Zelná pečeně
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Energie | 9 041 kJ / 2 161 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,78 g |
Tuky | 175,16 g |
Vláknina | 23,70 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 8,55 g |
Sůl | 21,14 g |
Sacharidy | 41,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept jsem objevila v infocentru v Aši, kde propagovali „Přeshraniční gastronomické slavnosti“ . K tomuto báječnému jídlu ještě podávají v kraji Oberfanken omáčku, kterou dělají ze zbylé vody z kyselého zelí, trochu bílého vína, přidají jemně nasekanou podušenou cibuli a zahustí moukou. Na dochucení použijí – typicky fancké – cukr, sůl, koření, případně kysanou smetanu a podávají samozřejmě s brambory.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 6. 2013 15:27
Vždycky jsem zapékala jen mleté se zelím, ale toto bude příjemná změna
6. 6. 2013 15:15
aisha: díky
6. 6. 2013 14:20
Moc pekny receptik..
6. 6. 2013 13:56
jarkaskrobakova díky za komentář
jarda Kadic díky a až vyzkoušíš, dej vědět
jarda Kadic díky a až vyzkoušíš, dej vědět
6. 6. 2013 13:10
Už je to uloženo
6. 6. 2013 13:09
Moc pěkný recept
6. 6. 2013 12:17
Jitkas: díky, já mám zelí moc ráda a pořád hledám nové inspirace, tahle byla povedená.
6. 6. 2013 12:15
Pipre, Snazilka, Jirholu díky za komentáře. Je to báječné jídlo z "jednoho hrnce". Rozhodně jsem ho nedělala naposledy.
6. 6. 2013 12:15
Tvoje "zelne" recepty jsou jeden lepsi nez druhy. Vypada to mooooc dobre, o chuti nemam pochyb !!
6. 6. 2013 12:13
maris: s tou kapustou a česnekem to bude také dobrůtka. Zbylo nám ještě trochu našeho kysaného zelí a když jsem objevila tenhle recept, přímo jsem zajásala. Dělala jsem jídlo hned v neděli a nemělo to chybu. Díky za typ na kapustu i komentář
6. 6. 2013 11:58
Učitě hodně dobré+
6. 6. 2013 11:48
To je krása - u nás také vyzkoušíme!
6. 6. 2013 11:35
Určitě moc dobré, vyzkouším, já dělám stejně, ale s kapustou, ještě přidávámm česnek a majoránku, máme to moc rádi, se zelím je to dobrý nápad+2
6. 6. 2013 11:27
Moc bychom si pochutnali, zelí s mletým masem máme rádi
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 8 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 18 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 4 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 5 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 7 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 9 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 10 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 10 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 11 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 11 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Zrcadlová poleva mirror glaze podle cukrářky Šárky Divácké udělá z každého dortu umělecké dílo
Další recepty
Tématické fráze: zelné recepty pečené zelné řízky recept zelné slavnosti zelná pečně zelna hlavka recepty čerstvé zelí recepty zelna slavnost hlávkové zelí s mletým masem housky za pecene se slaninou recepty hlavkove zeli s mletym masem zelna pecene hovězi pěčeně zeli zelná hlávka druhy čerstvé hlávkové zelí s mletým masem
Suroviny: zelí kysané, cibule, maso mleté, slanina, houska, vejce, mléko, sůl, pepř, kmín celý, sádlo, strouhanka
Zelná pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3rgr
29 názorů