Tvarohovo-sýrový ježek

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Studená kuchyně 40 názorů

Suroviny

250 g tvarohu
150 g másla
3 trojúhelníčky sýra
1/2 lžičky sladké papriky
1/2 cibule
sůl
tenké tyčinky
olivy (nebo hrozinky)
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z tvarohu, sýra, másla, sladké papriky a trošky soli si umícháme pomazánku, kterou necháme dobře vychladit, aby se s masou dobře pracovalo.

  2. Pak se pokusíme namočenýma rukama vytvarovat tělo ježka a do celého tělíčka napícháme tenké slané tyčinky. Čumáček a oči uděláme z oliv nebo z hrozinek.

Poznámka

Recept mi přišel meilem, zdroj nebyl bohužel uveden.

Doufám, že se všichni aspoň zasmějí mé tvořivosti. Na takové tvarování moc nejsem, ale věřím, že jsou tady takoví šikulové, kteří si něčím mnohem hezčím, než je tady ten výtvor, zpestří třeba velikonoční stůl.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Tvarohovo-sýrový ježek

1 2 3

Tématické fráze: slaný ježek sýrový dort ježek tvarohovosýrový koláč slany dort jezek ježek z pomazánky sýrový ježci slaný ježek recept ježek z oliv sladký ježek tvarohovosyrovy dort slany tvarohovosyrovy kolac kreativní studená kuchyňě dru tycinky studená kuchyně ježek dort jezek slany dort jezek slany vykulené oči sladké slané dorty a výtvory rolada jako jezek slané dorty a výtvory recept

Zapomněl/a jsem heslo