Linecké cukroví od Brunky
Suroviny
Porce: je to na 4 dávky
Nutriční hodnoty
Energie | 32 823 kJ / 7 845 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,04 g |
Tuky | 403,40 g |
Vláknina | 25,20 g |
Cholesterol | 1,70 g |
Sodík | 782 mg |
Sůl | 1,96 g |
Sacharidy | 914,96 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 12. 2018 18:59
jarda Kadic: Pravé linecké je poměr 1: 2 :3 , jen žloutek (dle množství ostatních), citron. kůra a může být i trochu citr. šťávy.
12. 12. 2013 09:22
Ja peciem na 170 st. bez HV asi 10 min, obcas viac zhnednu kusky, ktore su na kraji pekaca, ale nie moc. Vzdy davam do truby aj nadobu s vodou. Nemusim ale cakat, kym mi linecke zmakne, je makke ihned a po cely cas. Davam do neho okrem masla aj cistene sadlo na pecenie /mast/, pol na pol. Su uzasne.
11. 12. 2013 23:53
jarda Kadic:Tak tak,tady se i řeší teplota,já peču v horkovzdušný na 16O ale je to o zkušenostech,každá trouba peče jinak...v Moře jsem pekla na 18O,klekla a teď mám Bosch a tam opravdu stačí míň stupnů.Co se týče pečení,tak se někdy nezadaří,mně včera,vše i s formičkama skončilo v koši,nespálila,jen nešlo vyklepnout,přišel amok a už to lítalo,dostala jsem takovýho nerva,že i rodina se klidila
11. 12. 2013 21:20
Luciperka15: Já pořád říkám“1000 lidí-1000 chutí“ a zaplať pánbůh,že to tak je.
Např. známý kuchař Petr Stupka uvádí poměr mouka-3 dily, máslo-2 dily, cukr-1 dil.Samozřejmě žloutky, špetka citrónové kůry.
A v hodně staré kuchařce z Rakouska :230 g mouky,150 g másla,110 g cukru, atd.
Já peču podle Stupky a nejen linecké.
Fakt, ať každý peče,jak je zvyklý,kdo neví jak, ať si recept najde.Vánocům zdar
Např. známý kuchař Petr Stupka uvádí poměr mouka-3 dily, máslo-2 dily, cukr-1 dil.Samozřejmě žloutky, špetka citrónové kůry.
A v hodně staré kuchařce z Rakouska :230 g mouky,150 g másla,110 g cukru, atd.
Já peču podle Stupky a nejen linecké.
Fakt, ať každý peče,jak je zvyklý,kdo neví jak, ať si recept najde.Vánocům zdar
11. 12. 2013 20:58
Ahoj to nemá ani cenu pak komentovat ale díky unás taky raději malinko připálený než nedomrdlí
11. 12. 2013 20:02
Nenech se znechutit ,stejné se to seže..e! U nás připálené fičí víc ,než nepřipálené . Takže si nedělej hlavu z rýpalu!
11. 12. 2013 18:06
Koukám že Tě pěkně vymáchali ale nic si s toho nedělej.To co se ti stalo tak to není špatnou teplotou ale nestejná síla těsta.Příště až budeš vyvalovat těsto dej si na vál silnější špejhle a časem dostaneš jak se říká fortel a půjde to i bez nich.A ty křiklouni tak jim taky ujede váleček ale nevyfotí je,namelou je do nepečeného cukroví.Nenech se odradit.Ode mne bod za odvahu.Teda recept nic moc ale příště to bude lepší. Hezké pečení
11. 12. 2013 18:00
Podle mne je to cukroví naprosto OK. Já peču na 180 a když ho nechám světlé, tak manžel kříčí, že takové vycmrdlé cukroví jíst nebude. I linecké proto musím mít dozlatova. To jak každý chce.
11. 12. 2013 17:38
ohledně té vlastní sestry másla:
když jsem byla mladá, což je dávno, tak byla Sana vlastní sestra másla, a dodávalo se, že i vlastní sestra může být pěkná K
zdravím. JaGa
když jsem byla mladá, což je dávno, tak byla Sana vlastní sestra másla, a dodávalo se, že i vlastní sestra může být pěkná K
zdravím. JaGa
11. 12. 2013 15:03
tak po přečteni všech příspěvků nevím , já peču linecké na 180 st, jepěkné, za chvíli pečené a za dva dny krásně měkké. tuk používám heru.
11. 12. 2013 13:52
No, já ještě nepeču (akorát chlebíčky), jinak bych to na těch 110°C vyzkoušel. Kdysi jsem omylem pekl na 130°C Bylo to tak jak níže píše zizala: Začalo se to "potit" a trouba jeden by u trouby pomalu zakořenil
Bavíme se tu o teplotách, ale nezaznělo zda s, či bez horkovzduchu. Obvykle platí, že pokud není uvedeno "HV", tak je teplota bez cirkulace a jak zajisté všichni víme, tak ta bývá o 15 až 20°C nižší než s HV.
Obvykle se snažím, aby měl oponent možnost zachovat si tvář bez ztráty kytičky Takže:
ivulinka: neměla jste nastaveno 110°C + HV
Bavíme se tu o teplotách, ale nezaznělo zda s, či bez horkovzduchu. Obvykle platí, že pokud není uvedeno "HV", tak je teplota bez cirkulace a jak zajisté všichni víme, tak ta bývá o 15 až 20°C nižší než s HV.
Obvykle se snažím, aby měl oponent možnost zachovat si tvář bez ztráty kytičky Takže:
ivulinka: neměla jste nastaveno 110°C + HV
11. 12. 2013 12:51
Děvčata a chlape,vy už nevíte,že existuje takové rčení,že po připáleném cukroví budeme hezký?
A nebojte, žlučník si těch pár připálených kousků nějak přebere
Jo, Andreo,ty nevíš,že Hera je vlastní sestra másla
A nebojte, žlučník si těch pár připálených kousků nějak přebere
Jo, Andreo,ty nevíš,že Hera je vlastní sestra másla
11. 12. 2013 12:48
...ehm nechci být za prudiče, ale tak co dát do těsta,v surovinách je hera, v postupu máslo...
a 3 mm to by mě hezky blaflo...
a 3 mm to by mě hezky blaflo...
11. 12. 2013 12:02
1974andrea: myslíš ?? máš úplnou pravdu
11. 12. 2013 11:57
magdalenka:, no někomu záleží na blahu rodiny, ale to neznamená, že ho to baví - o to větší je to oběť
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 4 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 7 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 8 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 19 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 22 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno 3. 5. 2024 14:57
Právě bylo uvařeno:
"Pštrosí" vejce
Standby uvařila před 7 minutami
Kynutý borůvkový koláč od Tejajky - CRISP
Petra Dvor. uvařila před 39 minutami
Tilapie
marcel123456789 uvařila před 1 hodinou
Vepřové na česneku s dušenou mrkvičkou
Kamilana uvařila před 1 hodinou
Vepřová plec na hořčici
Styliane uvařil před 2 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
IvanaMiskova uvařila před 2 hodinami
Pikantní majonézová křidélka
radekhk uvařila před 2 hodinami
Pórková polévka
Adela_Senti uvařila před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Martas6 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Freddie Mercury byl v jídle skromný. Miloval ale všechno ostré, chilli chtěl i v míchaných vajíčkách
Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat
Linecké těsto na cukroví pro začátečníky: Víte, co znamená pravidlo 3-2-1?
Další recepty
Tématické fráze: linecke teplota připálené cukroví lineké těsto linecké cukroví teplota teplota trouby linecke linecké teplota trouby linecké cukroví teplota pečení teplota trouby na linecké lineké cukroví na jakou teplotu péct linecké cukroví na jakou teplotu se pece linecke cukrovi pří jaké teplotě se peče linecké linecké cukroví teplota trouby linecke podle stupky teplota na linecké vanocni cukrovi teplota trouby sana vlastní sestra másla teplota pečení lineckého těsta linecké cukroví podle stupky na jakou teplotu pect linecké
Suroviny: mouka hladká, tuk hera, cukr moučkový, cukr vanilkový, žloutek
Linecké cukroví od Brunky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w5KM
33 názorů