Perník s dýní
Vůně perníku a chuť dýně, to jsou dva typické znaky podzimu. A že ony komponenty spolu skvěle ladí, to vám předvedou v tomto moučníku. Nadýchaný perník na plechu je doplněný polevou z hořké čokolády a tvoří úplnou symfonii chutí.
Suroviny pro 1 plech
plech o rozměrech 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 681 kJ / 5 182 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 96,92 g | 
| Tuky | 204,93 g | 
| Vláknina | 43,25 g | 
| Cholesterol | 777 mg | 
| Sodík | 360 mg | 
| Sůl | 0,72 g | 
| Sacharidy | 716,60 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Troubu zapneme předehřívat na 175 °C. Plech na pečení vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
	Krok 2: Dýni očistíme. Pokud je třeba, tak i oloupeme (dýně hokaido se loupat nemusí). Vydlabeme semínka. Čistou dužinu nastrouháme nahrubo. Odebereme 1,5 hrnku a zbytek použijeme v jiném receptu.
	Krok 3: Dýni dáme do misky. Přidáme ostatní uvedené suroviny na těsto. Mléko přiléváme postupně dle potřeby. Průběžně mícháme. Výsledkem by měla být hladká, tužší, ale stále tekutá, konzistence.
	Krok 4: Nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu. Rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do vyhřáté trouby při 175 °C po dobu asi 25-30 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí. Pokud ji po vpichu vytáhneme suchou, je perník upečený. Necháme vychladnout.
	Krok 5: Připravíme polevu. Čokoládu pozvolna rozpustíme s máslem (nebo Herou). Stále mícháme, až se hmota dokonale spojí.
	Krok 6: Vychladlý perník polijeme čokoládovou polevou a necháme ji ztuhnout.
Zveřejněno 6. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Perník s dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGqL
Moje poznámka
					
				
Perník s dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGqL
Nejnovější recepty
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Dort z listového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Indická čočka s batáty
micurka před 2 hodinami
	
			
	
Celozrnné housky
Manik před 3 hodinami
	
			
	
Margot koláč s jablky
jestedka před 4 hodinami
	
			
	
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 4 hodinami
	
			
	
Řepánky
Jitkazmecka před 5 hodinami
	
			
	
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 5 hodinami
	
			
	
Jablkový křen
cookamater před 5 hodinami
	
			
	
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 15 hodinami
	
			
	
Kuře na celeru
JanaPav před 17 hodinami
	
			
	
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							perník z dýně, 
						
						
							perník s dýní, 
						
						
							top recepty z dýně, 
						
						
							perník s dýně, 
						
						
							dynovy pernik, 
						
						
							perník dýně, 
						
						
							co s dyni, 
						
						
							perník, 
						
						
							perník z dýní, 
						
						
							recepty s dýní, 
						
						
							recept perník z dýně, 
						
						
							recept perník s dýní, 
						
						
							perníčky z dýně, 
						
						
							recepty z dýni, 
						
						
							pernik s dyni recept, 
						
						
							perníky z dýně, 
						
						
							perník na plech, 
						
						
							co s dýní?, 
						
						
							dýně perník, 
						
						
							perník recept
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							prášek do perníku, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							olej, 
						
						
							dýně, 
						
						
							vejce, 
						
						
							kakao, 
						
						
							mléko, 
						
						
							čokoláda na vaření, 
						
						
							tuk, 
						
						
							tuk, 
						
						
							mouka hrubá
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (8)