Pečená kachna od Danculky

Drůbeží maso Doba přípravy: 120 13 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 120 13 názorů

Suroviny 15 porcí

kachna
1,5 kg vepřové plece
3-4 rohlíky
1 dcl mléka
30 g petrželky
5 vajec
sůl
pepř
1/2 čajové lžičky muškátového květu
1/2 čajové lžičky Vegety
ostatní koření podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu zbavíme trupu cez zadný otvor, dobrým skalpelom.

  2. Pri krku otvor zašijeme a kachnu nasolíme zvnútra aj z vonku. Zostanú na nej 4 kosti, 2 na krídlach a 2 na stehnách.

  3. Urobíme plnku, bravčové mäsko nakrájame na väčšie kocky, pokrájané rohlíky navlhčíme mliekom pridáme k mäsku, potom dáme vajíčka a ostatné koreniny vegetu, muš. kvet, soľ, korenie podľa chuti, nakoniec petrželku a dobre premiešame.

  4. Kachnu naplníme a otvor zašijeme, upravíme na pekáčí a podlejeme 1 dl vody a pečieme 1 hod z vrchu a 1 hod zo spodu, podávame s červenou repou a zemiakmi.

Komentáře k receptu Pečená kachna od Danculky

Tématické fráze: pečená kachna pečená kachna recept jak se porcuje kachna pečená husa podle pohlreicha pečená kachna podle pohlreicha jak se porcuje husa pečená kachna top recepty husa podle pohlreicha pečena kačenka pečená kachna videorecept pečena kachna video pečená kachna recepty čím naplnit kachnu kachna recepty pečená kachna pohlreich husa jak se porcuje recept na pečenou kachnu jak se porcuje kachna? pečení kachny kačenka pečena