Pusinková zmrzlina

Hella Kuchařka: Hella

Doba přípravy: 20 min Ostatní 8 názorů

Suroviny

2 smetany ke šlehání
2 žloutky
40 g moučkového cukru
kousek čokolády nebo 1 tyčinka Ledových kaštanů
sněhové pusinky
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu ušleháme a pak do ní přidáme polovinu cukru.

  2. Nad párou šleháme žloutky s druhou polovinou cukru až napění, je to velmi rychlé. Že jsou žloutky hotové poznáme tak, že pokud je zkusíme prstem, tak pálí. Necháme vychladnout.

  3. Mezitím si připravíme formu na srnční hřbet a vyložíme jí folií.

  4. Do ušlehané smetany nakrájíme na drobné kousky čokoládu, nalámeme sněhové pusinky a přimícháme žloutkovou hmotu.

  5. Naplníme formu a dáme alespoň na 6 hodin do mrazničky.

Poznámka

Dortík vylepšíte např. přidáním griotky do šlehačky, případně čerstvým, kompotovaným nebo kandovaným ovocem.

Jako sněhové pusinky je možné použít sněhové kroužky z Vánoc. Jsou různobarevné a ve zmrzlině dělají hezkou mozaiku.

Pusinky si můžete udělat podle některého ze zdejších receptů, nebo jednoduše našlehejte 1 bílek s 50 g cukru, lžičkou na plech dělejte hromádky a sušte v troubě na 100 °C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pusinková zmrzlina

Tématické fráze: sněhové kroužky recept domácí pusinková zmrzlina zmrzlina se zloutky griotka na zmrzlinu šlehané žloutky nad párou angreštová zmrzlina griotka z moruse pusinkova dorta šlehat žloutky do zmrzliny nad párou co je pusinková šlehačka margit rezy pusinkova zmrzlina ledové kaštany pusinková polévka

Zapomněl/a jsem heslo