukrem hodně sladká, další jsem udělala s cukrem a gelfixem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Marmeláda z cukety
-
Je opravdu velmi dobrá, já dala Tang pomerančový. Rozhodně to stojí za vyzkoušení.
-
Nadja: O polských produktech ani nemluvím
právě pro jejich "kvalitu" Nadjo. Ale to je jedno. Každý svého zdraví jídlem strůjce, asi tak...
-
aaadobromila: nevím, co máš proti cuketě, ale je chutě i vůně naprosto neutrální, takže jsem ji přidávala k jinému ovoci na nastavení marmelády, zejména té bez cukru. Ve výsledné podobě při správném poměru ovoce a cukety to nebylo na chuti vůbec znát.
A pokud Janě chutná marmeláda z cukety ochucená Tangem, nic proti tomu (k pití si ho také občas uděláme).
Určitě bych ji brala stokrát raději než polský 100% výrobek s jedem na krysy - když se podivuješ, že "žbrbláme nad zbožím z Polska" -
jabl.ko: no nezlob se, ale o to právě šlo. Nejlevnější "ovocnou pomazánku" bych právě do nákupního koše nikdy nevložila... tak dík za odpověď. Tak jsem si to asi myslela...
-
aaadobromila: marmeládu z ovoce samozřejmě dělám, tohle byla varianta, když se neurodilo jiné ovoce. Používám ji na palačinky, nebo na namazání různých perníků. Myslím, že není o nic horší než nejlevnější "ovocné pomazánky" třeba z Kaufu.
-
A pak žbrbláme nad zbožím z Polska? S tímhle bych si tedy vůbec neměla chuť dát tu práci.. Na co takovouhle zavařeninu používáte? Víte řikám si, jestli to opravdu pak doma konzumujete a chutná Vám to, nebo jestli to v regálu ve sklepě čeká pár desetiletí a pak vyhazov.... to Vám tohle snad chutná víc, než kvalitní 100% ovocná zavařenina?