Sójové rohlíky

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 24 názorů

Suroviny

Na omládek:
100 ml (g) vody
130 g hladké mouky
lžička sladěnky
18-20 g droždí
Další suroviny:
210 ml (g) vody
25 g oleje
2 lžičky soli
70 g sójových vloček
2 rovné lžíce pšeničných otrub
lžíce lněného semínka
360 g hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na omládek dobře smícháme a zakrytý proti osychání a prachu ho necháme 45-60 minut v teple kynout.

  2. Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které pokyne asi hodinu (v chladnějším prostředí i hodinu a půl).

  3. Vykynuté těsto dáme na stůl, prohněteme a rozdělíme na 10-12 dílů (pokud je třeba, desku stolu malinko pomoučíme). Ze všech dílků uděláme nejdříve bulky, které necháme 15 minut odpočinout. Pak postupně rozválíme na ovál a smotáme do rohlíků.

  4. Rohlíky je potřeba nechat před pečením nakynout (přibližně 40-60 minut), potřít vodou a dát péct do dobře vyhřáté trouby (200-220°C/15-20 min - orientačně).

Poznámka

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Prodávají se v obchodě, docela nám chutnají,

tak jsem zkusila upéct vlastní, domácí.

Jsou lehounké a přesto pevné a zasytí. Dobré i druhý den

po upečení.....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 39 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sójové rohlíky

  • Simča Simča(neregistrovaná)

    Vyzkoušeno,jsou výborné.Jen jsem místo sojových vloček dala stejné množství sojové mouky.

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Příjemná změna,moc dobré rohlíčky :yes: Sice jsou trošku víc baculaté,ale to nevadí.Dokonce se mi povedly křupavé a uvnitř nadýchané :-p Ukládám a určitě zopakuji ;-) :yes:

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    senky:Jo jo...povedlo se:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    AniCiz: urcite. Jen je zapracuj do testa co nejpozdeji, at se nerozbiji. Tesne pred koncem michani ;-)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    dnes jsem koupila ty sojové vločky,ale vzala jsem jemné..na obr. jsou ty hrubší..může to být?:-S:-?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    senky, Majka8: ....a vše by mělo být bez předehřevu ;-) To by byla další doba navíc, kdy by omládek jen stál a navíc se nahříval.....díky, Jani ;-) i za krásnou fotku a rychlou realizaci s pochvalou :-K

    volhpe1: pokud bys použil Google (když už ne rovnou vyhledávač tady), vyjede ti toho o omládku a sladěnce hodně. Ono ale hodit dotaz je jednodušší a nedá to námahu.... (tvoji).
    Zrovna tak jako kliknout na můj nick a hned bys viděl, že stránky, odkud čerpám, jsou moje....

    Odpovědět

  • senky senky

    Majka8:zadaří;-) dělám jedině v pekárně ... i omládek nechám v pekárně kynout, pak přidám zbytek surovin a nechám projet pr. kynuté těsto ještě jednou - bez práce a s úspěchem;-)

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Taky se asi zeptám jako tydýt:-S,ale když si připravím omládek a pak vše strčím do pekárny,myslíte že se těsto zadaří?

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    volhpe1:Už tu bylo několik receptů,kde je uvedena sladěnka...taky jsem neznala,zeptala jsem se a rada přišla,dá se koupit ve zdravé výživě,už ji mám doma a tento recept určitě vyzkouším

    Odpovědět

  • senky senky

    Časově sice trošku náročnější, ale jako vždy super recept. Těsto krásně vykynulo, dobře se s ním pracovalo, desku jsem podsypávala jenom nepatrně při válení oválků. :yes::yes:Já jsem tedy o kvalitě nepochybovala, bodovala hned tak teď přidám foto a díky za další zkušenoosti:-K

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    to jsou rohlicky teda! ne jako z casaku, ty v casaku by se musely stydet:-p bod jasny, ty sojovy orisky taky chroupu jen tak, ale zkusim i do peciva:yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Pěkné rohlíčky:-p+:yes: Nápad volhpe1 mě pobavil:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • senky senky

    volhpe1:Holky už náležitě vysvětlily;-) A to , že by Cath mohla kopírovat fotky, to mně fakt rozesmálo:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    volhpe1: klikni si na uváděné stránky, jsou cathleen, takže by byla na místě omluva. Jo, splést se mpůže každý, ale piš příště s rozmyslem. Od autorky např. vlastním její knížku Pekárkománie a vím, že je odborník na slovo vzatý. Cokoli jsem potřebovala, vždy porasdila i po mobilu, skypu, atd. Tady jsi ujel. trošku pokory by to chtělo.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    volhpe1::-))nejde o nářečí, jde o pekařské suroviny (omládek je např. pšeničný kvas, sladěnka je ječmenný slad), jistě by ti to lépe vysvětlila autorka, kterou podezřívat z kopírování fotografií je víc než komické. Webové stránky, uváděné jako zdroj, jsou j e j í stránky:-D:-D

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: sojový rohlík sojový rohlík složení sojový rohlík recept složení rohlíku sojové pečivo rohlík složení složení sojového rohliku sojové vločky recepty recept na sojovy rohlik sojové vločky jemné recepty sojové pečivo recept domácí sojové rohlíky rohlík sojový sojový rohlík-recept sojový rohlík-recept kde koupit sojový rohlík složení sojových rohlíků sojove pecivo recepty rohlík foto složení rohlík

Zapomněl/a jsem heslo