Marmeláda z cukety

jabl.ko Kuchařka: jabl.ko

Zavařeniny 6 názorů

Suroviny

1. 1 kg cukety
500 g želírovacího cukru 1:2
1 Tang (dle chuti, já použila mango)
2. 1 kg cukety
300 g cukru
1 gelfix 3:1
1 Tang
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu nastrouháme, trochu podlijeme vodou a pěkně rozvaříme.
    Pro hladkou konzistenci ještě ponorným mixérem rozmixujeme.

  2. Přidáme balíček Tangu, želírovací cukr a povaříme.

  3. Teplé plníme do skleniček.
    Obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Poznámka

Jelikož ta první várka byla pro mně s želírovacím cukrem hodně sladká, další jsem udělala s cukrem a gelfixem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marmeláda z cukety

  • Jana Mašindová Jana Mašindová(neregistrovaný)

    Je opravdu velmi dobrá, já dala Tang pomerančový. Rozhodně to stojí za vyzkoušení.:-K

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    Nadja: O polských produktech ani nemluvím :-// právě pro jejich "kvalitu" Nadjo. Ale to je jedno. Každý svého zdraví jídlem strůjce, asi tak...

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    aaadobromila: nevím, co máš proti cuketě, ale je chutě i vůně naprosto neutrální, takže jsem ji přidávala k jinému ovoci na nastavení marmelády, zejména té bez cukru. Ve výsledné podobě při správném poměru ovoce a cukety to nebylo na chuti vůbec znát.
    ;-) A pokud Janě chutná marmeláda z cukety ochucená Tangem, nic proti tomu (k pití si ho také občas uděláme).
    Určitě bych ji brala stokrát raději než polský 100% výrobek s jedem na krysy - když se podivuješ, že "žbrbláme nad zbožím z Polska"

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    jabl.ko: no nezlob se, ale o to právě šlo. Nejlevnější "ovocnou pomazánku" bych právě do nákupního koše nikdy nevložila... tak dík za odpověď. Tak jsem si to asi myslela...

    Odpovědět

  • jabl.ko jabl.ko(autorka receptu)

    aaadobromila: marmeládu z ovoce samozřejmě dělám, tohle byla varianta, když se neurodilo jiné ovoce. Používám ji na palačinky, nebo na namazání různých perníků. Myslím, že není o nic horší než nejlevnější "ovocné pomazánky" třeba z Kaufu. ;-)

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    A pak žbrbláme nad zbožím z Polska? S tímhle bych si tedy vůbec neměla chuť dát tu práci.. Na co takovouhle zavařeninu používáte? Víte řikám si, jestli to opravdu pak doma konzumujete a chutná Vám to, nebo jestli to v regálu ve sklepě čeká pár desetiletí a pak vyhazov.... to Vám tohle snad chutná víc, než kvalitní 100% ovocná zavařenina?

    Odpovědět

Tématické fráze: cuketova marmelada džem z cukety cuketová marmeláda recept cuketový džem recept výrobky z cukety cuketová marmeláda se zázvorem cuketova marmeláda s ananasem marmiláda z cukety cuketovy džem mango marmelada recept cuketová marmeláda marmelada z manga cuketova marmelada bez tangu marmelada-s-cukety rmarmelada z cukety marmelada-s-cukety marmelada z cukiny marmaláda z cukety cuketa recepty dzem cuketová marmeláda

Zapomněl/a jsem heslo